Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO: Prototipul unei rachete a companiei SpaceX a explodat în timpul unui test de aterizare. Elon Musk: ”Marte, venim!

Publicat

YouTube video

Un nou prototip al unei rachete a companiei private aerospaţiale SpaceX, deţinută de antreprenorul Elon Musk, a explodat miercuri în timpul unui test de aterizare în Texas (SUA), relatează EFE.

Racheta distrusă era un model cunoscut ca Starship prevăzută pentru a transporta o încărcătură de 100 de tone în spaţiu.

Starship a decolat de la baza de lansare pe care SpaceX o deţine în Boca Chica (Texas) şi a urcat până la 12 kilometri înălţime propulsată de trei motoare Raptor înainte de a reveni la punctul de pornire, unde trebuia să aterizeze. La revenirea pe sol racheta a explodat transformându-se într-o uriaşă bilă de foc.

Elon Musk a încercat să reducă nivelul aşteptărilor legate de primul zbor suborbital al rachetei Starship cu noul ei sistem de propulsie, care foloseşte trei motoare Raptor, prezicând o probabilitate de succes de 30% pentru atingerea unei altitudini de peste 12.190 de metri. Acea altitudine ar fi considerabil mai mare decât nivelurile atinse în timpul precedentelor două teste, executate la altitudini de 152 de metri.

Musk a explicat pe Twitter că în timpul coborârii „presiunea în rezervorul de combustibil al rachetei era scăzută”, ceea ce a provocat ca „viteza de aterizare să fie foarte mare”.

El a precizat că SpaceX a obţinut „întreaga informaţie necesară” din acest test de probă. Şi a încercat să minimalizeze acest eşec, postând mesajul: „Mars, here we come!!”

Starship, o rachetă ce atinge înălţimea de 120 de metri atunci când este completată cu prima treaptă a acestui lansator greu, a fost concepută pentru a transporta un echipaj de oameni şi o încărcătură de 100 de tone până pe Lună şi pe planeta Marte. Starship face parte din gama lansatoarelor de ultimă generaţie dezvoltate de SpaceX, 100% reutilizabile şi considerate nucleul central al ambiţiilor lui Elon Musk, care doreşte ca voiajele oamenilor în spaţiu să devină mai accesibile. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Campania ”Avem același sânge”: 20 de pompieri și polițiști din Alba au donat sânge de Ziua Națională

Publicat

politisti si pompieri donare sange 1000x600.jpg

20 de pompieri și polițiști din Alba au donat sânge în cadrul campaniei ”Avem același sânge” inițiată de postul Digi24. 

”Se spune că cineva are nevoie de sânge o dată la 3 secunde și că 60% din populație va avea nevoie de sânge la un moment dat al vieții, cu toate că doar 2% din populație donează sânge.

Conștientizând această nevoie stringentă a persoanelor bolnave, peste 20 de pompieri și polițisti, din județul Alba, au ales să sărbătorească diferit Ziua Națională a României.

Aceștia au răspuns apelului reprezentanților…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. JCI Cluj lansează “Cutia cu bucurie”. 60 de copii vor primi daruri în prag de Crăciun

Publicat

jci campanie bun.jpg

JCI Cluj lansează “Cutia cu bucurie” – campania umanitară de Crăciun prin care peste 60 de copii din medii defavorizate vor zâmbi larg în prag de sărbătoare. Voluntarii îndeamnă comunitatea clujeană să se alăture într-un demers menit să genereze emoții de ambele părți.

Organizația JCI Cluj continuă faptele bune în comunitate, după ce anul trecut a livrat aproape 100 de cadouri pentru tot atâția copii din întreg județul Cluj. Bucuria a fost pe măsură, astfel că dorința de a duce mai departe acest proiect a fost pe lista priorităților.

“În luna decembrie ne gândim și la cei mai…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

România Tradițională: mii de participanți la festivalul de tradiții și obiceiuri din Alba Iulia, de Ziua Națională a României

Publicat

festival romania traditionala 2022 1000x576.jpeg

Câteva mii de persoane au participat, miercuri și joi, la „România tradițională – festival de tradiții și obiceiuri”, eveniment organizat în cadrul manifestărilor de la Alba Iulia dedicate Zilei Naționale a României.

Festivalul s-a desfășurat într-o locație folosită în premieră în cadrul manifestărilor de 1 Decembrie, respectiv pe platoul din zona monumentului lui Avram Iancu, din Cetatea Alba Iulia.

Programul a cuprins un târg al meșterilor și producătorilor tradiționali cu expozanți din întreaga țară, care au prezentat produse gastronomice…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Bicicletă furată din scara unui bloc din Alba Iulia

Publicat

bicicleta furata alba24 e1669901484329 1000x600.jpg

Un cititor Alba24 a reclamat furtul unei biciclete, la începutul acestei săptămâni în Alba Iulia.

”Mai precis, este vorba despre furtul unei biciclete dintr-o scară de bloc, în condițiile în care accesul în scara blocului se face doar pe bază de cartelă” a transmis acesta.

Proprietarul bicicletei a sesizat în această dimineață furtul la poliție și speră ca prin publicarea fotografiei, obiectul să poată fi recuperat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe alba24

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe