Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Zeci de percheziții la o grupare specializată în camătă, şantaj, tentativă de omor şi trafic de influenţă

Publicat

perchezitii politia romana

Poliţiştii şi procurorii efectuează, joi, peste 80 de percheziţii în Bucureşti şi alte cinci judeţe la o grupare infracţională specializată, printre altele, în camătă, şantaj, tentativă de omor şi trafic de influenţă, a informat DIICOT.

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis AGERPRES, joi, procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigaţii Criminale, cu sprijinul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciile Grupuri Infracţionale Violente şi Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciile de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Dolj, Gorj, Timiş şi Brăila, Direcţiei Generale Anticorupţie, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş” şi Brigăzilor Speciale de Intervenţie din judeţele Dolj, Gorj, Brăila şi Timiş, au pus în aplicare 84 mandate de percheziţie domiciliară.

Perchezițiile au avut loc pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Dolj, Gorj, Timiş şi Brăila într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, camătă, şantaj, tentativă de omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice, proxenetism, spălarea banilor, dare şi luare de mită, trafic de influenţă, organizarea ilegală a jocurilor de noroc, înşelăciune, fals în declaraţii, fals intelectual, uz de fals, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi rele tratamente aplicate minorului.

„Din cercetările efectuate a rezultat că începând cu luna septembrie 2020 şi până în prezent trei făptuitori (fraţi), în calitate de lideri decizionali, au iniţiat şi constituit un grup infracţional bazat atât pe relaţii de rudenie, cât şi prin afiliere sau alianţe (naş-fin, cumnaţi), specializat în comiterea de infracţiuni contra persoanei şi contra patrimoniului în scopul impunerii în mediul infracţional al „renumelui” grupării infracţionale (în detrimentul altor grupări infracţionale), extinderii zonelor de influenţă atât pe raza municipiului Bucureşti cât şi la nivelul întregii ţări, precum şi pentru extinderea activităţii infracţionale în străinătate, prin sprijinirea unor grupări specializate în infracţiuni informatice”, se precizează în comunicat.

YouTube video

DIICOT arată că, în vederea atingerii scopului propus încă din momentul constituirii, cei trei lideri decizionali ar fi atras mai mulţi membri (persoane cu un fizic impunător şi comportament violent) pentru a-i însoţi zilnic, atât pentru preîntâmpinarea escaladării unor conflicte cu grupări rivale, cât şi în vederea unei expuneri cât mai puternice sub aspect numeric a membrilor grupului infracţional în zonele care prezentau interes pentru impunerea influenţei (centrul şi nordul Capitalei, staţiunea Mamaia Nord în sezonul estival).

În urma probatoriului administrat a rezultat faptul că la gruparea infracţională a aderat o altă grupare specializată în comiterea de infracţiuni informatice pe teritoriul SUA, având ca scop transportul sumelor de bani ilicite pe teritoriul României, menţionează sursa citată.

„Astfel, în perioada decembrie 2020 – noiembrie 2021, pe raza municipiului Rovinari, trei făptuitori au constituit un grup infracţional organizat în vederea săvârşirii infracţiunii de spălare a banilor, în care au atras mai mulţi membri (aderenţi şi sprijinitori) aceştia având roluri stabilite de liderii grupului în funcţie de abilităţile demonstrate ale fiecăruia ( intelectuale ori în conducerea autoturismelor), scopul fiind acela de a transporta sume foarte mari de bani de pe teritoriul Ţărilor de Jos pe teritoriul României.

Liderul percepea comision din suma de bani transportată, iar ceilalţi membri erau remuneraţi pentru fiecare transport efectuat, aceştia cunoscând faptul că banii provin din săvârşirea unor infracţiuni informatice tip skimming de către membrii grupului infracţional organizat care acţiona pe teritoriul SUA”, explică Direcţia, care adaugă că prejudiciul produs în perioada mai-octombrie 2021 se ridică la de 1.756.284 de USD.

Ce mai susțin procurorii

Procurorii mai spun că, în intervalul septembrie 2020 – octombrie 2021 liderul grupului infracţional ar fi acumulat în contul aferent portofelului electronic aproximativ 7.000.000 USD în depozite şi aproximativ 8.000.000 USD în retrageri, bani introduşi în circuitul civil şi utilizaţi ca provenind din surse licite, fiind cunoscută originea ilicită a acestora.

De asemenea, anchetatorii precizează că sumele de bani reciclate au fost învestite în autoturisme, imobile, societăţi comerciale, fermă de minat cryptomonede, drepturile de proprietate aflându-se în patrimoniile membrilor grupului ori ale unor persoane interpuse.

Totodată, anchetatorii au reţinut că în perioada februarie – aprilie 2021 mai multe persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunii de trafic de persoane, iar în vederea atingerii scopului propus membrii acestuia au recrutat şi adăpostit mai multe femei, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora (situaţia financiară precară, minori în întreţinere, asigurarea mijloacelor materiale de subzistenţă pentru întreaga familie) în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei şi alte forme de exploatare sexuală în incinta unui club aflat în Sectorul 1 al municipiului Bucureşti.

Femeile, obligate să întrețină atmosfera cu clienții clubului

„Aceştia le-au impus persoanelor de sex feminin să întreţină atmosfera cu clienţii clubului (prin dansuri, inclusiv nud), obţinând sume importante în urma consumaţiei.

Întrucât nu erau remunerate pentru activitatea desfăşurată de către administratorii în fapt ai clubului, au fost constrânse să întreţină raporturi şi acte sexuale, precum şi masaj erotic în camerele special amenajate şi puse la dispoziţie de către suspecţi, acesta fiind singurul mod prin care puteau să câştige foloase patrimoniale în cadrul clubului respectiv”, explică procurorii.

Audierile se vor desfăşura la sediul DIICOT – Structura Centrală. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Primăria Cluj-Napoca, despre alunecarea de pe Uliului: vor fi amenajate rute alternative

Publicat

surpare strada uliului 1 scaled.jpeg

Primăria Cluj-Napoca lucrează la amenajarea unor rute alternative pentru accesul pe strada Uliului, în urma alunecărilor de teren de noaptea trecută.

Municipalitatea a informat sâmbătă că lucrează la rezolvarea situației de pe strada Uliului numărul 90, în contextul alunecărilor de teren de vineri noapte.

Primăria Cluj-Napoca, despre situația de pe Uliului

„Joi, 25 aprilie, am constatat că au apărut cedări și fisuri în carorabilul de pe strada Uliului…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat: PSD Alba și-a lansat echipele de candidați pentru Consiliul Județean și pentru cele 78 de localități din județ

Publicat

comunicat: psd alba și a lansat echipele de candidați pentru consiliul

Comunicat de presă: Cu bună credință, pentru oamenii din Alba: PSD și-a lansat echipele de candidați pentru Consiliul Județean și pentru cele 78 de localități din județ.

Partidul Social Democrat și-a lansat, vineri seara, la Alba Iulia, echipele de candidați pentru Consiliul Județean, respectiv municipiile, orașele și comunele din județul Alba.

Pentru administrația județeană și pentru primăria municipiului reședință de județ, PSD vine cu doi tineri antreprenori:…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Jandarmeria Cluj recrutează tineri care vor o carieră militară. Câte posturi se scot la concurs în școlile de profil

Publicat

recrutare aprilie e1713975909369.jpeg

Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj desfășoară, în perioada 24 aprilie – 14 mai, o nouă campanie de recrutare pentru tinerii care doresc o carieră militară în Jandarmeria Română, sesiunea de admitere aprilie-iulie 2024.

La Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica”  Drăgășani  sunt scoase la concurs un număr de 350 locuri, din care 3 sunt destinate  cetățenilor  de etnie romă, iar 3 celor de altă minoritate, iar la Școala…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un șofer lăsat fără carnet de polițiștii din Alba a mers la Judecătoria Sebeș. Mașina pe care o conducea avea probleme tehnice

Publicat

un șofer lăsat fără carnet de polițiștii din alba a

Un șofer care a fost amendat de polițiști, după ce a fost tras pe dreapta pe Autostrada A1, pe raza județului Alba, a mers în instanță. Motivul? A vrut să scape de amenda de 1305 lei și să nu i se confiște carnetul pentru 90 de zile. 

Acesta a fost sancționat după ce la inspecția autoutilitarei pe care o conducea au fost descoperite mai multe probleme tehnice.

Șoferul a spus că nu a știut de problemele mașinii. Sancționarea a avut loc în data de 9 martie 2022. O…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe