Connect with us

EVENIMENT

Vine canicula! Prognoza meteo pe regiuni, pentru două săptămâni, până în 26 iunie

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni, 13 iunie, prognoza meteo pe regiuni, pentru următoarele două săptămâni.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 13 iunie – 26 iunie ne așteaptă temperaturi ridicate, ce trec de 30 de grade Celsius, mai ales în a doua parte a intervalului.

Citește și Avertizare de vreme severă imediată: Cod portocaliu și galben de FURTUNI

Excepție face zona Dobrogei. Aici, meteorologii anunță că temperaturile maxime nu trec de 29 de grade Celsius.

Prognoza meteo pe regiuni, în intervalul 13 iunie – 26 iunie 2022:  Banat

În prima săptămână din interval, temperatura aerului va avea o tendință de creștere începând din data de 15 iunie. Media regională a maximelor va urca de la 25 de grade, spre 32 de grade, iar cea a minimelor de la 11 la 17 grade.

În a doua jumătatea a intervalului, variațiile termice vor fi nesemnificative, cu medii ale valorilor diurne de 32 – 33 de grade și ale celor nocturne de 16 – 17 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în prima zi a intervalului și după data de 17 iunie.

Prognoza meteo pe regiuni, în intervalul 13 iunie – 26 iunie 2022:  Crișana

Până în jurul datei de 19 iunie, cu ușoare variații, valorile termice vor avea o tendință de creștere. Astfel, media regională a maximelor va urca de la 24 – 25 de grade, spre 32 de grade, iar cea a minimelor de la 10 la 16 grade.

În restul intervalului, variațiile de temperatură vor fi nesemnificative, mediile valorilor diurne se vor menține la 31 – 32 de grade, iar ale celor nocturne în jurul a 16 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în prima zi a intervalului, în jurul datei de 17 iunie și după 20 iunie.

Prognoza meteo pe regiuni, în intervalul 13 iunie – 26 iunie 2022:  Transilvania

Până în data de 20 iunie, cu ușoare variații, valorile termice vor avea o tendință de creștere. Media regională a maximelor va urca de la 23 – 24 de grade, spre 31 de grade, iar cea a minimelor de la 9 la 13 grade. Ulterior, până la sfârșitul intervalului de anticipație, variațiile de temperatură vor fi nesemnificative, mediile valorilor diurne se vor menține în jurul a 30 de grade, iar ale celor nocturne vor fi de 13 – 14 grade.

Probabilitatea pentru averse se va menține pe aproape tot parcursul intervalului, dar va fi mai ridicată în prima zi a intervalului, în jurul datei de 17 iunie și după 20 iunie.

Prognoza meteo pe regiuni, în intervalul 13 iunie – 26 iunie 2022:  Maramureș

Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile termice vor avea o tendință de creștere. Astfel, media regională a maximelor va urca de la 23 – 24 de grade, spre 30 – 31 de grade, iar cea a minimelor de la 9 la 15 grade. În restul intervalului, variațiile de temperatură vor fi nesemnificative, mediile valorilor diurne se vor menține în jurul a 31 de grade, iar ale celor nocturne vor fi de 14 – 15 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în prima zi a intervalului, în jurul datei de 17 iunie și după 20 iunie.

Prognoza meteo pe regiuni, în intervalul 13 iunie – 26 iunie 2022:  Moldova

Până în data de 20 iunie, valorile termice vor avea o tendință de creștere. Media regională a maximelor va urca de la 24 de grade, spre 32 – 33 de grade, iar cea a minimelor de la 12 la 17 grade. Ulterior, variațiile de temperatură vor fi nesemnificative, mediile valorilor diurne se vor menține în jurul a 32 de grade, iar ale celor nocturne vor fi de 16 – 17 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în prima zi a intervalului, în jurul datei de 17 iunie și după 21 iunie.

Prognoza meteo pe regiuni, în intervalul 13 iunie – 26 iunie 2022:  Dobrogea

Mai ales în prima săptămână din interval, valorile termice vor avea o tendință de creștere. Media regională a maximelor va urca de la 25 de grade, spre 28 – 29 de grade și se va menține la aceste valori până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni. Media minimelor va crește de la 15 – 16 grade, până la 19 – 20 de grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în data de 14 iunie, în jurul datei de 17 iunie și după 21 iunie.

Prognoza meteo pe regiuni, în intervalul 13 iunie – 26 iunie 2022:  Muntenia

Temperatura aerului va avea o tendință de creștere după data de 15 iunie. Media regională a maximelor va crește treptat de la valori de 25 – 26 de grade, spre valori de 32 – 33 de grade. Minimele termice vor avea o evoluție similară, iar creșterea se va realiza de la medii de 13 – 14 grade, spre medii în jurul a 17 grade.

Probabilitatea de apariție a averselor se va menține pe aproape tot parcursul intervalului, dar va fi mai mare în primele zile, în jurul datei de 17 iunie și după 21 iunie.

Prognoza meteo pe regiuni, în intervalul 13 iunie – 26 iunie 2022: Oltenia

Mai ales în prima săptămână a intervalului, valorile termice vor avea o tendință de creștere. Media regională a maximelor va urca de la 25 – 26 de grade, spre 32 – 33 de grade și se va menține la aceste valori până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni. Media minimelor va urca de la 13 grade, până la 16 – 17 grade.

Probabilitatea de apariție a averselor se va menține pe aproape tot parcursul intervalului, dar va fi mai mare în primele zile, în jurul datei de 17 iunie și după 22 iunie.

Prognoza meteo pe regiuni, în intervalul 13 iunie – 26 iunie 2022:  La munte

Până la mijlocul intervalului, valorile termice vor avea o tendință de ușoară creștere. Astfel, media regională a maximelor va urca de la 14 de grade, spre 22 de grade, iar cea a minimelor de la 5 la 12 grade. În restul intervalului, vor fi doar variații termice ușoare, mediile valorilor diurne se vor menține în jurul a 21 de grade, iar ale celor nocturne vor fi de 11 – 12 grade.

Probabilitatea de apariție a averselor se va menține pe aproape tot parcursul intervalului, dar va fi mai mare în primele zile, în jurul datei de 17 iunie și după 20 iunie.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Peste 560 de copii din Blaj vor primi la școală un sandwich și un fruct, în cadrul programului Masă sănătoasă. Achiziție, în SEAP

Publicat

peste 560 de copii din blaj vor primi la școală

Peste 560 de copii din Blaj vor primi la școală un sandwich și un fruct, în cadrul programului național „Masă sănătoasă”. Este vorba despre 567 de copii aparținând Școlii Gimnaziale „Simion Bărnuțiu” Blaj – Tiur și subunităților sale.

Primăria Blaj a lansat pe 30 aprilie, în SEAP, o licitație pentru furnizarea de pachete alimentare pentru școli, în cadrul programului național „Masă sănătoasă” conform HG 24/2024.

Valoarea totală este estimată…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un avion s-a stricat pe Aeroportul din Cluj. Zeci de turiști au plecat cu întârziere spre Hurghada

Publicat

avion.jpg

Incident neplăcut pentru zeci de turiști care au fost nevoiți să aștepte cu orele pentru a pleca spre destinația de vacanță. Asta după ce avionul cu care urmau să zboare spre Hurghada s-a srtricat pe Aeroportul din Cluj-Napoca.

Incidentul a avut loc pe Aeroprtul Internațional Cluj-Napoca, marți, 30 aprilie, când aeronava trebui să decoleze la ora 8.00.

Un avion s-a stricat pe Aeroportul din Cluj. Zeci de turiști au plecat cu întârziere spre Hurghada

Turiștii…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mircea Geoană vine pe 9 mai la Alba Iulia. Va participa la o dezbatere, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

mircea geoană vine pe 9 mai la alba iulia. va

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, va participa joi, 9 mai, în calitate de invitat special, la dezbaterea „Din inima României, în inima Europei”, organizată de Mișcarea „România Renaște!” la Alba Iulia. 

Evenimentul se va desfășura începând cu ora 14:00, la Amfiteatrul Muzeului „Principia” din Piața Cetății.

„Alba Iulia devine capitala dialogului românesc în context european, unde susținători ai Mișcării „România Renaște!” și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vinerea Mare, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagră: Ziua în care Iisus a fost răstignit pe cruce. Semnificații, tradiții, obiceiuri

Publicat

vinerea mare, vinerea patimilor, vinerea neagră: ziua în care iisus

Vinerea Mare, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagră este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin ortodox.

Ea marchează ziua în care Hristos a fost răstignit pe cruce. În tradiția ortodoxă, Vinerea Mare este o zi de post sever, în care credincioșii se roagă și meditează asupra suferinței și morții lui Isus Hristos pentru mântuirea oamenilor.

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe