Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO: Specialiştii de la Apele Române intervin pentru reducerea riscului de inundaţii

Publicat

interventii apele romane inundatii

Specialiştii Apelor Române monitorizează în teren situaţia cursurilor de apă aflate sub coduri şi intervin cu utilaje, acolo unde este nevoie, pentru reducerea riscului de inundaţii, a anunţat, duminică, pe Facebook, instituţia din subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

În ultimele 48 de ore, în judeţul Bihor, s-au înregistrat precipitaţii cumulate, pe areale extinse, de peste 100 l/mp şi punctual de circa 200 l/mp (râul Fântâna Galbenă, la staţia hidrometrică Stâna de Vale).

Echipele de la Apele Române Crişuri acordă sprijin autorităţilor în operaţiunile de intervenţie de pe Crişul Pietros (din dreptul localităţii Drăgăneşti din judeţul Bihor) pentru stoparea eroziunii de mal şi reducerea riscului de inundaţii.

Duminică, la ora 12.00, se înregistrează depăşiri ale cotelor de inundaţie la două staţii hidrometrice, respectiv pe râul Crişul Alb (staţia hidrometrică Gurahonţ) în judeţul Arad şi pe râul Crişul Negru (staţia hidrometrică Şuştiu) în judeţul Bihor, a precizat Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR).

La 24 de staţii hidrometrice din judeţele Caraş-Severin (pe râurile Bistra şi Sucu), Harghita (pe râul Homorodu Mic), Covasna (pe râul Varghis), Hunedoara (pe râurile Crişul Alb şi Valea Satului), Arad (pe râurile Sebiş, Moneasa şi Troaş), Bihor (pe râurile Crişul Negru, Briheni, Valea Galbenă, Crişul Pietros, Valea Roşie şi Iad) şi Alba (pe râurile Arieş şi Ampoi) sunt depăşite cotele de atenţie.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis duminică o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice Crişul Repede (judeţele: Cluj şi Bihor), Crişul Negru (judeţele: Bihor şi Arad), Crişul Alb (judeţele: Hunedoara şi Arad), Arieş (judeţul Alba), Bega (judeţul Timiş), Timiş (judeţele: Caraş Severin şi Timiş), valabilă până luni, la ora 24:00. Agerpres

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Liviu Axinte, Liga Sindicatelor din Învățământ Botoșani – FSLI

Publicat

axinte 1000x600.jpg

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Liviu Axinte, președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani – FSLI.
Profesorul Liviu Axinte a vorbit despre greva pofesorilor din România, despre drepturile lor, despre cum este afectat anul școlar, dar și despre ceea ce se va întâmpla în viitorul cel mai apropiat cu sistemul de învățământ.

Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Percheziții într-o localitate din Botoșani. Ce au căutat oamenii legii

Publicat

perchezitii caini 9 1000x600.jpg

Având în vedere cercetările care se desfășoară în trei dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, la data de 5 iunie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au pus în executare 7 mandate de percheziție domiciliară, atât la locuința persoanei bănuită de comiterea infracțiunilor, cât și la domiciliile persoanelor bănuite ca ar deține o parte dintre bunurilor sustrase.

Din cercetări, a reieșit faptul că, în luna mai a.c., un tânăr de 27 de ani, din comuna Mitoc, ar fi pătruns, fără drept, de mai multe ori, în incinta unui cabinet medical, de unde ar fi sustras mai multe bunuri.

În urma activităților desfășurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vitezoman beat, din municipiul Botoșani, scos din trafic de polițiști

Publicat

etilotest bun.jpg

Luni, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe strada Sucevei, din municipiul Botoșani, un autoturism, condus de un bărbat, de 35 de ani, din municipiul Botoșani, care circula cu viteză peste limita legală.

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1450 de lei, pentru nerespectarea vitezei legale, iar pentru conducere sub influența alcoolului a fost întocmit dosar penal.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

În atenția fermierilor: APIA Botoșani trece la penalități

Publicat

fermieri 960x600.jpg

APIA Botosani a finalizat în data de 31 mai 2023 primirea, fără penalități, a cererilor de plată aferente  intervențiilor în sectorul vegetal și zootehnic finanțate din Fondul european de garantare agricolă şi de la bugetul de stat  și a intervenţiilor specifice dezvoltării rurale delegate. Și în acest an marcat de schimbarea modului de abordare a asigurării finanțării,  reguli noi, condiții de eligibilitate adaptate noilor cerințe impuse de PAC, solicitanții de sprijin financiar au manifestat un interes sporit față de intervențiile și schemele de plăți care beneficiază de fonduri alocate prin PNS 2023- 2027.

Astfel, un număr de 27.699 solicitanți au depus cereri de plată pentru o suprafață  de 292.829,88 ha, reprezentând un…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe