Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO: Urs filmat la intrarea în localitatea Dumitra, comuna Sântimbru. Animalul a traversat șoseaua prin fața unei mașini

Publicat

urs 2 1000x600.jpg

Un urs a fost surprins miercuri dimineața, la intrare în localitatea Dumitra din comuna Sântimbru. 

Pe imaginile surprinse dintr-o mașină aflată în mișcare se poate observa cum ursul aleargă pe un câmp aflat la marginea șoselei.

La un moment dat, animalul traversează drumul prin fața autoturismului.

Imaginile au fost publicate pe rețeaua de socializare Facebook de Felix Bogdan Dragomir, coordonatorul tehnic al AJVPS Alba.

Vezi și FOTO: Urșii dau târcoale municipiului Alba Iulia. Urme proaspete, pe un traseu de biciclete de pe Dealul Mamut

Reamintim faptul că luni, mai multe urme de urs au fost observate de un biciclist, în zona…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Clujenii, pe locul 2 la salarii după București

Publicat

plic bani.jpg

Direcția Județeană de Statistică (DJS) Cluj transmite că, în județul Cluj, câștigul salarial mediu brut în luna iunie 2022 a fost 7.563 lei, în scădere cu 266 lei față luna precedentă și mai mare cu 790 lei față de luna iunie a anului 2021.

Câștigul salarial mediu net în luna iunie 2022, în județul Cluj a fost de 4.712 lei, mai mică cu 152 lei comparativ cu luna anterioară și cu 535 lei mai mare față aceeași lună a anului 2021.

Față de media pe țară, câștigul salarial mediu net din județul Cluj, realizat în luna iunie 2022, a fost mai mare cu 11,8 %, ceea ce clasează județul Cluj…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Val de căldură în Grecia: Temperaturile ar putea ajunge la 42 grade Celsius

Publicat

Meteorologii din Grecia au avertizat locuitorii ţării se pregătească pentru un val de căldură începând de joi, care, potrivit acestora, nu se va diminua înainte de duminică, regiunile centrale urmând să fie, potrivit prognozelor, cele mai afectate, informează DPA.

Temperaturile ar putea ajunge la 42 de grade Celsius, au precizat meteorologii, în timp ce la Atena, mercurul în termometre ar putea urca la 40 de grade Celsius.

Marea este, de asemenea, în prezent mai caldă decât de obicei, cu temperaturi aşteptate să ajungă la 26-28 grade Celsius în Marea Egee şi Marea Ionică în următoarele zile.

Sfaturile medicilor pentru a face faţă vremii caniculare sunt difuzate în mod repetat la radio, cetăţenii fiind avertizaţi că temperaturile ridicate pentru o perioadă mai lungă de timp pot face dificilă odihna în timpul nopţii, putând duce la probleme cardiovasculare.

Medicii sfătuiesc populaţia să poarte haine lejere, de culori deschise, să bea multă apă şi să evite consumul de alcool.

La Atena, autorităţile au deschis săli pentru cei care nu au aer condiţionat acasă. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

73 de copii ucraineni REFUGIAȚI înregistrați până în prezent în județul Cluj

Publicat

refugiati2.jpg

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Cluj, entitate aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a înregistrat până în acest moment un număr de 73 de copii ucraineni refugiați din cauza războiului.

„Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Pe lângă activitățile specifice de identificare și înregistrare a copiilor ucraineni refugiați în Cluj, D.G.A.S.P.C. oferă și servicii primare de protecție a copilului. Scopul nostru e să-i ajutăm pe acești copii, alături de familiile din care provin, să treacă cât mai ușor peste această…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Când cresc salariile bugetarilor

Publicat

ministrul finante adrian caciu

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu spune că ordonanța privind majorarea salariilor bugetarilor va fi aprobată săptămâna viitoare.

„A fost o decizie luată în coaliție. Nu e vorba de bani și nu e vorba neapărat de majorări, o să reiau puțin trecutul: Am făcut legea bugetului de stat, am venit că dăm pentru zona bugetară doar pentru două famiilii ocupaționale, sănătate și educație, și că pentru celelalte familii ocupaționale, în funcție de cum evoluează execuția bugetară, veniturile statului, vom încerca la jumătatea anului să venim cu noi măsuri. S-a venit cu această propunere ca toate familiile ocupaționale care aveau o diferență de grilă până în 2022 să primească acest 1/4 și în direcția aceasta mergem, cred că ordonanța va fi aprobată săptămâna viitoare”, a declarat joi, la finalul ședinței de Guvern, Adrian Câciu.

 

Când cresc salariile bugetarilor: măsuri în analiză

 

El susține că restul măsurilor, care privesc sporurile, au rămas în analiză.

„Restul de măsuri privind sporurile au rămas să fie analizate separat pentru că avem în analiză la Ministerul Muncii reforma salarizării unitare, reforma administrației, sunt mai multe reforme pe PNRR, și să se intervină totuși cu o abordare integrată, corelată la nivel de întreg aparat bugetar pentru a nu crea noi inechități”, a precizat ministrul. Conform acestuia, sporurile „sunt mai sensibile câteodată decât salariul de bază pentru că pot crea prin diferențe între ministere noi inechități”. MEDIAFAX

Citește mai departe