Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO Zona fostului talcioc din Alba Iulia a devenit un imens șantier. Stadiul lucrărilor la locuințele sociale și ansamblul urban

Publicat

Terenul fostului talcioc din Alba Iulia a devenit un imens șantier. În zonă se află în prezent în construcție un ansamblu de locuințe sociale și un ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere. 

Primul bloc de locuințe sociale va avea 21 de apartamente și un regim de înălțime P+2E. În prezent, muncitorii au finalizat fundațiile, au început montarea structurii metalice și lucrează la turnarea plăcii peste parter. 

Ansamblu de locuințe sociale – cartier Gheorghe Șincai

În luna mai 2022 a fost câștigată licitația pentru proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului, execuția lucrărilor, procurarea și montarea utilajelor și echipamentelor, procurarea și furnizarea unei părţi din dotări, pentru etapa I – construire bloc nr.1 – tronson aferent zonei Z3 din PUZ, pentru obiectivul de investitii „Construire ansamblu de locuințe sociale, cartier Gheorghe Șincai, 2 tronsoane”.

Valoarea contractului este de 6.418.626,66 de lei, fără TVA, câștigătorul licitației fiind Lincoln Plus SRL.

Potrivit documentației, structura blocurilor este realizată din elemente structurale (stâlpi și grinzi) metalice și planșee din beton armat. Pentru închiderile exterioare vor fi utilizate panouri sandwich. Blocurile vor avea fundații izolate și continue din beton armat monolit, în conlucrare cu grinzi de fundare.

Între etaje se vor executa planșee colaborate pe structură mixtă din beton armat și tablă cutată amprentată montată pe grinzi metalice. Scările interioare se vor realiza pe structură de metal sau beton armat. Închiderile se vor realiza din panouri de tablă termoizolante prinse de cadre metalice prin pane metalice.

Locuințele vor fi racordate la rețelele de apă și canalizare, energie electrică și gaze naturale. Încălzirea se va realiza descentraliza, pe fiecare apartament, cu centrală proprie.

Închideri exterioare:

 • pereți – exteriori: panouri de tip sandwich PIR cu grosimea de 60 mm, termoizolație vată bazaltică 20 cm, finisaj interior – placaj rigips
 • acoperiș: panouri de tip sandwich PIR cu grosimea de 60 mm

Compartimentări interioare:

 • pereți compartimentare ușoară din rigips cu vată minerală la interior
 • pereți de compartimentare din zidărie de tip BCA

Finisaje interioare:

 • pardoseli: camere de locuit – parchet laminat, băi – gresie, holuri – gresie, bucătării – gresie, balcoane – gresie, circulații + spații comune, acces bloc, rampe – gresie pentru trafic intens
 • pereți, tavane: zugrăveli lavabile albe
 • bucătării și băi: faianță h = 2,1 metri + zugrăveli lavabile

Tâmplării:

 • ferestre PVC cu geam termopan
 • pervaze PVC interior / exterior
 • uși interioare celulare MDF
 • uși acces apartamente – metalice placate MDF

Ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere – cartier Gheorghe Șincai

Reamintim faptul că în luna septembrie 2022 a fost câștigată licitația pentru proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului, execuția lucrărilor și montarea utilajelor și echipamentelor, procurarea și furnizarea unei părţi din dotări, pentru etapa 1 – „Construire ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere – cartier Gheorghe Șincai, municipiul Alba Iulia, etapa 1 și 2”.

Valoarea contractului este de 21.333.720 de lei, fără TVA, câștigătorul licitației fiind Tobimar Construct SRL.

Etapa 1 este compusă din următoarele obiective:

 1. Crearea de spații publice urbane în ZUM (zona urbană marginalizată), sistematizare și echipare infrastructură (valoare de execuție: 4.551.526,90 lei, fără TVA)
 2. Crearea de facilități pentru recreere (zone special amenajate pentru sport, locuri de joacă pentru copii) (valoare de execuție: 810.000 lei, fără TVA)
 3. Modernizarea spațiului public urban – Piață talcioc (valoare de execuție 2.740.000 lei, fără TVA)
 4. Crearea de spații verzi: scuaruri, grădini (valoare de execuție: 1.631.900 lei, fără TVA)
 5. Construire centru multifuncțional cu funcțiuni socio-comunitare (valoare de execuție: 11.336.318,23 lei, fără TVA)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Terenul fostului talcioc din Alba Iulia a devenit un imens șantier. În zonă se află în prezent în construcție un ansamblu de locuințe sociale și un ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere. 

Primul bloc de locuințe sociale va avea 21 de apartamente și un regim de înălțime P+2E. În prezent, muncitorii au finalizat fundațiile, au început montarea structurii metalice și lucrează la turnarea plăcii peste parter. 

Ansamblu de locuințe sociale – cartier Gheorghe Șincai

În luna mai 2022 a fost câștigată licitația pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Atenționare COD GALBEN de viscol și ninsori la munte, în Alba. Rafale de peste 90 km/h

Publicat

1675097437 vant iarna.jpg

Zona montană a județului Alba este vizată de o atenționare Cod galben de viscol și ninsori, luni seara.

Până la ora 23.00, atenționarea este valabilă pentru zona de munte de peste 1.800 metri.

Se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90 km/h, asociate cu ninsoare.

Atenționări meteo similare sunt și pentru zonele montane înalte din județele Bihor, Cluj, Hunedoara, Caraș-Severin.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

6 INCUBATOARE noi, dar și alte echipamente, au intrat în dotarea Spitalului de Copii din Cluj. Investiții de 350.000 de lei

Publicat

spital copii.jpg

Noi echipamente medicale au intrat în dotarea Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj. De asemenea, a fost reabilitată și centrala termică.

Noi investiții ale Consiliului Județean la Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj. Acestea au fost realizate din bugetul fosului județean și se ridică la peste 350.000 de lei.

6 incubatoare noi, dar și alte echipamente, au intrat în dotarea Spitalului de Copii din Cluj

Astfel, spitalul a fost dotat cu șase incubatoare, șase pompe peristaltice și trei injectomate.De asemenea, în cadrul unității spitalicești a fost finalizată investiția care a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Companie din Cluj, amendată cu 45.000 de lei. A angajat ILEGAL 3 cetățeni străini

Publicat

amenda e1675089717269.jpg

Reprezentanţii unei societăţi comerciale din judeţul Cluj au fost amendați săptămâna trecută cu 45.000 lei, pentru primirea la muncă fără forme legale a trei cetăţeni din Camerun. Pe numele a doi străini au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 30 de zile.

„Activitatea de prevenire şi combatere a muncii nedeclarate a străinilor reprezintă o prioritate a poliţiştilor de imigrări din Cluj, în vederea creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislaţiei în domeniul migraţiei.

La data de 28 ianuarie,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

ITM Alba: Patru persoane găsite la muncă fără forme legale de angajare. Amenzi de peste 80.000 de lei, după controale

Publicat

itm alba 963x600.jpg

Inspectorii ITM Alba au controlat zeci de angajatori din județ, în săptămâna 16-20 ianuarie. În urma deficiențelor constatate, au fost aplicate amenzi de peste 100.000 de lei și 46 de avertismente. De asemenea, la două firme au fost descoperite cinci persoane care munceau „la negru”.

În domeniul relațiilor de muncă, inspectorii ITM Alba au controlat 36 de angajatori, cu un număr total de 891 de salariați.

Cu ocazia controalelor au fost constatate 88 de deficiențe, fiind aplicate opt sancțiuni. Este vorba despre trei amenzi de 80.300 de lei, dintre care două…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe