Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: STADIUL celor mai importante proiecte din municipiului Blaj. Declarațiile primarului Gheorghe Valentin Rotar

Publicat

parc piata 1848 primarie blaj

Stadiul celor mai importante investiții din municipiului Blaj a fost prezentat vineri, de primarul Gheorghe Valentin Rotar. Printre proiectele majore din „Mica Romă” se află Sala polivalentă, Bazinul de înot, podul peste râul Târnava, puntea pietonală și . 

„Avem câteva investiții majore care vor marca dezvoltarea comunității noastre.

Știti că se lucrează la podul peste Târnava, care a creat mult deranj urban, dar care era o lucrare absolut obligatorie ținând cont că acum doi ani de zile, după expertizare, acest pod a fost considerat ca nesigur. Lucrările la partea de infrastructură, de suprafață, adică de circulație, le vom finaliza până la 15 noiembrie, deci pentru ambele benzi, urmând ca anul viitor să se mai execute lucrări în albia majoră a râului Târnava Mare.

Vezi și FOTO: Investiție de peste 2,2 milioane lei pentru modernizarea Podului Vezii din Blaj. 40% din lucrări, finalizate

Lucrările la puntea pietonală, pentru că știm că e foarte folosită, decurg conform programului și vor fi finalizate în septembrie anul viitor.

Lucrările la Bazinul de înot sunt în grafic. Iarna 2019-2020 ne prinde cu această locație deschisă.

Vezi și FOTO: Noul bazin de înot de la Blaj ar putea fi deschis la sfârșitul anului viitor. Stadiul lucrărilor

Lucrările la Sala polivalentă sunt în ultima fază pentru atribuirea contractului de execuție. Echipa care face această analiză, care face atribuirea, mi-a spus că miercurea viitoare vom avea câștigătorul. Din păcate nu mai putem începe lucrările în această iarnă, dar cu siguranță în februarie/martie vor începe.

Vezi și FOTO: SALA POLIVALENTĂ din BLAJ, investiţie de 32 milioane lei. Asociere între primărie şi CJ Alba pe 10 ani

Executăm lucrări de asfaltări în Tiur și în Plopilor. Vrem ca și zonele defavorizate să fie la nivelul orașului. O să facem niște străzi foarte elegante acolo.

O lucrare cu impact urbanistic este relocarea cablurilor în subteran, care am început-o pe Bulevardul Republicii. Urmează ca săptămâna viitoare să tăiem stâlpii vechi și să montăm noii stâlpi. Casele sunt alimentate deja din noua sursă. Vom termina anul acesta străzile Popa Șapcă, Astra, Timotei Cipariu, Mitropolit Ioan Vancea și Petru Pavel.  Este o lucrare care se va întinde pentru întreg municipiul pe o perioadă de opt ani, este în colaborare cu Electrica. Pentru anul următor avem cartierul Hula și Fabrica de cărămidă, urmând ca în opt ani de zile, orașul, fără localitățile componente, să aibă toate cablurile relocate în subteran și altfel, din punct de vedere urbanistic și din punct de vedere al calității serviciilor, pentru că știți că făcându-se o investiție nouă, cablurile din subteran sunt de o altă calitate, Blajul are numai de câștigat. Încercăm cu toți să facem din Blaj orașul european pe care îl dorim”, a declarat vineri, într-o conferință, primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Pe lângă acestea, potrivit secretarului municipiului Blaj, Sergiu Ștefănescu, mai multe proiecte se află în diverse stadii de evaluare. Dintre acestea au fost enumerate:

  • Extindere, reabilitare și dotare Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” și Școala Gimnazială „Ion Micu Moldovan”, proiect în valoare de 6.246.548 de lei
  • Amenajarea parc, spațiu verde, proiect în valoare de 4.175.742 de lei
  • Extindere, reabilitare și dotare Creșă la nivelul Municipiului Blaj – proiect în valoare de 2.794.587 de lei

„Vrem să înființăm o creșă în locul Grădiniței cu Program Prelungit din Eroilor, o creșă care va fi în subordinea și administrarea Primăriei. În data de 5 noiembri vom muta Grădinița în locația nouă. O creșă cu 150 de locuri cred că este necesară”, a precizat primarul Gheorghe Rotar.

  • Îmbunătățirea calitătii vieții populației municipiului Blaj, proiect în valoare de 23.595 de lei
  • Extindere și dotare Ambulatoriu Spital municipial Blaj, proiect în valoare de 10.700.750 lei
  • Municipiul Blaj – administrație publică eficientă, etapa a II-a – proiect în valoare de aproximativ 3.000.000 de lei

 


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Peste 21.000 de elevi și profesori au COVID

Publicat

Peste 21.000 de elevi și profesori sunt infectați cu virusul SARS CoV 2, au anunțat miercuri, reprezentanții Ministerului Educației.

Informarea privind situația epidemiologică din unitățile de învățământ preuniversitar din România arată că miercuri, 20 octombrie, sunt 16.168 de preșcolari și elevi și 5.590 de angajați confirmați COVID 19.

Conform informațiilor centralizate, sunt și numeroase unități cu activitatea suspendată.

„Unități cu activitatea față în față suspendată integral ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unității și aprobare ISJ/ISMB): 563

• Unități de învățământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puțin 50% din nr. de clase suspendate): 123

• Unități de învățământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (ancheta DSP, hotărâre CJSU): 202

• Unități de învățământ cu activitatea față în față, dar care au cel puțin o clasă/grupă în sistem online: 3.958

• Număr de copii/elevi care studiază online-indiferent de cauză: 587.434 (aproximativ 20% din numărul total de elevi și preșcolari din sistemul de învățământ)”, anunță reprezentanții Ministerului Educației.

Următoarea raportare va fi comunicată miercuri, 27 octombrie.

Citește mai departe

EVENIMENT

Călărași: Bărbat acuzat că a recrutat o copilă de 15 ani pentru prostituție, arestat

Publicat

Un bărbat de 55 de ani, din Călărași, a fost reținut de procurorii DIICOT, apoi instanța a decis, miercuri, arestarea sa, acesta fiind acuzat că a recrutat o fată de 15 ani pentru a pune să practice prostituția. De asemeena, acesta ar fi întreținut relații sexuale cu copila.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Călărași, împreună cu procurorii DIICOT Călărași au făcut trei percheziții domiciliare, în județ, la un bărbat bănuit de trafic de minori și act sexual cu un minor.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada martie – septembrie 2021, un bărbat, în vârstă de 55 de ani, ar fi recrutat o minoră în scopul exploatării acesteia, prin practicarea prostituției. De asemenea, acesta ar fi întreținut relații sexuale cu minora”, a transmis, miercuri, Poliția Română.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, acuzat de trafic de minori și act sexual cu un minor.

Instanța a decis arestarea bărbatului. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Mită la ANAF Constanța. Doi inspectori, acuzați că au cerut mită să scape un antreprenor de control

Publicat

Doi inspectori din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) – Administrația Constanța, au fost reținuți, acuzați că au cerut mită administratorului unei firme pentru a-l scăpa de control au fost reținuți de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Potrivit DNA, inspectorii Mihai Bușu și Stere Anagnoste, din cadrul ANAF – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța, au fost reținuți, acuzaț ide luare de mită.

„La data de 18 octombrie 2021, inculpații Bușu Mihai și Anagnoste Stere (…) ar fi pretins pentru fiecare, sume de bani cuprinse între de 4.000 și 5.000 lei, de la administratorul unei societăți comerciale (martor în cauză). Concret, banii respectivi ar fi fost pretinși de cei doi inculpați pentru ca, în urma controlului fiscal pe care îl realizau, aceștia să formuleze concluzii care să nu determine declanșarea unui control de fond la societatea omului de afaceri”, spun procurorii DNA.

Cei doi inspectori ANAF ar fi primit, marți, printr-un intermediar, în plicuri distincte, câte 4.000 lei de fiecare. Acesta a fost momentul în care s-a realizat un flagrant. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Mehedinți: Opt egipteni și sirieni, scoși de polițiști din Dunăre

Publicat

politia frontiera mehedinti
sursa foto: Poliția de Frontieră

Opt cetățeni din Egipt și Siria au fost scoși de polițiștii de frontieră din Mehedinți din Dunăre, în timp ce încecau să intre ilegal în România.

Polițiștii de frontieră din Porțile de Fier II, județul Mehedinți, au observat marți o barcă pneumatică cu opt persoane, care se îndrepta din Serbia spre malul românesc al Dunării.

La aproximativ 100 de metri de malul românesc, cei opt bărbaţi au sărit în fluviu şi s-au îndreptat spre malul românesc, iar persoana care conducea barca s-a întors la malul sârbesc.

Un echipaj al Poliției de Frontieră a intervenit pentru aducerea în siguranţă a celor opt persoane la mal și au fost anunțate autorităţile sârbe, în vederea luării măsurilor ce se impun pentru identificarea conducătorului bărcii.

Cei opt cetăţeni străini au fost duşi la sediul poliției pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical.

Polițiștii au stabilit că sunt cetățeni din Egipt și Siria, cu vârste cuprinse între 24 şi 61 de ani, care au plecat din Serbia și au încercat să intre fraudulos în România, cu ajutorul bărcii conduse de un cetățean sârb.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe