Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Un avion canadian cu 128 de pasageri, care a avut probleme tehnice după decolare, a aterizat de urgenţă la Madrid

Publicat

YouTube video

Un avion de pasageri operat de compania Air Canada, care survola zona de sud a capitalei Spaniei pentru a consuma combustibil, după ce întâmpinase probleme tehnice la scurt timp după decolare, a aterizat de urgență la Madrid. 

În timpul decolării, avionul ar fi a suferit daune la trenul de aterizare şi la un motor.

Potrivit Reuters, sindicatul piloţilor spanioli SEPLA a scris pe Twitter, fără să citeze niciun fel de surse, că o parte din trenul de aterizare al avionului s-a desprins şi ar fi pătruns într-unul dintre motoarele avionului.

Cotidianul El Pais aminteşte că incidentul s-a produs la scurt timp după ce spaţiul aerian în zona aeroportului Adolfo Suarez-Madrid Barajas a fost închis, iar operaţiunile de pe aeroportul madrilen au suferit întârzieri după ce au fost detectate drone neautorizate în imediata apropiere.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un Boeing 767 al cursei Air Canada AC837 având ca destinaţie Toronto (Canada), cu 128 de pasageri la bord, şi care a decolat la ora locală 14:30 de pe Barajas, la 15 minute după redeschiderea aeroportului.

Enaire şi aeroportul Barajas au pus la dispoziţie o pistă pentru ca avionul să poată ateriza.

La scurt timp după decolare avionul a suferit daune serioase la o roată, motiv pentru care pilotul a decis să renunţe la cursă şi să informeze turnul de control că doreşte să efectueze o aterizare de urgenţă. Şi, cu toate că o pistă a fost deja pregătită, cu toate serviciile de urgenţă pregătite (personal sanitar, SUMA112, pompieri şi personal aeroportuar), conform protocoalelor de securitate, avionul trebuia mai întâi să arunce aproape tot combustibilul şi din acest motiv a survolat împrejurimile aeroportului, ceea ce a alarmat locuitorii cartierelor din sudul Madridului.

Avionul a zburat la o altitudine de 2.300 de metri şi cu o viteză de 550 de kilometri pe oră, dar în unele momente a zburat la o altitudine şi mai joasă, de circa 800 de metri.

Starea de spirit printre pasagerii avionului a fost calmă, potrivit unor surse apropiate unora dintre persoanele aflate la bord. El Pais relatează că, în plus, comandantul aeronavei le-a transmis pasagerilor că totul este sub control. ”Vom ateriza pe aeroportul Barajos, însă avem rezervoarele pline cu combustibil, aşa că vom continua să zburăm până când vom mai consuma din combustibil pentru a fi mai uşori în momentul aterizării. Totul este sub control. Acest avion are, în partea din spate a trenului de aterizare, opt roţi de fiecare parte şi am pierdut doar un pneu, prin urmare nu vom avea probleme să aterizăm, vă mulţumesc pentru răbdare”, a transmis pilotul, potrivit cotidianului britanic.AGERPRES

Sursa foto: Reuters/ Huan Medina

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Restricţii de circulaţie în Ungaria pentru autovehiculele de mare tonaj, în perioada Sărbătorilor Pascale Catolice

Publicat

restricţii de circulaţie în ungaria pentru autovehiculele de mare tonaj,

Restricţii de circulaţie în Ungaria, pentru autovehiculele de mare tonaj (peste 7,5 tone) în perioada Sărbătorilor Pascale Catolice (28 martie – 1 aprilie), au transmis reprezentanții CNAIR.

CNAIR informează participanții la trafic care derulează operațiuni de transport rutier internațional de marfă prin punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, că în perioada: 28 martie (joi), ora 22:00 – 29 martie (vineri), ora 22:00 și 30 martie (sâmbătă), ora 22 – 01 aprilie…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Hidroelectrica va repartiza tot profitul către acționari. Statul va lua cea mai mare parte din bani

Publicat

hidroelectrica va repartiza tot profitul către acționari. statul va lua

Hidroelectrica va repartiza tot profitul către acționari. Compania națională a transis că 100% din profitul net de 6,3 miliarde de lei realizat anul trecut, va fi distribuit.

Amintim că statul român este acționar majoritar al companiei, cu 80% din acțiuni, în timp ce restul de 20% din acțiuni sunt tranzacționate pe bursă.

Astfel, statul român va încasa peste 5 miliarde lei de la companie, scrie Economedia.

Valoarea totală a dividendului brut propus este de 6.292.900.952 RON,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ecograf performant la Centrul de Sănătate Multifuncțional Ocna Mureș. Servicii medicale oferite pentru adulți și copii

Publicat

ecograf performant la centrul de sănătate multifuncțional ocna mureș. servicii

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia continuă investițiile în aparatură medicală de ultimă generație, pentru a asigura servicii medicale de cea mai înaltă calitate.

Recent, pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional Ocna Mureș a fost achiziționat un ecograf performant care va facilita efectuarea de consultații și investigații medicale în specialitatea Medicină Internă. Ecograful este echipat cu sondă de ecografie cardiacă, ceea ce va permite efectuarea de ecografii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Ovidiu Hulea, atletul de 60 de ani din Alba, a reprezentat România la un campionat european. Locul V la săritura în lungime

Publicat

video: ovidiu hulea, atletul de 60 de ani din alba,

Ovidiu Hulea, ateltul din Alba, legitmat la CSM Unirea Alba Iulia, a reprezentat iar România, la un campionat European.

Acesta a fost prezent la European Masters Athletics Championships Indoor desfasurate la Torun, Polonia, în perioada 17-23 Martie.

Atletul Virgil Ovidiu Hulea este sportiv legitimat la CSM UNIREA Alba Iulia și a reprezentat România împreună cu alți atleți și prezent în proba de săritură în lungime la grupa de vârstă 55 ani.

În urma competiției a obținut…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe