Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Rareș Bogdan, mesaj de la Brașov pentru Meleșcanu: Nu blocați votul Diasporei! Nu vă petreceți restul vieții în pășcărie

Publicat

YouTube video

Candidatul Partidului Naţional Liberal pentru alegerile europarlamentare Rareş Bogdan i-a transmis duminică, la mitingul de la Braşov, un mesaj ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, să nu blocheze votul diasporei ca să nu îşi petreacă sfârşitul vieţii în puşcărie. Vasile Blaga a declarat că liberalii sunt în competiţie nu doar cu PSD, ci cu toţi cei care au depus liste electorale, sunt în competiţie şi cu cei care au spus că dezvoltă economia, „dar să ne ţinem departe de fasole”.

Mii de liberali s-au aflat Duminică  în Piața Sfatului din Brașov, la Întâlnirea Regională Centru a Partidului Național Liberal cu aleșii locali, membri și candidați ai PNL pentru alegerile europarlamentare.

Rareș Bogdan, a susținut un discurs de impact în care a reiterat cum a ajuns România codașă la capitolul fonduri europene din cauza PSD, în timp ce administrația liberală a reușit să atragă sute de milioane de euro din banii disponibili la Bruxelles.

„Bună ziua, Brașov! Bună ziua, Sibiu! Bună ziua, dragul meu județ de unde am plecat să cunosc lumea, Alba! Bună ziua Mureșului! Și un mesaj cu totul și cu totul special pentru două județe ale României. Înainte de a spune numele lor, le spun lor și tuturor românilor din țară și din străinătate: România este un stat național, suveran, independent, unitar și indivizibil pe vecie! Bună ziua, Covasna! Bună ziua, Harghita! Nu vă vom lăsa niciodată. Atât timp cât există PNL nu veți fi niciodată abandonați.

Dragi români, în urmă cu aproape 33 de ani, de aici se ridica România în picioare. Primii oameni care au spus stop comuniștilor, bolșevicilor au fost brașovenii în 1987! De aici a început deșteptarea României!

Aici, la Brașov, în Munții Făgărașului, atunci când România era călcată în picioare, elitele României erau îngenuncheate în pușcării, o mână de oameni dârzi în Țara Făgărașului au arătat că nu se supun, că vor libertate. Pe luptătorii noștri din munți nu îi vom uita niciodată și nu îi vom jigni cum a făcut-o Șerban Nicolae!

Mulțumim Făgărașului și mulțumesc tuturor care încă cred într-o Românie morală, o Românie a cinstei, într-o Românie unde oamenii vor să clădească, nu să distrugă!

Nu v-ați săturat ca de 2 ani și 4 luni să vorbim despre orice altceva decât despre locuri de muncă, investiții, autostrăzi, spitale, școli? Nu v-ați săturat să vorbiți doar despre infractori? Doar despre condițiile din închisori, de deținuți politici, așa spun ei, dar noi deținuți politici le spunem celor care s-au jertfit pentru țara aceasta cu prețul libertățiii! Aceștia de acum sunt infractori de drept comun care au ras bugetul României și acum vor să scape.

Nu v-ați săturat de infractori?

Nu v-ați săturat de grupul infracțional organizat din Kiseleff? Eu am învățat ceva, și cred că și dumneavoastră, că în democrație hoții stau la pușcărie! Nu în Parlament, nu în Guvern, poate în Kisellef 10, dar niciodată în Modogran!

Oameni buni, m-au întrebat de ce PNL. Cum de ce? Pentru că vorbesc de istorie, de o echipă care are știința guvernării și mie mi-e ușor pentru că eu am ce arăta. Întreabă lumea: Rareș de ce vorbiți doar despre ce nu a făcut PSD? E simplu! Prima dată arătăm ce nu a făcut, cum a mințit, cum de 2 ani și 3 luni vor să scape de pușcărie, ei și acoliții lor, iar după care vom arăta ce au făcut aleșii noștri, care au ridicat comunități pentru cetățeni.

Prima dată arătăm cum au lăsat 21 de miliarde de euro nefolisite la Bruxelles pentru că nu pot să îi fure și nu au făcut infrastructura României, nu au făcut 1 km de autostradă! A venit Mandachi să facă 1 metru pentru a le da una peste bot! Au promis că fac 8 spitale regionale. Nu au băgat nici cupa de escavator în șantier. Au lăsat banii la Bruxelles.

Suntem ultima țară europeană care are 2600 de școli cu toalete în curte, iar acum 2 ani de zile un copilaș din Olt s-a înecat într-o hazna pentru că cei din PSD refuză să ia bani europeni pentru că nu îi pot fura! Ei și acoliții lor! Cât de ușor este să vorbesc eu de Brașovul lui George! Uitați cum arată! Cât de ușor este să vorbesc despre Adrian Veștea care dezvoltă aeroportul!

Eu și europarlamentarii îl vom ajuta să aducă 40 de milioane de euro pentru a face și corpurile de clădire de la aeroport pentru că Brașovul merită asta! Uitați-vă la Daniela Cîmpean la Sibiu, aducând 100 de milioane de euro orașului! Și Ghiță Roman de la Mediaș care a adus zeci de milioane de euro pentru a dezvolta orașul! Vreți să vorbim de Alba? 

La Alba pot fi luați exemplu și Dumitrel, președintele Consiliului Județean, și Mircea Hava care au adus sute de milioane de euro pentru un județ și un oraș care au fost abandonate urât de cei din PSD! Vreți să continui? Pot continua la nesfârșit mergând la Cluj, la Oradea lui Bolojan, mergând la Timișoara, la Arad, la Reșița, la Botoșani sau la județul Suceava și la oraș! Asta înseamnă guvernare!

Să nu le lăsăm 32 de miliarde de euro celor de la Bruxelles! Să îi aducem acasă pentru ca dvs. să aveți o viață mai bună! Ce vrem să facem noi? Simplu! Vom finanța autostrada de la Brașov la Ploiești cu fonduri europene, de la Brașov la Sibiu cu fonduri europene, spitalul regional de la Brașov cu fonduri europene, aeroportul de la Brașov cu fonduri europene!

Noi nu stăm cu mâna întinsă, dar îi rog foarte mult, le atrag atenția celor din PSD în frunte cu ministrul Suciu, președintele PSD, Dragnea, și secretarul general Codrin Ștefănescu, cap de cauciuc, să nu mai șantajeze primarii noștri! Îi vom apăra! Nu îi mai șantajați pentru că nu vor veni cu voi, ci o să lupte și o să vă îngenuncheze!

Îi atrag atenția lui Teodor Meleșcanu să nu blocheze votul diasporei, nu vă petreceți restul vieții în pușcărie! Știu ce vreți să faceți! Știu ce faceți în consulate, știu ce directive ați dat în Minister. Nu o să îi blocați pe românii din diaspora să voteze! Diaspora va vota și va vota cu partidul care are șanse să îngenuncheze PSD, iar acela este doar PNL! 

Știu că la această oră ne privește un om împreună cu soția sa. Domnule președinte Iohannis, aceasta este armata voastră! Noi suntem în spatele dvs.! Vom câștiga referendumul! Noi toți suntem alături de dvs. și suntem milioane și milioane! Vom câștiga acest referendum, nu doar alegerile pentru că PNL și românii de bună credință nu vor amnistie și grațiere pentru corupți!

De asemenea, PNL știe ceva și aume că dacă astăzi și-au permis să voteze împotriva unui cetățean român care poate ajunge în primele 10 poziții la nivel european și vor să o îngenuncheze și să o umilească, la fel vor face cu toți românii care li se opun. 

De asemenea, mai știu un lucru pe care-l transmit tuturor. Înainte cu o oră de a ajunge în Piața Sfatului din Brașov, împreună cu președintele brașovean al PNL, Ludovic Orban, și cu tânărul secretar general destoinic Robert Sighiartău, ne-am uitat pe ultimul sondaj de opinie. Fraților, nu vă vom da datele pentru că vreau să luptați fiecare până în ultima clipă, dar suntem cu 4% în fața PSD! Noi creștem, ei cad în noroi! Îi vom îngenunchea și știți de ce? Pentru că eu vreau să îmi cresc băiețelul aici, în România, în țara mea și a dvs., iar fetița care se află în pântecele soției mele vreau să fie educată strămoșește aici în România mea, a dvs. Alături de dvs. să luptăm să îi aducem pe frații noștri! Nu vreau să plec de aici! Nu vreau să mă supun lor, ci să luptăm cu ei și să îi aducem pe frații noștri în România, cei care ne privesc de peste mări și țări.

În urmă cu sute de ani, primul făuritor al Unirii, Mihai Viteazu, spunea așa: „Fraților, o țară avem și o cinste! Treziți-vă că am dormit destul!

România, trezește-te! Cu bunul Dumnezeu înainte! Niciodată fără Dumnezeu!”, a declarat Rareș Bogdan la Brașov.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ministrul Sănătații: Cred că o gândire legată de teritorializarea medicilor de familie ar fi bine-venită

Publicat

rafila ministrul sanatatii
Arhivă foto

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, luni, 5 decembrie 2022, în timpul dezbaterii „Direcţii strategice pentru sistemul de sănătate din România, până în 2030” organizată la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade”, că modul de funcţionare a asistenţei medicale primare nu atrage tinerii medici şi că o gândire legată de teritorializarea medicilor de familie ar fi bine-venită.

„Apropo de posibilitatea de a deschide nişte puncte de lucru pentru medicii de familie din rural în oraş, sigur trebuie să abordăm cu tact această propunere, dacă este posibil de implementat.

Eu vă spun că modul de funcţionare a asistenţei medicale primare, aşa cum a fost el gândit, nu se dovedeşte nici că oferă, în momentul de faţă, în mod echilibrat servicii medicale în România, nu atrage tinerii medici, deci e clar că perspectivele nu sunt cele mai bune şi cred că trebuie să regândim modul de finanţare şi de organizare a acestei activităţi.

Iar faptul că am trecut de la acest sistem care a existat până în 1990 şi după aceea un timp, al teritorializării pentru medicii de familie, la un sistem în care nu avem niciun fel de evidenţă, pentru că oamenii sunt de peste tot la un medic de familie, creează foarte mari probleme (…)

Cred că o gândire legată de teritorializare a fi binevenită”, a declarat ministrul Sănătăţii în cadrul dezbaterii la care au participat numeroşi profesionişti din domeniu.

Ministrul Sănătații: Cred că o gândire legată de teritorializarea medicilor de familie ar fi bine-venită. Un medic de familie nu poate cunoaşte problemele populaţiei

Ministrul a arătat că un medic de familie nu poate cunoaşte problemele populaţiei pentru că în comunitatea în care activează sunt tot felul de persoane care nu sunt pe lista acestuia şi astfel nu pot fi luate măsuri concrete de sănătate publică.

„Cred că un tânăr medic vrea să îşi facă meseria, să ofere servicii medicale, să răspundă de o anumită comunitate şi ar trebui să ne gândim la alternative legate de finanţarea acestei tip de servicii (…)

Nici nu m-aş atinge în niciun fel de actuala variantă a modului de finanţare a medicinei de familie, dar aş încerca şi o alternativă, adică pentru tinerii medici care sunt interesaţi să existe o alternativă care să fie atractivă din punct de vedere al exercitării profesiei”, a subliniat Alexandru Rafila, răspunzând unor întrebări referitoare la criza de medici de familie din mediul rural şi din oraşele mici din judeţele Mureş şi Harghita.

Ministrul Sănătații: Cred că o gândire legată de teritorializarea medicilor de familie ar fi bine-venită. Precizările unui lector universitar

Dezbaterea „Direcţii strategice pentru sistemul de sănătate din România, până în 2030” a deschis, luni, Zilele Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, organizate sub auspiciile aniversării a 110 ani de la naşterea savantului George Emil Palade.

Rectorul UMFST Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a precizat că manifestarea reuneşte 87 de evenimente ştiinţifice, educaţionale, sociale, culturale şi artistice. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 300 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, în ultima săptămână

Publicat

vaccinare.jpeg
fotografie cu caracter ilustrativ

Un număr de 357 de doze de vaccin Pfizer, Moderna şi Johnson&Johnson au fost administrate în săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie, dintre care 96 cu prima doză, 117 cu doza a doua, 106 cu a treia doză şi 38 cu doza a patra, conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Un număr de 18 persoane s-au imunizat cu vaccinul Pfizer Omicron adaptat noilor tulpini de coronavirus.

De la începutul campaniei de vaccinare, în 27 decembrie 2020, au fost administrate 16.902.235 doze de vaccin pentru 8.140.015 de persoane.

Un număr de 8.128.947 de persoane au primit schema completă, 2.629.752 au fost imunizate cu doza a treia şi 21.921 cu doza a patra.

În total, de la debutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat 20.076 de reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID, 2.243 de tip local şi 17.833 de tip general. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Patronii de shaormerii Dorian Popa și Tzancă Uraganul au dat mâncare gratis la inaugurare. Psihologul le bate obrazul: „Mai jos nu se poate”

Publicat

patronii de shaormerii dorian popa și tzancă uraganul au dat

După solistul Dorian Popa, și Tzancă Uraganul, solist de manele, și-a deschis o șaormerie, semn că o astfel de afacere este profitabilă, acum, la vremuri grele, când orice altă investiție devine riscantă. Celebrii patroni au oferit mâncare gratis, la inaugurare, gest însă taxat de psihologi: ”Vei încerca să cumperi aplauzele prin oferirea de mâncare”, spune Radu Leca, în exclusivitate pentru Impact.ro.

Dorian Popa: ”Pur și simplu sunt lucruri care leagă prietenii. Nu concurență”

Dorian Popa susține că între el și Tzancă Uraganul nu poate fi vorba în niciun caz despre o concurență în aceste afaceri similare: „Nu se pune între noi o asemenea problemă. Despre ce concurență poate fi vorba când el m-a sunat înainte și ne-am consultat pe diverse teme, fiindcă știa că făcusem un plan…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

O mașină scăpată de sub control a intrat într-un copac, în județul Constanța. Două victime, una încarcerată

Publicat

accident general noaptea politia
Arhivă foto

Un accident soldat cu rănirea a două persoane a avut loc, luni seară între Movilita și Techirghiol, județul Constanța. Din primele date, șoferul unei mașini a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat cu mașina într-un copac.

Potrivit ISU Constanța, accidentul rutier s-a produs între Movilita și Techirghiol.

În eveniment a fost implicat un autoturism care a intrat într-un copac.

Intervine Statia Tuzla cu un ASAS și SMURD B2, Det Fripis cu Descarcerarea și SMURD tip C.

La locul accidentului a fost găsită o victimă încarcerată, conștientă, care a fost preluată de SMURD C și o a doua victimă conștientă cu leziuni minore neîncarcerată preluată de SMURD B.

Ambele persoane au fost transportate la UPU Constanța.

Citește mai departe