Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: ”Un leu pentru medicul meu!”. Campanie de strângere de donaţii unică în ţară, lansată de ISU Sibiu

Publicat



Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu a lansat marţi o campanie, unică în ţară, de strângere de donaţii, “Un leu pentru medicul meu!”, potrivit unui comunicat de presă.

“Dragi sibieni, în aceste momente delicate şi complicate, fac un apel la dumneavoastră, prin care vă rog şi vă invit să fim calmi, raţionali şi uniţi. (…) Staţi acasă! Vă rugăm pentru noi, pentru voi şi pentru toţi cei dragi vouă. Este important să respectăm recomandările privind distanţarea socială şi să-i sprijinim prin toate mijloacele pe cei care luptă în linia întâi, indiferent că sunt în activitate de prespital sau spital”, a declarat comandantul ISU Sibiu, Cosmin Balcu.

Potrivit acestuia, campania “Un leu pentru medicul meu!” este desfăşurată în prezent doar de către ISU Sibiu.

“Dacă vă doriţi să fiţi alături de noi, vă aşteptăm cu ‘un leu pentru medicul meu!’. Acum, mai mult ca oricând, sănătatea este cea mai importantă… E momentul să fim puternici, uniţi şi solidari. Întregul personal medical din spital sau prespital, cel mai vulnerabil în aceste clipe, are nevoie de noi toţi să îi susţinem. Astfel, salvatorii sibieni, în colaborare cu ‘Organizaţia voluntarilor SMURD Sibiu’, iniţiază o Campanie de strângere de fonduri pentru achiziţionarea de materiale de protecţie pentru personalul medical din ISU, UPU şi SAJ. Facem un apel de solidaritate către comunitatea sibiană. Aportul, cât de mic, al fiecăruia contează. Fondurile pot fi donate pe nr. de cont: Organizaţia Voluntarilor S.M.U.R.D. Sibiu”. Cont nr: RO79RNCB0227129733700001.
Persoană de contact: Darius Cica. 0748 147 377″, se arată în comunicatul ISU Sibiu. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Un polițist local din Sectorul 1 și-a reclamat superiorii că l-au obligat să poarte uniformă

Publicat

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, spune că a cerut Poliției locale să le ceară angajaților să poarte uniforme, iar unul dintre polițiști și-a reclamat superiorii că l-au obligat să facă acest lucru.

Primarul Clotilde Armand susține că în urmă cu câteva zile a cerut conducerii Poliției Locale Sector 1 să transmită angajaților că este obligatoriu să poarte uniformă.

Edilul spune că a cerut asta după ce a constatat că erau „prea mulți polițiști locali în teritoriu îmbrăcați casual”.

Primarul povestește că unul dintre polițiști și-a reclamat superiorii.

„Și ce credeți? Unul dintre polițiștii locali din Sectorul 1 a făcut plângere conducerii pentru că l-a obligat să poarte uniformă de serviciu. Kafka?! Sper să înțeleagă că problemele de fashion nu sunt în atribuțiile Poliției Sectorului 1”, a scris Clotilde Armand luni seara pe Facebook.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Trei tineri din Afganistan şi Pakistan, depistaţi în Galați cu şedere ilegală

Publicat

frontiera
Arhivă Foto

Trei tineri din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, respinşi în procedura de azil, au fost depistaţi cu şedere ilegală, după ce nu au părăsit voluntar teritoriul României la expirarea termenului legal, informează, luni, Inspectoratul General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Galaţi.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de imigrări din Galaţi au efectuat o acţiune în cooperare cu structura de jandarmi teritorială, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale, pe raza de competenţă.

În cadrul acţiunii au fost depistaţi cu şedere ilegală trei cetăţeni străini, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, din Afganistan şi Pakistan.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că, aceştia sunt foşti solicitanţi ai unei forme de protecţie internaţională, ale căror cereri au fost respinse în procedură de azil.

Întrucât cetăţenii străini nu au părăsit teritoriul României în termenul de 15 zile, pe numele lor a fost instituită măsura de luare în custodie publică, aceştia fiind plasaţi în Centrul de Cazare a Străinilor luaţi în Custodie Publică Otopeni, în vederea efectuării demersurilor specifice pentru îndepărtarea sub escortă.

AGERPRES

 

AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Un bărbat a murit, strivit sub un tractor, într-o localitate din Vrancea

Publicat

Un bărbat de 77 de ani și-a pierdut viața, luni după amiază, într-o localitate din județul Vrancea. Bărbatul a fost prins sub un tractor.

Potrivit ISU Vrancea, pompierii militari au fost solicitați să intervină în jurul orei 18:00 în localitatea Vizantea-Livezi, pentru extragerea unei persoane surprinse sub un tractor.

Pompierii au acționat pentru extragerea persoanei.

Conform sursei citate, din nefericire, persoana de sex masculin, în vârstă de 77 de ani, a suferit leziuni incompatibile cu viața, echipajul SAJ declarând decesul.

La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Vidra cu o autospecială de intervenție.

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident de muncă în Târgu Jiu. Un bărbat a murit, strivit de un motostivuitor

Publicat

Arhivă Foto

Un bărbat a decedat, pe parcursul zilei de luni, după ce a fost strivit de un motostivuitor la o societate comercială din Târgu Jiu, județul Gorj.

Potrivit IPJ Gorj, a fost sesizat un accident de munca la o societate comercială de pe strada Ana Ipătescu din Târgu Jiu.

Un barbat de 40 de ani, din localitate ar fi fost strivit de un motostivuitor, iar ca urmare a leziunilor suferite, a decedat.

În cauză s a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă si nerespectarea normelor de sănătate și securitate în muncă.

Citește mai departe