Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: S-a redeschis circulația rutieră, fără restricții de tonaj, pe DN 24D din județul Galați. Precizările CNAIR

Publicat

dn24d cnair captura video fb
sursa foto: captură video Facebook / Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Circulaţia rutieră s-a redeschis, luni după-amiază, fără restricţii de tonaj, pe DN 24D, informează Compania Naţională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere.

„În urma acţiunilor susţinute ale drumarilor de la CNAIR, este posibilă, începând cu ora 16:00, deschiderea circulaţie pentru toate categoriile de autovehicule pe sectoarele 24D, Băleni – Tuluceşti şi Griviţa – Băleni de pe raza judeţului Galaţi.

La această oră nu mai sunt sectoare de autostradă sau drum naţional cu circulaţia închisă sau restricţionată din cauza condiţiilor meteorologice din ultimele zile.

Acţionăm în permanenţă acolo unde situaţia o impune!”, a anunţat compania.

CNAIR face apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Populaţia Beijingului a scăzut pentru prima dată în ultimii 19 ani

Publicat

oameni

Unul dintre cele mai mari orașe ale lunii, Capitala Chinei, orașul Beijing, a înregistrat o scădere a populației în anul 2022, pentru prima dată în ultimii 19 ani. Totodată, întreaga țară se confruntă cu o criză demografică, iar autoritățile au început să ia măsuri.

Populaţia permanentă a oraşului a scăzut de la 21,88 milioane în 2021 la 21,84 milioane în 2022.

Şi numărul migranţilor din Beijing a scăzut anul trecut.

Scăderea de anul trecut este una relativ mică, dar analizată în contextul naţional arată dimensiunea crizei cu care se confruntă societatea.

Anul trecut, populaţia Chinei a scăzut pentru prima dată de la marea foamete din 1961. De vină este o combinaţie de factori, susţin specialiştii.

Politica unui singur copil introdusă de China în anii 80, schimbarea atitudinii faţă de căsătorie şi familie în rândul tinerilor chinezi, inegalitatea de gen şi provocările legate de creşterea copiilor în oraşele aglomerate şi scumpe sunt principalii factori care au provocat criza demografică.

Eforturile depuse de factorii de decizie politică nu au reuşit până acum să inverseze această tendinţă. Autorităţile au încercat să consolideze concediul de maternitate şi să ofere diferite avantaje, inclusiv financiare, familiilor.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe

EVENIMENT

ANSVSA: 10 focare de pestă porcină africană sunt active, în prezent, în România

Publicat

În data de 22 martie 2023 în România erau active zece focare de pestă porcină africană (PPA). Un focar într-o exploataţie comercială şi nouă la nivelul gospodăriilor populaţiei, arată datele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), publicate joi.

Potrivit sursei citate, în ultima săptămână au fost stinse 4 focare de pestă porcină africană (PPA).

Datele ANSVSA relevă faptul că din 2017 şi până în prezent au fost stinse 5.979 de focare de pestă porcină africană.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 7.171 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe.

În conformitate cu prevederile europene, cazurile de PPA la mistreţi se sting după cel puţin 2 ani de la apariţia lor. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

ANPC a închis un magazin al lanțului de cafenele Starbucks. Amendă pentru mizerie în vitrine și folosirea unor portocale tratate cu imazalil

Publicat

stabucks

ANPC a amendat cu 5.000 de lei un magazin din sectorul 3 al Capitalei al unui lanț de cafenele, din cauza mizeriei și a portocalelor folosite, tratate cu imazalil.

În urma unei sesizări primite la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB), o echipă de control a verificat un magazin Starbucks din sectorul 3 al Capitalei, transmite ANPC într-un comunicat de presă.

Comisarii CPCMB au dat o amendă în valoare de 5.000 lei, au oprit definitiv de la utilizare a produselor alimentare neconforme și a oprit temporar prestarea de serviciilor, până la remedierea deficiențelor.

Stabucks închis și menedat de ANPC: Neregulile

– folosirea unor vitrine de vânzare asistată și agregate frigorifice neigienizate, cu impuriăți în strat masiv, lichide scurse, gheață și resturi alimentare, chedere depreciate, grătare cu urme de rugină

– utilizarea la fabricarea sucului de portocale, a unor fructe având menționat pe etichetă: „produs tratat cu imazalil”, fără ca acestea să fie spălate în prealabil cu solvent pentru îndepărtarea substanței.

– existența pavimentului neigienizat, cu plăci de gresie fisurată sau spartă.

Citește mai departe

EVENIMENT

”Capul sus” – campanie de strângere de fonduri destinată fetiţelor şi adolescentelor diagnosticate oncologic. Strângere de fonduri pentru peruci medicale

Publicat

campanie magic capul sus

Asociaţia Magic desfăşoară în martie campania „Capul sus!”, destinată fetiţelor şi adolescentelor diagnosticate oncologic, ale cărei scopuri sunt conştientizarea traumei pierderii părului post-chimioterapie şi strângerea de fonduri pentru peruci medicale.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Magic, implicaţiile psiho-emoţionale cauzate de pierderea părului în urma chimioterapiei sunt „traumatice”.

Pentru copii, pierderea părului este şi mai traumatizantă decât pentru adulţi. Sunt izolaţi de grupurile de copii sănătoşi, cei mici neavând capacitatea de a înţelege singuri cancerul şi efectele tratamentelor, educaţia în această direcţie lipseşte în societatea românească.

Pierderea părului izolează fetiţele şi adolescentele, creându-le probleme suplimentare, pe lângă lupta cu diagnosticul propriu-zis, acutizându-le anxietatea şi depresia şi îngreunându-le vindecarea, atrag atenţia reprezentanţii Asociaţiei Magic.

Conform acestora, părul este asociat, în mod special la sexul frumos, cu feminitatea şi frumuseţea, iar fetele îşi pierd echilibrul emoţional când rămân fără păr.

Reprezentanţii Asociaţiei Magic au atras atenţia că România este ţara din Uniunea Europeană care nu compensează nici măcar o parte dintre perucile medicale, care sunt considerate produse de înfrumuseţare, când ele sunt, de fapt, dispozitive medicale.

Conform surselor citate, este certificat psihologic că o perucă, în cazurile oncologice, de arsuri, de boli rare sau de boli dermatologice, poate reduce considerabil anxietatea socială, iar revenirea la imaginea de dinainte de boală este parte din procesul de vindecare.

Agerpres

sursa foto: Facebook/ Asociatia Magic

Citește mai departe