Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO Război Ucraina: Rusia a lansat opt rachete asupra oraşului Nikolaev. Cel puţin trei persoane au murit

Publicat

nikolaev razboim ucraina sursa twitter
sursa foto: twitter

Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar cinci au fost rănite după ce o rachetă rusească a lovit miercuri dimineaţă un bloc de locuinţe din Nikolaev (Mikolaiv, sudul Ucrainei), au anunţat autorităţile locale, care au declanşat o operaţiune de salvare a supravieţuitorilor, potrivit Reuters şi Ukrinform.

Primarul Oleksandr Senkevici a indicat că opt rachete au lovit diferite zone ale oraşului şi a îndemnat locuitorii să se evacueze. El a spus că blocul cu mai multe etaje pare să fi fost lovit de o rachetă de croazieră rusească de tipul X-55.

Fotografii distribuite pe reţelele de socializare de la faţa locului arată coloane de fum ridicându-se deasupra unei clădiri cu patru niveluri, cu etajul superior parţial distrus.

În acelaşi timp, portalul ucrainean RBC.ua informează că forţele ruse ar putea pregăti terenul pentru un atac chimic asupra Odesei, pentru a da vina apoi pe armata ucraineană, după ce Ministerul rus al Apărării a anunţat marţi că Ucraina ar pregăti provocări pentru a acuza forţele armate ruse că folosesc arme chimice împotriva civililor. Rusia are deja un istoric de a-i acuza pe ucraineni de propriile gesturi de violenţă, notează media citată.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Grădinița din Botoșani cu principii nemțești. Își propune să formeze cetățenii model de mâine

Publicat

grădinița din botoșani cu principii nemțești. Își propune să formeze

Publicitate

O grădiniță din județul Botoșani este de peste 25 de ani un adevărat etalon al unui sistem pedagogic german, numit Planul Jena. Copiii sunt învățați să devină independenți, să-și folosească creativ și util calitățile, să se implice în comunitate și să devină membri utili societății, scrie Adevărul.

La începutul secolului al XX-lea, în Europa în special, a avut loc o reformă educațională. Practic, se rupeau legăturile cu sistemele…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfinții Mucenici Ermil și Stratonic

Publicat

calendar ortodox 2025: sfinții mucenici ermil și stratonic

Publicitate

Sfinții Mucenici Ermil și Stratonic au trăit în secolele III-IV, în provincia romană Iliria (care cuprindea o parte a nord-vestului peninsulei Balcanice, până la Dunărea de mijloc). Ermil era diacon, iar Stratonic, prietenul său, creștin și el, era paznic la o închisoare. Împăratul roman de Apus Liciniu (308-324), după ce, alături de Sfântul Constantin cel Mare, fusese unul dintre semnatarii Edictului de toleranță de la Milano din anul 313, a…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Aproape două mii de oameni l-au condus pe ultimul drum pe părintele Octavian Poduț, cel care a fost peste patru decenii duhovnicul creștinilor din Tocileni

Publicat

video: aproape două mii de oameni l au condus pe ultimul

Publicitate

Aproape două mii de oameni l-au condus pe ultimul drum, duminică, pe cel care a fost peste patru decenii duhovnicul creștinilor din Tocileni, părintele Marian-Octavian Poduț, un apostol al generației sale, preot de nobilă factură, îndrăgostit de Liturghie, de tradiții populare și de lumea satului, niciodată plin de sine, neținând minte răul, niciodată potrivnic ori răuvoitor.

O mare de oameni din satul Tocileni și din localitățile limitrofe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cum se va face COLECTAREA separată a deșeurilor textile: Obligațiile în 2025 și ce amenzi prevede legea

Publicat

cum se va face colectarea separată a deșeurilor textile: obligațiile

Publicitate

Colectarea separată a deșeurilor textile a devenit obligatorie începând cu ianuarie 2025, atât pentru producători, cât și pentru deținătorii de astfel de deșeuri. La fel ca în cazul plasticului, hârtiei, sticlei și metalului, deșeurile textile trebuie colectate separat. Această obligație se aplică atât autorităților locale, cât și companiilor, relatează alba24.ro. Deșeurile textile sunt clasificate ca deșeuri municipale și trebuie…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe