Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Samsari auto, călcați de polițiști. Descinderi în 4 județe într-un dosar de înșelăciune, fals și uz de fals

Publicat

Polițiștii Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Dâmbovița au efectuat 11 percheziții domiciliare, în mai multe localități din județele Prahova, Ilfov, Galați și Ialomița, într-un dosar de înșelăciune, fals și uz de fals. Patru persoane au fost reșinute, urmând să fie prezentate magistraților pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Potrivit IPJ Dâmbovia, acțiunile s-au desfășurat sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, polițiștii dâmbovițeni fiind sprijiniți de luptători de la acțiuni speciale din Dâmbovița, Ialomița și Galați,

Perchezițiile s-au efectuat marțil, 18 mai 2022, în localitățile: Adâncata, Ciorani, Ploiești, Șendreni, Gheorghe Doja, Perieți, Găneasa și Voluntari, din județele Prahova, Ilfov, Galați și Ialomița.

Activitățile au fost desfășurate într-un dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, participație improprie la infracțiunea de fals intelectual, înșelăciune, tăinuire, complicitate la infracțiunea de înșelăciune și instigare la infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale.

Samsari auto, călcați de polițiști. Polițiștii au indisponibilizat telefoane, documente dar și obiecte utilizate pentru pansonarea seriilor de identificare ale autovehiculelor

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și indisponibilizate înscrisuri, telefoane mobile, obiecte utilizate pentru pansonarea seriilor de identificare a autovehiculelor, medii de stocare, 100 de articole de îmbrăcăminte, care purtau însemnele unei mărci înregistrate și substanțe susceptibile a fi interzise la deținere.

Prin activitatea infracțională, s-ar fi cauzat un prejudiciu de 28.000 de euro.

De asemenea, polițiștii au pus în aplicare 4 mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Samsari auto, călcați de polițiști. Autoturisme vândute cu documente false

Din cercetări a reieșit că un bărbat, în vârstă de 42 de ani, în cursul lunii mai 2021, ar fi dobândit un autoturism, despre care ar fi cunoscut că provine dintr-o faptă prevăzută de legea penală, iar, ulterior, l-ar fi vândut unui bărbat, de 38 de ani, pe care, în cursul lunii ianuarie a.c., l-ar fi ajutat să-l vândă unei alte persoane, prin înmânarea unor documente false de proveniență.

Totodată, un bărbat, de 30 de ani, în cursul lunii mai 2021, ar fi semnat un contract de vânzare-cumpărare, despre care ar fi cunoscut că se atestă în fals cumpărarea autoturismului de la o altă persoană, iar acesta ar fi falsificat polița RCA și ar fi înmatriculat provizoriu în circulație autovehiculul.

Un bărbat, de 65 de ani, ar fi fost determinat de un bărbat, de 38 de ani, să întocmească, în fals, trei exemplare ale unui contract de înstrăinare-dobândire a unui mijloc de transport, prin intermediul acestora, atestându-se, în mod nereal, achiziționarea autoturismului.

Cele patru persoane au fost reținute, urmând ca astăzi, 18 mai, să fie prezentate magistraților pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități, au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Cinci clasări pe podium pentru juniorii CS Unirea Alba Iulia, la Campionatul Național de Taekwondo

Publicat

foto: cinci clasări pe podium pentru juniorii cs unirea alba

Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București.

  • Grapa Andrei – locul 1;
  • Jelea Eduard – locul 1;
  • Vas Karina – locul 2;
  • Ciontea Bianca – locul 2;
  • Popa Andrei – locul 2;
  • Dobârtă...
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Prima expoziție Gustav Klimt prezentată în Cluj, la MINA Pop-Up, a fost văzută deja de peste 3.000 de clujeni, la Iulius Mall

Publicat

gustav klimt iulius mall 1.jpg

„Gustav Klimt. The Immersive Show” este prima expoziție dedicată lucrărilor celebrului pictor austriac, cunoscut pentru operele sale simboliste și stilul Art Nouveau, prezentată la Cluj, în cadrul MINA Pop-Up, ediția itinerantă a muzelui imersiv al noilor arte.

Proiectul este prezentat de George. inovaţie BCR şi este organizat în parteneriat cu Iulius Mall Cluj, aflându-se în proximitatea centrului comercial, în parcarea Hotelului Univers T.

Prima expoziție…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Anticoncepţionalele ar putea fi compensate, pe bază de prescripţie medicală. Ce spune ministrul Sănătății

Publicat

video: testarea antidrog a elevilor, doar cu acordul părinților. anunțul

Anticoncepţionalele ar putea fi compensate, pe bază de prescripţie medicală. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru.

Citește mai departe

EVENIMENT

26 aprilie: Ziua Proprietății Intelectuale. De ce sunt importante drepturile de autor

Publicat

26 aprilie: ziua proprietății intelectuale. de ce sunt importante drepturile

26 aprilie: Ziua Proprietății Intelectuale. Această zi este sărbătorită la nivel mondial în fiecare an cu scopul de a crește conștientizarea publică cu privire la importanța drepturilor de proprietate intelectuală și de a promova înțelegerea și respectul acestora în întreaga lume.

Citește mai departe