Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO Zona fostului talcioc din Alba Iulia a devenit un imens șantier. Stadiul lucrărilor la locuințele sociale și ansamblul urban

Publicat

Terenul fostului talcioc din Alba Iulia a devenit un imens șantier. În zonă se află în prezent în construcție un ansamblu de locuințe sociale și un ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere. 

Primul bloc de locuințe sociale va avea 21 de apartamente și un regim de înălțime P+2E. În prezent, muncitorii au finalizat fundațiile, au început montarea structurii metalice și lucrează la turnarea plăcii peste parter. 

Ansamblu de locuințe sociale – cartier Gheorghe Șincai

În luna mai 2022 a fost câștigată licitația pentru proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului, execuția lucrărilor, procurarea și montarea utilajelor și echipamentelor, procurarea și furnizarea unei părţi din dotări, pentru etapa I – construire bloc nr.1 – tronson aferent zonei Z3 din PUZ, pentru obiectivul de investitii „Construire ansamblu de locuințe sociale, cartier Gheorghe Șincai, 2 tronsoane”.

Valoarea contractului este de 6.418.626,66 de lei, fără TVA, câștigătorul licitației fiind Lincoln Plus SRL.

Potrivit documentației, structura blocurilor este realizată din elemente structurale (stâlpi și grinzi) metalice și planșee din beton armat. Pentru închiderile exterioare vor fi utilizate panouri sandwich. Blocurile vor avea fundații izolate și continue din beton armat monolit, în conlucrare cu grinzi de fundare.

Între etaje se vor executa planșee colaborate pe structură mixtă din beton armat și tablă cutată amprentată montată pe grinzi metalice. Scările interioare se vor realiza pe structură de metal sau beton armat. Închiderile se vor realiza din panouri de tablă termoizolante prinse de cadre metalice prin pane metalice.

Locuințele vor fi racordate la rețelele de apă și canalizare, energie electrică și gaze naturale. Încălzirea se va realiza descentraliza, pe fiecare apartament, cu centrală proprie.

Închideri exterioare:

  • pereți – exteriori: panouri de tip sandwich PIR cu grosimea de 60 mm, termoizolație vată bazaltică 20 cm, finisaj interior – placaj rigips
  • acoperiș: panouri de tip sandwich PIR cu grosimea de 60 mm

Compartimentări interioare:

  • pereți compartimentare ușoară din rigips cu vată minerală la interior
  • pereți de compartimentare din zidărie de tip BCA

Finisaje interioare:

  • pardoseli: camere de locuit – parchet laminat, băi – gresie, holuri – gresie, bucătării – gresie, balcoane – gresie, circulații + spații comune, acces bloc, rampe – gresie pentru trafic intens
  • pereți, tavane: zugrăveli lavabile albe
  • bucătării și băi: faianță h = 2,1 metri + zugrăveli lavabile

Tâmplării:

  • ferestre PVC cu geam termopan
  • pervaze PVC interior / exterior
  • uși interioare celulare MDF
  • uși acces apartamente – metalice placate MDF

Ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere – cartier Gheorghe Șincai

Reamintim faptul că în luna septembrie 2022 a fost câștigată licitația pentru proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului, execuția lucrărilor și montarea utilajelor și echipamentelor, procurarea și furnizarea unei părţi din dotări, pentru etapa 1 – „Construire ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere – cartier Gheorghe Șincai, municipiul Alba Iulia, etapa 1 și 2”.

Valoarea contractului este de 21.333.720 de lei, fără TVA, câștigătorul licitației fiind Tobimar Construct SRL.

Etapa 1 este compusă din următoarele obiective:

  1. Crearea de spații publice urbane în ZUM (zona urbană marginalizată), sistematizare și echipare infrastructură (valoare de execuție: 4.551.526,90 lei, fără TVA)
  2. Crearea de facilități pentru recreere (zone special amenajate pentru sport, locuri de joacă pentru copii) (valoare de execuție: 810.000 lei, fără TVA)
  3. Modernizarea spațiului public urban – Piață talcioc (valoare de execuție 2.740.000 lei, fără TVA)
  4. Crearea de spații verzi: scuaruri, grădini (valoare de execuție: 1.631.900 lei, fără TVA)
  5. Construire centru multifuncțional cu funcțiuni socio-comunitare (valoare de execuție: 11.336.318,23 lei, fără TVA)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Terenul fostului talcioc din Alba Iulia a devenit un imens șantier. În zonă se află în prezent în construcție un ansamblu de locuințe sociale și un ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere. 

Primul bloc de locuințe sociale va avea 21 de apartamente și un regim de înălțime P+2E. În prezent, muncitorii au finalizat fundațiile, au început montarea structurii metalice și lucrează la turnarea plăcii peste parter. 

Ansamblu de locuințe sociale – cartier Gheorghe Șincai

În luna mai 2022 a fost câștigată licitația pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Cătălin Silegeanu, candidatul A.U.R. pentru funcția de primar al municipiului Botoșani

Publicat

silegeanu 1000x600.jpg

Publicitate

”Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Cătălin Silegeanu, omul de afaceri care patronează și conduce Hidroplasto SRL Botoșani și care s-a înscris în lupta pentru câștigarea funcției de primar al municipiului Botoșani din partea AUR Botoșani.
Cătălin Silegeanu a vorbit despre intențiile sale de viitor dacă ar prelua această funcție dar și despre contracandidații săi în această bătălie electorală. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primarii din Botoșani care au rupt „blestemul” reabilitărilor aberante. „Ar fi păcat să faci o lucrare și apoi să o distrugi”

Publicat

index 1000x600.webp.webp

Publicitate

Doi primari din județul Botoșani au învățat să prioritizeze proiectele edilitare, renunțând chiar la fonduri pentru asfaltări fiindcă aveau în execuție lucrări subterane. Și-au asumat decizia tocmai pentru a nu sparge drumurile proaspăt reabilitate, o practică devenită tradiție în administrația românească, scrie ADEVĂRUL.

În practica administrativă și edilitară românească s-a încetățenit, mai ales în ultimele două decenii, o practică absolut aberantă. De multe ori, după ce autoritățile reușeau să asfalteze străzile, la scurt timp distrugeau totul pentru a reabilita sistemele de apă, canalizare sau termoficare.

Evident, asfaltul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Bătaie de joc la adresa elevilor de la țară pe milioane de euro. Autoritățile au investit în săli de sport neîncălzite sau în câmp

Publicat

index 10 1000x600.webp.webp

Publicitate

Ca să fie în pas cu vremurile în materie de investiții, autoritățile locale de la țară construiesc săli de sport pe bandă rulantă, fără să ia însă în calcul utilitatea lor sau costurile ulterioare. S-a ajuns astfel la situația în care milioane de euro au fost aruncați pe apa sâmbetei, scrie ADEVĂRUL.

Județul Botoșani este considerat, mai ales în zonele rurale, unul dintre cele mai sărace din România. Încă sunt probleme serioase în privința alimentării cu apă și canalizare, gazul lipsește în majoritatea comunelor, iar satele sunt tot mai îmbătrânite. La toate acestea se adaugă un sistem sanitar rural la pământ. Comunități întregi…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Eusebiu Laurențiu Cilibiu, candidatul AUR Botoșani la funcția de președinte al C.J. Botoșani

Publicat

cilibiu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Eusebiu Laurențiu Cilibiu, candidatul AUR Botoșani la funcția de președinte al C.J. Botoșani.
Eusebiu Laurențiu Cilibiu a explicat de ce a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean Botoșani și care ar fi prioritățile sale în eventualitatea în care ar prelua această funcție într-un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe