Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Șase persoane reținute de DIICOT Gorj pentru exploatarea sexuală a peste 30 de persoane în Irlanda și pentru trafic de droguri

Publicat

Procurorii DIICOT Gorj au reținut șase persoane suspectate de exploatare sexuală asupra a peste 30 de indivizi în Irlanda, precum și de implicare în traficul de droguri.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, la data de 25 aprilie 2023, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, au documentat activitatea infracțională a unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism, trafic de droguri de mare risc și spălarea banilor, fiind dispusă reținerea a 6 persoane bănuite.

Astfel, polițiștii au pus în aplicare 38 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Gorj și Vâlcea și în municipiul București, fiind puse în executare și 30 mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că, în anul 2019, s-ar fi constituit, pe baza relațiilor de familie, un grup infracțional organizat, la care ar fi aderat și alte persoane, grup care ar fi acționat pe teritoriul Irlandei în scopul exploatării sexuale a numeroase persoane, obținând astfel sume de bani.

Totodată, liderii grupului infracțional ar fi organizat și dezvoltat o rețea de prostituție, determinând și înlesnind practicarea prostituției a aproximativ 30 de persoane, de la care ar fi perceput sume de bani, sub forma unor procente din câștigurile realizate, între 40% și 70%.

De asemenea, activitatea membrilor grupului ar fi constat în asigurarea cazării în imobilele închiriate și perceperea unor sume de bani cu titlul fictiv de chirie, achiziționarea biletelor de avion pentru deplasările pe ruta România-Irlanda, crearea, administrarea anunțurilor online și intermedierea legăturilor, transportul și protecția la locațiile clienților, dar și vânzarea, prin intermediul persoanelor vătămate, a drogurilor de mare risc către clienți, în scopul obținerii unor câștiguri mai mari.

VIDEO: Șase persoane reținute de DIICOT Gorj pentru exploatarea sexuală a peste 30 de persoane în Irlanda și pentru trafic de droguri. De ce sunt acuzați

Astfel, membrii grupului infracțional organizat ar fi utilizat un circuit financiar complex în activitatea de disimulare a foloaselor patrimoniale obținute de pe urma practicării prostituției, sumele de bani obținute fiind transferate în România, atât prin servicii de transfer monetar rapid, cât și prin intermediul unor conturi bancare deschise pe numele unor persoane interpuse.

Ulterior, veniturile ar fi fost utilizate pentru achiziționarea pe teritoriul României a mai multor bunuri mobile (autoturisme) și imobile (terenuri, apartamente, edificarea de construcții etc.), atât pe nume propriu, cât și pe numele membrilor familiei, utilizate însă, în fapt, de către membrii grupului.

Totodată, membrii grupului infracțional organizat ar fi înființat societăți comerciale ce au ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul sau închirierea de bunuri imobile, cu scopul de a desfășura o activitate aparent legală, în vederea disimulării veniturilor provenite din activitatea infracțională.

De asemenea, în cauză s-a reținut și faptul că, în perioada 2021 – 2023, parte dintre membrii grupului infracțional organizat ar fi vândut diverse cantități de droguri de mare risc consumatorilor în județele Gorj și Vâlcea.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperiți și ridicați 2.245 de euro, 3.361 de lei, 29 de terminale mobile, 25 de cartele SIM, 13 memory stik-uri, un hard disk, o tabletă și 3 laptopuri.

Totodată, au fost indisponibilizate două arme airsoft, 58 de bile metalice, droguri de risc și mare risc, precum și comprimate și fiole din categoria anabolizantelor, 4 grindere și un cântar de mare precizie.

A fost instituită măsura sechestrului asigurător cu privire la zece autoturisme și un motociclu.

VIDEO: Șase persoane reținute de DIICOT Gorj pentru exploatarea sexuală a peste 30 de persoane în Irlanda și pentru trafic de droguri. Doi polițiști din Irlanda au luat parte la activități

La activități au participat și 2 polițiști din Irlanda.

„În cursul de miercuri, 26 aprilie 2023, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj, cu propunerea de arestare preventivă a celor 6 persoane bănuite, pentru 30 de zile.

Cooperarea judiciară a fost facilitată prin intermediul EUROJUST, fiind încheiat un acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autoritățile judiciare din Irlanda.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și D.I.I.C.O.T. – Biroul Tehnic și de Criminalistică.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, serviciilor de combatere a criminalității organizate Vâlcea, Mehedinți și Olt, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, brigăzii de combatere a criminalității organizate Craiova și Pitești și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tudor Vladimirescu Gorj și Grupării de Jandarmi Mobile Frații Buzești Craiova”, se mai arată în comunicat.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Prognoza meteo ANM pe regiuni, până în 5 mai. Cum va vremea de Florii și de Paști

Publicat

prognoza meteo anm pe regiuni, până în 5 mai. cum

Prognoza meteo ANM pe regiuni, până în 5 mai. Cum va vremea de Florii și de Paști. Chiar dacă în această săptămână vor fi alternanțe termice semnificative, cu zile în care va fi mai frig decât de obicei, vremea se va schimba odată cu ultimele zile ale lunii aprilie. 

Potrivit meteorologilor, de Florii vremea va fi frumoasă în mare parte din țară și este posibil ca ploile să lipsească. Apoi, în preajma Sărbătorilor de Paști vremea intră într-un proces de răcire….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

IMPORTANT. Sistare temporară a gazului în 5 localități din județul Cluj. Anunțul Delgaz Grid

Publicat

gaz pixabay.webp.webp

Pentru a permite companiei Transgaz efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de transport al gazelor naturale, compania Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaz, marți, 23 aprilie., începând cu ora 09.00 până miercuri, 24 aprilie ora 12.00, în 5 localități din județul Cluj:  Soporu de Câmpie, Iacobeni, Iacobeni-Valea Largă, Cătunu Morii, Fânațe-Ceanu Mare.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șofer din comuna Bucium, prins de polițiști băut la volan, pe un drum din județul Hunedoara. S-a ales cu dosar penal

Publicat

1660556213 etilotest.jpg

Un șofer în vârstă de 31 de ani din comuna Bucium a fost prins de polițiștii din Hunedoara în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice. 

Potrivit IPJ Hunedoara, la data de 19 aprilie 2024, în jurul orei 17:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Baia de Criș au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Bucium, județul Alba, care se deplasa pe DN 76, din direcția Vața de Jos –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Pod din spaghete Barilla nr. 7 al echipei de studenți UTCN, locul 3 la un concurs în Slovenia.

Publicat

img 5525 e1713713971701.jpeg

O echipă de studenți a Universității Tehnice Cluj-Napoca (UTCN) a obținut locul 3 la un concurs în Slovenia, cu un pod din spaghete care a rezistat la o încărcătură de 56 de kilograme.

Șef lucrări dr. ing. Cristian Mojolic, coordonatorul echipei de studenți, a declarat pentru Cluj24 că, la concursul desfășurat în orașul Maribor, au fost înscrise 33 de echipe din 4 țări, formate din studenți sau liceeni.

”Concursul din paste făinoase <<How strong is the…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe