Connect with us

EVENIMENT

UPDATE VIDEO: Un român de 38 de ani din Oradea și iubita acestuia, ASASINAȚI în stil mafiot, în plină stradă, în Costa Rica

Publicat

Un român de 38 de ani din Oradea și iubita acestuia și-au pierdut viața, după un atac în stil mafiot, pe o stradă din Costa Rica. Cei doi au fost împușcați în plină stradă, în timp ce rulau cu autoturismul pe o șosea dintr-o zonă centrală din provincia San Jose – Costa Rica. La un moment dat, lângă mașina celor doi a apărut o motocicletă din care a coborât o persoană și, prin geamul mașinii, a tras  mai multe focuri de armă. George Ionuț Otelac, împreună cu iubita acestuia nu au avut nicio șansă, moartea acestora fiind una fulgerătoare. 

atac mafiot

Presa locală descrie scenele înfiorătoare, cu atât mai mult cu cât momentul atacului a fost surprins de camerele de supraveghere. Aceeași sursă susține că românul George Ionuț Otelac ar fi fost traficant de droguri și se afla de mai mult timp într-un conflict cu o grupare rivală. Potrivit ziarului La Nacion, asasinii ar fi fost plătiți să îl împuște pe român. În sângerosul eveniment și-a pierdut viața și tânăra fotomodel de 25 de ani Raquel Gamboa Mora, o persoană destul de celebră în zonă.

După acest atac, mașina în care se aflau cei doi s-a izbit de o altă mașină. Ionuţ-George a fost împușcat în cap, neavând astfel nicio șansă la viață, dar şi în torace. Bărbatul a decedat înainte de sosirea ambulanţelor. De asemenea, iubita acestuia şi-a pierdut viaţa, în ciuda eforturilor salvatorilor, care au încercat minute în șir să o resusciteze.

suspecti

Presa locală a descris pe larg incidentul, susținând că este vorba despre o reglare de conturi. Autoritățile locale au reușit, în urma acestui dramatic incident, să destructureze o rețea de traficanți de droguri.

pasaport ionut

Potrivit ziarului Bihoreanul, Ionuţ-George Oţelac locuia de mai mulţi ani în Costa Rica, unde avea cazier pentru trafic de droguri. În anul 2000, el a fost arestat pe aeroportul Juan Santamaria pentru că a incercat să scoată din Costa Rica 20 de kilograme de cocaină în containere de aluminiu.

roman asasinat

Românul împuşcat în în stil mafiot, marţi, în Costa Rica, Ionuţ George Oţelac, a fost „cărăuş” de cocaină pentru un periculos clan interlop din Timişoara profilat pe traficul internaţional de droguri. Orădeanul a fost racolat imediat după terminarea liceului.

Tânărul, care a absolvit Liceul cu Program Sportiv din Oradea şi a fost fotbalist promiţător în timpul adolescenţei, a fost racolat de Iulian Bob, un român cu reşedinţa în Canada care şi-a creat la sfârşitul anilor ’90 cea mai puternică grupare de trafic internaţional de cocaină din România.   

Potrivit adevărul.ro, reţeaua a fost destructurată în 2003, de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Timişoara sub coordonarea procurorului Ciprian Nastasiu, la vremea respectivă anchetator la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, ajuns celebru ulterior ca procuror în cadrul DIICOT, care a instrumentat iniţial cazul lui Omar Hayssam.   

Potrivit rechizitoriului întocmit de Nastasiu, reţeaua din care a făcut parte şi Oţelac era extrem de bine organizată şi a traficat sute de kilograme de droguri pe ruta America de Sud-Canada-Romania-Europa de Vest.

Distribuţia pe piaţa externă  – Italia şi Germania – era coordonată de Aurel Cornel Ulucean, zis Ceaka, iar din declaraţiile martorilor a reieşit că, lunar, plecau circa 50 de kilograme de cocaină.   

Câştigurile erau substanţiale, spune procurorul, care a calculat că, la cantitatea de droguri care se vindea, reţeaua strângea, în fiecare lună, peste 1,8 milioane de dolari.

Din reţea făceau parte zeci de curieri, unii dintre ei fiind atraşi din rândul persoanelor cu probleme financiare, cu excursii în străinătate ori îndatoraţi prin împrumuturi acordate cu camătă, presiunile asupra lor mergând până la ameninţări cu moartea.

Potrivit actului de acuzare, chiar şi în timpul anchetei, liderii grupării au făcut presiuni asupra martorilor, ba chiar şi a poliţiştilor, motiv pentru care Nastasiu a solicitat, în premieră naţională, includerea principalilor martori ai acuzării în programul naţional de protecţie.

Arestat şi condamnat în Costa Rica (nu este clar pentru ce perioadă şi în ce circumstanţe), Oţelac a scăpat de dosarul din România, unde numele lui apare menţionat în rechizitoriul întocmit pe numele membrilor grupării, dar fără să i se aducă vreo învinuire.

Ceilalţi traficanţi, însă, au fost condamnaţi la pedepse de până la 14 ani de detenţie, cea mai grea încasând-o Ulucean, care a fost prins în Italia şi condamnat de instanţele italiene la 18 ani de detenţie.

Despre Oţelac, acum în vârstă de 38 ani, nu s-a mai auzit nimic până acum, când a fost împuşcat în trafic, în oraşul Alajuelita, în timp ce se afla în maşină alături de iubita lui, Raquel Gamboa Mora, în vârstă de 25 ani, un fotomodel cunoscut din Costa Rica, cu numeroase apariţii în revistele de fitness.

Cei doi au fost asasinaţi în maşina acestora de către doi motociclişti, pe o stradă extrem de circulată din oraşul Alajuelita din Costa Rica. Cei doi suspecţi au tras asupra victimelor 14 focuri de armă şi au dispărut ulterior de la locul faptei. Ionuţ-George a fost nimerit în cap şi în torace şi a murit înainte de sosirea ambulanţelor, la fel ca şi prietena sa, o tânără în vârstă de 25 de ani. 

  „Ambasada României la Ciudad de Mexico, care asigură reprezentarea diplomatică şi consulară a României în Republica Costa Rica, urmăreşte îndeaproape cazul semnalat în mass-media privind decesul unui cetăţean român în provincia San Jose, Republica Costa Rica”, au transmis reprezentanţii MAE.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Trei programatori albaiulieni top 3% mondial revoluționează crearea site-ului web pentru antreprenorii români (P)

Publicat

trei programatori albaiulieni top 3% mondial revoluționează crearea site ului web

Echipa altnet schimbă definiția pentru crearea site-urilor web. Antreprenorii din Alba, și nu numai, vor beneficia de servicii online la altitudine.

După mai bine de 10 ani, în care au lucrat împreună pentru proiecte internaționale de succes, cei trei programatori din Alba Iulia își îndreaptă atenția spre antreprenorii locali care au nevoie de crearea și administrarea unui site web, pentru o prezență puternică în mediul online.

Creare site web și servicii online integrate,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

S-a lansat G4Food, o platformă dezvoltată de G4Media. Informații despre alimente bio, mâncare sănătoasă, diete și tehnologii noi

Publicat

s a lansat g4food, o platformă dezvoltată de g4media. informații despre

G4Food, o nouă platformă dezvoltată de G4Media, a fost lansată marți, în cadrul unui eveniment despre provocările de azi ale principalilor jucători din industria alimentară.

La 6 ani de la lansarea G4Media, jurnaliștii publicației lansează al treilea produs, G4Food, după ce acum trei ani am lansat Economedia.

G4Food.ro este o publicație care se adresează oamenilor preocupați de tot ceea ce consumă zilnic – pentru a duce o viață sănătoasă, productivă și împlinită -,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Primul spectacol al Ansamblului Folcloric „Valea Târnavelor”, alcătuit din copii din Blaj, Valea Lungă și Micăsasa

Publicat

foto video: primul spectacol al ansamblului folcloric „valea târnavelor”, alcătuit din

Copiii din cadrul Ansamblului Folcloric „Valea Târnavelor” au susținut primul lor spectacol sâmbătă, 23 martie, în cadrul evenimentului “Sărbătoarea Mierii” de la Blaj. 

Ansamblul Folcloric „Valea Târnavelor” s-a înființat în urmă cu trei luni, la Blaj.

Acesta are în componență copii din municipiu dar și din comunele Valea Lungă (județul Alba) și Micăsasa (județul Sibiu).

Sâmbătă, pe 23 martie, cu mari emoții și multă bucurie, copiii au debutat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE, clujeni. Val de praf SAHARIAN deasupra României până joi noaptea

Publicat

praf saharian unsplash.jpg

Un val de praf saharian a pătruns în România, anunță Administrația Națională de Meteorologie. Avertizarea este valabilă pânp joi, 28 martie, noaptea.

Potrivit ANM, o masă de aer încărcată cu particule de praf saharian a pătruns în România, concentraţii mai mari urmând a se înregistra în regiunile sud-vestice, sudice şi estice.

ATENȚIE, clujeni. Val de praf SAHARIAN deasupra României până joi noaptea

„Până joi, 28 martie, ora 22:00, circulaţia…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe