Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO Simulare Alba24: Cât de ușor își pot transmite două persoane locația EXACTĂ. Ce trebuie să faci în situații limită

Publicat

În timp ce STS aproximează locația unui apel la serviciul 112 la zeci de kilometri pătrați, două persoane cu două telefoane obișnuite își pot transmite coordonatele locului în care se află în câteva secunde, cu o acuratețe de câțiva metri. Mai mult, până și coordonatele GPS se pot transmite printr-un simplu SMS sau un Share Location pe Whatsapp, informează ziarul Alba24.ro.

Situația de la Caracal ar trebui să dea de gândit. În condițiile în care o mulțime de aplicații pot ajuta la găsirea unei persoane, este greu de înțeles de ce autoritățile nu au o cale de a putea identifica instant o persoană aflată în nevoie, chiar dacă aceasta nu are internet pe telefon, un nou punct slab al sistemului care a ieșit la iveală cu acest prilej.

O întrebare care se poate pune este de ce serviciul 112 funcționează ca o simplă linie fierbinte, deși a fost plătit cu sume inimaginabile de la bugetul public?

De ce aplicațiile cele mai simple (cum ar fi Uber) pot face ceea ce autoritățile nu pot?

De ce serviciul 112 nu permite unei victime să îi trimită datele de localizare?

Legislația GDPR nu poate fi invocată în asemenea cazuri, pentru că, potrivit unor specialiști, acordul persoanei este deja prezumat. STS folosește oricum datele respective, doar că rezultatul este într-o marjă de aproximare prea mare.

Alba24 a făcut o simulare a modului în care locația poate fi foarte ușor împărtășită între două persoane, ceea ce poate fi foarte util pentru cineva în situații de criză și care nu costă milioane de euro.

Din păcate, în cazul de la Caracal, telefonul folosit pentru a suna la 112 de către tânăra ucisă era un model vechi, fără acces la internet și tânăra nu ar fi putut oricum transmite asemenea informații. Cel puțin asta este una dintre scuzele autorităților.

Să nu uităm însă că nici în cazul din accidentului de avion din Apuseni, victimele nu au putut fi găsite deși aveau telefoane performante și acces la internet.

Sursa: Alba24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Zilele Artei BIZANTINE, la Cluj și Alba Iulia. Vezi programul

Publicat

catedrala avram iancu e1664377336415.jpg

În perioada 06-09 Octombrie 2022, va avea loc a XVIII-a ediție a „Zilelor Artei Bizantine”, eveniment ideat și materializat sub îndrumarea domnului Lect. Univ. Dr. Sorin Albu, cadru didactic la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, coordonator al grupului de muzică, artă și cultură bizantină „Sfântul Ioan Damaschin”.

arta bizantina

„Prima zi a evenimentului, 06 Octombrie, va fi marcată de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, începând cu ora 8:00. De la ora 11:00, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, de pe str. Episcop Nicolae Ivan FN, va…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Alba Iulia, prin ochii unor vloggeri celebri. Drumul de la Rimetea și cafeaua servită amabil într-un birt de la țară

Publicat

volggeri alba iulia scaled e1664450300351 1000x600.jpg

Suntem Steve și Ivana, care împreună sunt Jetlag Warriors, vloggeri celebri dedicați turismului și călătoriilor, au vizitat județul Alba și s-au oprit la Alba Iulia.

Primul loc vizitat a fost Rimetea și Cetatea Colțești, iar în drumul spre Alba Iulia s-au oprit la o cafea, la un magazin sătesc, pe marginea drumului, unde au întâlnit o vânzătoare extrem de prietenoasă și amabilă, care a încercat să vorbească cu ei.

I-a întrebat de unde sunt, dacă le place în România și chiar dacă mașina lor este proprietate personală sau închiriată. Totul în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Adevărul despre COLECTAREA selectivă a DEȘEURILOR la Cluj-Napoca. Șurubaru, city manager: Se face în proporție de 2% la blocuri

Publicat

centre de selectie e1608292936874.jpg

Cluj-Napoca este „pionier” în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor pe fracții. În zonele de case, clujenii primesc saci pentru a colecta separat hartia, plasticul și metalul, sticla și deșeurile menajere. La blocuri există, de asemenea, tomberoane „colorate”, fiecare pentru o categorie de deșeuri, dar aici lucrurile merg anevoios, potrivit lui Gheorghe Șurubaru, city managerul orașului.

Cluj-Napoca a implementat un proiect pilot în ceea ce privește colectare selectivă a deșeurilor. Aceasta merge, însă, greu, în special în zona de blocuri, spune Gheorghe Șurubaru.

Asta pentru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Concordia Chiajna-„U” Cluj, 0-2. Clujenii merg mai departe în Cupa României

Publicat

1664475109 cupa romaniei semifinale.jpg

Universitatea Cluj a întâlnit, joi seara în deplasare, pe Concordia Chiajna într-un meci din play-off-ul Cupei României. După un meci bun făcut de clujeni, aceștia câștigă cu 2-0, prin golurile marcate de Thiam (min.18) și Fulop (min.59) și merg mai departe în Cupa României.

Concordia Chiajna: Chudy – R. Simion, Palmeș (cpt.), Stănică, Bușu, Codrea, Pațurcă, Ad. Voicu, Ndiaye, Llullaku, Rusescu
Rezerve: Chesneau – Călințaru, Maric, Leo. Alexandrescu, Skytte, Vl. Mihalcea, E. Oancea, Mustacă, Alb. Voinea
Antrenor: Eugen Trică

U Cluj: Iliev – Șt. Vlădoiu, Fl. Ilie, Nowak, Chipciu (cpt.),…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe