EVENIMENT
VIDEO: Sute de credincioși înghesuiți și fără măști de protecție, la procesiunea cu moaștele Sf. Ioan cel Nou, la Suceava

Sute de credincioși au participat, miercuri, la procesiunea cu Sfintele Moaște ale Sfântului Ioan cel Nou din județul Suceava. Moaștele au fost purtate cu mașina prin oraș, făcându-se o oprire și în curtea Spitalului Județean de Urgență Suceava.
În imaginile publicate de Monitorul de Suceava se vede cum credincioșii care au participat la procesiune nu au respectat distanțarea fizică, iar mulți dintre ei nu purtau mască de protecție.
Sfintele Moaște au fost depuse în baldachinul special amenajat încă de ieri dimineață, începând cu ora 05.30. De la primele ore ale dimineții au apărut și primii pelerini, unii din sate apropiate Sucevei, alții mai de departe, care au simțit ajutorul dat în fiecare an de Marele Mucenic.
Înainte de pelerinajul prin oraș, moaștele au fost scoase în curtea Mânăstirii Sfântul Ioan din Suceava, iar pelerinii au participat la slujbă. Reprezentanţii bisericii au spus că au luat toate măsurile pentru ca regulile impuse în starea de alertă să fie respectate. Circuitul a fost organizat împreună cu Poliția Locală și cu Jandarmeria pentru ca românii să respecte măsurile impuse în starea de alertă.
De la Mănăstirea Sf. Ioan, mașina cu moaștele Mucenicului a trecut pe la Biserica Sfânta Înviere, Biserica Domnițelor, apoi a coborât la Biserica „Sfântul Gheorghe” Mirăuți, la Biserica „Sfântul Dumitru”, apoi la Biserica „Sfântul Nicolaie”, la Catedrala „Nașterea Maicii Domnului”, Biserica „Sfânta Vineri”, la Spitalul Județean Suceava și apoi la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.
Conform ultimelor date comunicate de Grupul de Comunicare Strategică, la Suceava au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 21 de cazuri noi. În total, în Suceava au fost 3.967 de cazuri de COVID-19.
Sursa: digi24.ro

De ce nu e bine să dăm lapte la pisică, chiar dacă îi place mult: Studiile recente demonstrează că majoritatea pisicilor sunt intolerante la lactoză, devenind incapabile să digere acest zahăr după vârsta de 6-12 săptămâni.
Laptele de vacă, plin de lactoză, provoacă la pisici simptome precum diaree, balonare şi dureri abdominale, avertizează specialiştii.
„Diareea cronică poate duce la deshidratare severă şi chiar la deces în cazurile grave”, explică…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Europarlamentarul clujean Rareș Bogdan: România are nevoie de NORMALITATE, echilibru și toleranță! Nu de STALINISM fiscal

Europarlamentarul clujean Rareș Bogdan se opune creșterii taxelor în România și acuză marea evaziune fiscală ca fiind sursa problemelor economice cu care se confruntă țara. Acesta consideră că România se poate dezvolta în continuare cu ajutorul banilor europeni.
„NU creșteți TVA, există alternative! Nu ajutați forțele anti-europene, anti-occidentale, să ajungă la 50% la viitoarele alegeri! Opriți evaziunea fiscală din produse energetice (1 miliard de euro pe…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Extrase de carte funciară online GRATUITE, începând cu 2 iunie. Taxele vor fi eliminate complet

Extrase de carte funciară online GRATUITE, începând cu 2 iunie. O veste bună pentru toți proprietarii de imobile din România: serviciile de obținere a extraselor de carte funciară devin complet gratuite, inclusiv în sistem online.
De la data de 2 iunie 2025, proprietarii de imobile vor putea obține gratuit extrasele de carte funciară pentru informare și extrasele de plan cadastral pe ortofotoplan și în sistem online, eliminându-se astfel complet taxele pentru aceste servicii.
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO. Lucrările la o conductă de apă blochează de săptămâni întregi o stradă din Baciu: „Alții fac tunel într-o noapte”

O porțiune de aproximativ 200 de metri de drum, care leagă strada Transilvaniei de o zonă de locuințe din comuna Baciu, județul Cluj, este blocată de mai bine de o lună. Locuitorii sunt nevoiți să suporte zilnic disconfortul, fără ca cineva să le poată oferi o explicație clară sau un termen de finalizare.
Terenul a fost decopertat înainte de Paști, iar de atunci, lucrările trenează. Locuitorii sunt revoltați.
„Este o bucată de circa 100-200 de metri care face…
Citește mai mult pe Cluj24.ro