Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Un bebeluş a murit de pneumonie la câteva ore după ce a fost diagnosticat cu roşu în gât, în Vrancea. Părinții vor dreptate, polițiștii au deschis o anchetă

Publicat

YouTube video

O fetiţă de aproape cinci luni, din județul Vrancea, a murit din cauza unei pneumonii, la numai câteva ore după a fost diagnosticată în Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani cu „roşu în gât”.

Medicul pediatru care a consultat copilul a declarat că diagnosticul pus a fost unul corect, având în vedere simptomatologia. Decesul copilului a survenit sâmbătă, 7 decembrie.

„Vineri, la ora 12,14 am consultat copilul Maria Daria Petrea, în vârstă de patru luni jumătate, din Ciuşlea. La examenul clinic nu am depistat simptomatologii respiratorii, semne de insuficienţă respiratorie, copilul respira bine, era bine colorat, avea tonus bun. Copilul a fost consultat pe îndelete, dezbrăcat la Pampers, pentru că aşa consultăm toţi copiii sugari. Temperatura intra-rectală a fost 36,8 grade. La examenul clinic am găsit un faringe hiperemic, fără alte modificări vizibile. Copilul a primit o reţetă acasă, cu antitermic şi simptomatice. (…) Orice copil febril sub vârsta de şase luni care are doar febră, fără alte semne clinice de boală, fără semne de gravitate, poate fi tratat acasă sub supraveghere 24 – 48 de ore cu antitermice, precum precizează şi ghidul de pediatrie din 2019. (…) Sugarul este o vârstă la care ştim prea bine că pot evolua oricând nefavorabil. Le-am recomandat părinţilor să monitorizeze starea copilului şi să se prezinte la spital dacă se agravează”, a declarat medicul pediatru Mihaela Mihalache.

Părinţii copilului susţin însă că fetiţa ar fi fost consultată de un alt medic, care le-ar fi prescris şi reţeta.

„Joi seara ne-a făcut fata temperatură. I-am băgat un supozitor. Vineri dimineaţă ne-am dus cu ea la Urgenţe la spital. M-a trimis în Policlinică, unde era doamna doctor Gruia. Dânsa mi-a dat tratament. A zis că are început de roşu în gât, mi-a dat Tantum Verde, Algin, Panadol şi nişte picături care se dau în caz că face temperatură mai mare de 39 de grade. Sâmbătă dimineaţă, la ora cinci, a mâncat fata. La şase m-am trezit să-i dau tratament şi nu am mai avut cui”, a spus mama fetiţei decedate, Alina Artimon.

Tatăl spune că poliţia a ridicat deja reţeta prescrisă de medicul din policlinică pentru cercetări, iar ei vor dreptate pentru copilul lor.

„Reţeta pe are o avem de la doamna Gruia e la Poliţia Criminalistică. Reţeta era deja la SML, de sâmbătă dimineaţă de când ne-au luat copilul din casă, ne-au cerut şi reţeta. La noi a rămas doar tratamentul. Ieri dimineaţă când am fost să scoatem fata de la Medicină Legală nu am mai rezistat şi am întrebat din ce cauză mi s-a întâmplat aşa ceva. Mi s-a zis că de la pneumonie acută şi insuficienţă respiratorie acută, deoarece fetiţa mea nu avea nimic în gât. (…) Vrem să ni se facă dreptate. Nu vrem să se mai întâmple şi la alţi copii sau la alte familii ce a păţit fetiţa mea”, a spus Gabriel Petrea, tatăl fetiţei.

Reprezentanţii spitalului judeţean susţin că unitatea medicală a constituit o comisie pentru a vedea dacă au fost respectate protocoalele şi procedurile şi că rezultatul autopsiei este unul „prezumtiv”.

„Copilul nu a fost consultat în UPU şi nici în secţia de Pediatrie a spitalului. El a fost consultat, aşa cum reiese şi din registrele de consultaţie, în cabinetul de pediatrie din Policlinică, de către doamna doctor Mihalache. Pentru a vedea dacă au fost probleme în cazul respectiv, spitalul a constituit o comisie pentru a verifica dacă din punct de vedere administrativ au fost respectate toate protocoalele şi toate procedurile de consultaţie. (…) La Medicină Legală s-a scris pneumonie. E un diagnostic prezumtiv, care se pune în prima fază. S-au luat probe şi s-au trimis la Iaşi pentru a vedea exact cauza decesului”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Alina Cosma.

Poliţiştii, care au fost sesizaţi despre acest caz de medicii de pe ambulanţă, fac cercetări pentru ucidere din culpă.

„La data de 7 decembrie ora 07,31, am fost sesizaţi prin 112 de către un reprezentat al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea cu privire la faptul că în comuna Garoafa, satul Ciuşlea, un bebeluş de aproximativ patru luni a fost găsit decedat la domiciliu. În urma acestei sesizării, colegii din cadrul secţie de Poliţie Rurală Goleşti au întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Vrancea, iar în funcţie de rezultatul raportului de expertiză se vor continua cercetările în cauză”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Cătălina Murariu. AGERPRES

Sursa video: Youtube Monitorul Vrancea

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Start-Up Nation 2024: Fondurile nerambursabile acordate antreprenorilor ar putea crește. Noutăți anunțate de Ministerul Economiei

Publicat

start up nation 2024: fondurile nerambursabile acordate antreprenorilor ar putea crește.

Start-Up Nation 2024. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) pregătește, împreună cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), o nouă ediție a programului Start-Up Nation. 

Ministerul Economiei a anunțat recent că cea de-a IV-a ediție a proiectului de succes de susținere a antreprenorilor români presupune finanțări din fonduri externe nerambursabile în valoare de aproximativ 400 milioane de euro, prin Programul Educație și Ocupare 2021-…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Primăria construiește o creșă în Dâmbu Rotund. Va avea 40 de locuri. Investiție de 35 de milioane de lei

Publicat

cresa dambu rotund2.jpg

O creșă cu 40 de locuri va fi construită în cartierul Dâmbu Rotund. Indicatorii tehnico-economici pentru această investiția au fost aprobați în Consiliul Local.

Creșa va fi construită pe strada Lombului nr. 50 din cartierul clujean.

Primăria construiește o creșă în Dâmbu Rotund. Va avea 40 de locuri. Investiție de 35 de milioane de lei

„Această creșă care va avea o capacitate de 40 de locuri și dotări de ultimă generație. Nu ne vom opri din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Centre de recuperare pentru persoanele dependente de droguri. Unde vor fi construite. Lege aprobată la Senat

Publicat

alocația de stat pentru copii. modificări de stabilire și plată

Vor fi construite opt centre regionale de recuperare pentru persoanele dependente de droguri. Proiectul de lege a fost adoptat recent de Senat și a intrat în dezbatere la Camera Deputaților.

Inițiativa PNL are drept scop înființarea și organizarea centrelor în cele opt regiuni de dezvoltare ale României.

Vor fi centre de deintoxicare și recuperare a dependenților de droguri, ca instituții specializate pentru recuperarea socială a acestora.

Acestea se înființează prin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Câți șomeri au fost angajați prin măsuri asigurate de ANOFM. Majoritatea au peste 45 de ani. Situația din Alba și din țară

Publicat

câți șomeri au fost angajați prin măsuri asigurate de anofm.

În primele două luni ale anului 2024, 31.895 de șomeri au fost angajați prin măsuri de stimulare a ocupării forței de muncă, anunță Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Majoritatea sunt în vârstă de peste 45 de ani.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 29 februarie 2024, 16.232 au peste 45 de ani. Alți 5.124 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 2.484 au între 30 și 35 de ani, 2.482 au între 25 și 30 de ani. Tineri sub 25 de ani…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe