Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Un avion canadian cu 128 de pasageri, care a avut probleme tehnice după decolare, a aterizat de urgenţă la Madrid

Publicat

YouTube video

Un avion de pasageri operat de compania Air Canada, care survola zona de sud a capitalei Spaniei pentru a consuma combustibil, după ce întâmpinase probleme tehnice la scurt timp după decolare, a aterizat de urgență la Madrid. 

În timpul decolării, avionul ar fi a suferit daune la trenul de aterizare şi la un motor.

Potrivit Reuters, sindicatul piloţilor spanioli SEPLA a scris pe Twitter, fără să citeze niciun fel de surse, că o parte din trenul de aterizare al avionului s-a desprins şi ar fi pătruns într-unul dintre motoarele avionului.

Cotidianul El Pais aminteşte că incidentul s-a produs la scurt timp după ce spaţiul aerian în zona aeroportului Adolfo Suarez-Madrid Barajas a fost închis, iar operaţiunile de pe aeroportul madrilen au suferit întârzieri după ce au fost detectate drone neautorizate în imediata apropiere.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un Boeing 767 al cursei Air Canada AC837 având ca destinaţie Toronto (Canada), cu 128 de pasageri la bord, şi care a decolat la ora locală 14:30 de pe Barajas, la 15 minute după redeschiderea aeroportului.

Enaire şi aeroportul Barajas au pus la dispoziţie o pistă pentru ca avionul să poată ateriza.

La scurt timp după decolare avionul a suferit daune serioase la o roată, motiv pentru care pilotul a decis să renunţe la cursă şi să informeze turnul de control că doreşte să efectueze o aterizare de urgenţă. Şi, cu toate că o pistă a fost deja pregătită, cu toate serviciile de urgenţă pregătite (personal sanitar, SUMA112, pompieri şi personal aeroportuar), conform protocoalelor de securitate, avionul trebuia mai întâi să arunce aproape tot combustibilul şi din acest motiv a survolat împrejurimile aeroportului, ceea ce a alarmat locuitorii cartierelor din sudul Madridului.

Avionul a zburat la o altitudine de 2.300 de metri şi cu o viteză de 550 de kilometri pe oră, dar în unele momente a zburat la o altitudine şi mai joasă, de circa 800 de metri.

Starea de spirit printre pasagerii avionului a fost calmă, potrivit unor surse apropiate unora dintre persoanele aflate la bord. El Pais relatează că, în plus, comandantul aeronavei le-a transmis pasagerilor că totul este sub control. ”Vom ateriza pe aeroportul Barajos, însă avem rezervoarele pline cu combustibil, aşa că vom continua să zburăm până când vom mai consuma din combustibil pentru a fi mai uşori în momentul aterizării. Totul este sub control. Acest avion are, în partea din spate a trenului de aterizare, opt roţi de fiecare parte şi am pierdut doar un pneu, prin urmare nu vom avea probleme să aterizăm, vă mulţumesc pentru răbdare”, a transmis pilotul, potrivit cotidianului britanic.AGERPRES

Sursa foto: Reuters/ Huan Medina

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Doi interlopi clujeni, lideri ai unui grup infracțional organizat, aduși în țară din Spania. Vindeau droguri de mare risc

Publicat

perchezitii droguri.jpg

Doi interlopi clujeni, cunoscuți ca lideri ai unei grupări inferacționale organizate, destructurată de DIICOT, au fost aduși în țară.

Cei doi, dați în urmărire generală, inclusiv pentru trafic de droguri, au fost depistați în orașul Alicante din Spania.

Doi interlopi clujeni, lideri ai unui grup infracțional organizat, aduși în țară din Spania. Vindeau droguri de mare risc

Alin Urcan din Turda și Dan Andrei Mureșan din Câmpia Turzii, care erau…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. CFR Cluj – Neman Grodno, 0-0. Atât s-a putut

Publicat

1721937335 cfr 3 e1721816348331.jpg

CFR Cluj și-a început astăzi parcursul european în compania echipei din Belarus, Neman Grodno, într-un meci din turul 2 preliminar al Conference League. Meciul, de slabă factură tehnică, se încheie cu scor alb, 0-0. Atât s-a putut, ar spune Dan Petrescu. Poate se va putea puțin mai mult în returul de săptămâna viitoare, ce se va disputa în Ungaria.

Echipe de start:

CFR Cluj: Sava – Mogoș, Boben, Ilie, Camora – Muhar, Keita, Tachtsidis – Deac, Bîrligea,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Teiuș, reținut de Poliție după ce și-a agresat soția, în stradă. Ce s-a întâmplat

Publicat

politie masina alba 1000x600.jpg

Un bărbat din Teiuș a fost reținut de polițiști, în urma unui conflict petrecut pe o stradă din oraș. Acesta și-ar fi agresat soția.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Modificări la Codul Rutier 2024: Persoanele care circulă pe bicicletă sau trotinetă electrică, testate pentru alcool și droguri

Publicat

modificări la codul rutier 2024: persoanele care circulă pe bicicletă

Modificări la Codul Rutier 2024: Persoanele care circulă pe bicicletă sau trotinetă electrică vor putea fi testate pentru alcool și substanțe psihoactive.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe