Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO: Specialiştii de la Apele Române intervin pentru reducerea riscului de inundaţii

Publicat

interventii apele romane inundatii

Specialiştii Apelor Române monitorizează în teren situaţia cursurilor de apă aflate sub coduri şi intervin cu utilaje, acolo unde este nevoie, pentru reducerea riscului de inundaţii, a anunţat, duminică, pe Facebook, instituţia din subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

În ultimele 48 de ore, în judeţul Bihor, s-au înregistrat precipitaţii cumulate, pe areale extinse, de peste 100 l/mp şi punctual de circa 200 l/mp (râul Fântâna Galbenă, la staţia hidrometrică Stâna de Vale).

Echipele de la Apele Române Crişuri acordă sprijin autorităţilor în operaţiunile de intervenţie de pe Crişul Pietros (din dreptul localităţii Drăgăneşti din judeţul Bihor) pentru stoparea eroziunii de mal şi reducerea riscului de inundaţii.

Duminică, la ora 12.00, se înregistrează depăşiri ale cotelor de inundaţie la două staţii hidrometrice, respectiv pe râul Crişul Alb (staţia hidrometrică Gurahonţ) în judeţul Arad şi pe râul Crişul Negru (staţia hidrometrică Şuştiu) în judeţul Bihor, a precizat Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR).

La 24 de staţii hidrometrice din judeţele Caraş-Severin (pe râurile Bistra şi Sucu), Harghita (pe râul Homorodu Mic), Covasna (pe râul Varghis), Hunedoara (pe râurile Crişul Alb şi Valea Satului), Arad (pe râurile Sebiş, Moneasa şi Troaş), Bihor (pe râurile Crişul Negru, Briheni, Valea Galbenă, Crişul Pietros, Valea Roşie şi Iad) şi Alba (pe râurile Arieş şi Ampoi) sunt depăşite cotele de atenţie.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis duminică o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice Crişul Repede (judeţele: Cluj şi Bihor), Crişul Negru (judeţele: Bihor şi Arad), Crişul Alb (judeţele: Hunedoara şi Arad), Arieş (judeţul Alba), Bega (judeţul Timiş), Timiş (judeţele: Caraş Severin şi Timiş), valabilă până luni, la ora 24:00. Agerpres

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe