Municipalitatea de la Botoșani a renunțat astăzi oficial la transportul public local cu tramvaie în favoarea autobuzelor electrice, totodată încurajând transportul individual cu trotinete electrice sau biciclete.
Liderii administrație locale, în frunte cu primarul Cosmin Andrei, au renunțat la aplicarea unui proiect care viza inclusiv aplicarea unui credit de 13 milioane de euro pentru achiziția de tramvaie noi, în favoarea achiziționării de autobuze electrice.
La Botoșani, transportul public cu ajutorul tramvaielor a fost implementat în anii 90, însă noile tendințe din mobilitatea urbană a determinat astăzi majoritatea PSD, care domină Consiliul Local Botoșani, să adopte o hotărâre privind achiziția de autobuze electrice.
Administrația locală de la Botoșani speră să facă modernizarea transportului public în municipiul Botoșani prin achiziția de autobuze ecologice, pe Obiectivul Specific „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante)” prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Proiectul aprobat astăzi de consilierii locali prevede achiziția a 11 autobuze electrice în valoare de 4.471.000 euro, amenajarea a 4 stații de încărcare rapide și 11 stații de încărcare standard, iar valoarea totală este de 5.3 milioane de euro.
Decizia municipalității de la Botoșani vine la doar o săptămână după ce în municipiul reședință de județ au fost montate pentru populație și trotinete electrice.
Primăria Municipiului Botoșani anunță începerea lucrărilor de reabilitare a Grădinii de Vară a Teatrului „Mihai Eminescu” – un proiect mult așteptat de botoșăneni, menit să redea comunității un spațiu cultural emblematic.
După ani de așteptare, Grădina de Vară a devenit, în sfârșit, un șantier. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis, iar organizarea de șantier este deja în curs. Proiectul este derulat de SC CORNELL’S FLOOR…
În fiecare an, foarte mulți botoșaneni participă la „Noaptea Muzeelor”. Pentru ca evenimentul cultural, ce va avea loc sâmbătă, 17 mai a.c., să se desfășoare în condiții de siguranță, la nivelul instituțiilor organizatoare trebuie adoptate măsuri care să asigure:
– evitarea supraaglomerării, prin permiterea accesului vizitatorilor doar în limitele în care se poate asigura o supraveghere atentă, prin personalul propriu sau cel voluntar…
În județul Botoșani, aproape de malurile Prutului, se află peisaje de basm care ascund locuri pline de istorie și legendă. De neratat este „Poiana celor patru stejari”, o pădure crescută în jurul unor arbori seculari despre care localnicii spun că ar fi fost plantați chiar de Ștefan cel Mare, scrie ADEVARUL.
România este plină de peisaje fabuloase și locuri de legendă, chiar și acolo unde puțini s-ar aștepta. De exemplu, în nordul județului…
Cuviosul Sila s-a născut în anul 1697 şi a intrat din copilărie în viaţa monahală. În jurul anului 1714, Cuviosul Sila a venit la Sihăstria Putnei. În 1753, Sfântul Iacob Putneanul l-a rânduit să poarte de grijă părinţilor sihaştri de aici, ascultare pe care a împlinit-o până în 1781. Simţind că se apropie de trecerea din această viaţă, s-a retras şi a mai trăit în această lume doi ani, întru răbdarea neputinţelor trupului şi în…