Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Un pui de panda născut la o grădină zoologică din Washington se va numi „Micul miracol”

Publicat

Puiul de panda născut în vara acestui an la o grădina zoologică din Washington a primit luni numele oficial de Xiao Qi Ji, care poate fi tradus prin „Micul miracol”, la finalul unui vot al publicului, care a celebrat această naştere specială, considerată un mesaj de bucurie şi de speranţă în plină pandemie de coronavirus, informează AFP.

„Urşii panda sunt un simbol internaţional al speciilor sălbatice în pericol de dispariţie şi un simbol al speranţei, iar naşterea lui Xiao Qi Ji a oferit lumii un moment indispensabil de bucurie în mijlocul pandemiei de COVID-19”, se afirmă într-un comunicat publicat pe site-ul grădinii zoologice americane.

Aproape 135.000 de persoane au participat la acest vot online între 16 şi 20 noiembrie, organizat pentru alegerea unui nume dintre cele patru propuse de reprezentanţii acelei grădini zoologice din Washington.

Puiul de panda, un mascul, s-a născut pe 21 august, într-o perioadă în care grădina zoologică era închisă din cauza pandemiei. Naşterea lui a fost însă transmisă în direct de o „panda cam” („cameră video panda”) instalată în ţarcul în care trăiesc exemplarele de panda uriaş.

„Din când în când, ne uitam la imaginile transmise de panda cam. Mereu zâmbeam când îl priveam pe Xiao Qui Ji. Suntem recunoscători că aceia care au împărtăşit cu noi această bucurie au ales numele perfect pentru puiul nostru de panda”, au declarat în acelaşi comunicat managerii grădinii zoologice americane, care şi-a închis din nou porţile luni, pentru o durată nedeterminată, din cauza unei noi creşteri a numărului de cazuri de coronavirus în Statele Unite.

În vârstă de 22 de ani, mama puiului, Mei Xiang, a fost inseminată artificial pe 22 martie cu sperma prelevată de la Tian Tian, un mascul de 23 de ani, care trăieşte în aceeaşi grădină zoologică.

După sosirea ei la Washington în 2000, Mei Xiang a avut deja alţi trei pui care au supravieţuit: doi masculi – Tai Shan, născut în 2005, şi Bei Bei, născut în 2015 – şi o femelă – Bao Bao, născută în 2013.

Acei trei pui au fost trimişi în China natală cu ocazia celei de-a patra aniversări a lor, în virtutea unui contract de parteneriat încheiat de grădina zoologică din Washington cu un centru de conservare chinez, care va expira pe 7 decembrie şi a cărui prelungire este discutată în această perioadă.

Mai puţin de 2.000 de exemplare de panda uriaş, specie clasificată ca fiind „vulnerabilă”, trăiesc încă în habitatul lor natural din centrul Chinei, în timp ce alte 600 de exemplare trăiesc în grădini zoologice şi în centre de reproducere din lumea întreagă, potrivit grădinii zoologice din Washington. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Coaliția PSD – PNL s-a rupt la alegerile locale pentru București. Gabriela Firea și Sebastian Burduja, noii candidați

Publicat

coaliția psd – pnl s a rupt la alegerile locale pentru

Coaliția PSD – PNL s-a rupt la alegerile locale pentru București. Cele două partide au decis, după miezul nopții, să aibă fiecare candidat separat la primăria Capitalei: Gabriela Firea, respectiv Sebastian Burduja.

Partidele au decis să renunțe la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu cu șapte zile înainte de expirarea termenului la care pot fi înregistrate candidaturile.

Firea și Burduja și-au exprimat intenția de a candida înainte de a fi desemnat medicul Cătălin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfântul Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului. Tradiții și superstiții

Publicat

sfantu gheorghe cjcpt cluj.jpg

Sfântul Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului, este sărbătorit de ortodocși la 23 aprilie.

Pe lângă semnificațiile religioase, ziua Sfântului Gheorghe este legată și de o serie de tradiții și superstiții de primăvară.

Din 23 aprilie și până în ziua Sfântului Dumitru, 26 octombrie, este vara păstorilor, începutul anului pastoral.

Sfântul Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în Alba Iulia, Blaj și alte localități din Alba. Lucrări programate până în 29 aprilie

Publicat

electrica (deer): Întreruperi de curent în alba iulia, aiud și

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în Alba. Electrica – Distribuție Energie Electrică România – Transilvania Sud anunță programul lucrărilor de întreținere a rețelei. 

Furnizarea energiei electrice va fi întreruptă temporar pe străzi din Alba Iulia, Aiud, Blaj și din alte localități din județ.

Întreruperi programate la energie electrică în localități din județul Alba

Marți, 23 aprilie

  • Alba Iulia, străzile Dealul Furcilor, Emile Zola, Gardeniei,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfântul Gheorghe: câți români își sărbătoresc ziua numelui în 23 aprilie 2024. Cui îi poți spune ”La mulți ani”

Publicat

sfântul gheorghe: câți români își sărbătoresc ziua numelui în 23

Sfântul Gheorghe, 23 aprilie 2024. Sfântul Mucenic Gheorghe este cunoscut pentru modul în care a susținut creștinismul și este considerat ocrotitorul forțelor terestre ale armatei române.

Sfântul Gheorghe: Numele de Gheorghe provine din limba greacă. Acesta se traduce prin: ţăran, agricultor sau lucrător al pământului.

Peste un milion de români poartă numele Sfântului Mucenic Gheorghe, care este sărbătorit marți.

MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024: SMS de „La mulți…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe