Connect with us

EVENIMENT

VINE FRIGUL! De miercuri, vremea se răcește în majoritatea regiunilor țării. În Muntenia, temperaturile maxime scad de la 17, la 5 grade Celsius

Publicat

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal în următoarele două zile urmând să se răcească după data de 20 noiembrie în toate regiunile, potrivit prognozei pentru următoarele două săptămâni, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Citește și METEO: Vin ninsorile! Un val de aer polar ajunge în România, în următoarele zile

O răcire accentuată este estimată pentru Moldova, unde temperaturile maxime vor coborî de la 12 – 15 grade Celsius în intervalul 18 – 20 noiembrie la 1 – 2 grade ulterior, şi pentru Muntenia, unde de la valori maxime de 17 grade, temperaturile scad la 5 grade după 20 noiembrie.

În Banat, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal la începutul intervalului când, în medie, se vor înregistra temperaturi maxime de 17 – 18 grade Celsius, apoi se va răci treptat începând cu data de 20 noiembrie.

Astfel, în data de 22 noiembrie se vor atinge în medie 11 – 12 grade. Ulterior, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că până spre sfârşitul intervalului de prognoză maximele se vor încadra între 10 şi 12 grade.

Regimul termic nocturn va fi caracterizat în perioada 18 -21 noiembrie de valori medii în jurul a 9 grade, cu mult peste cele normale.

Apoi, temperaturile minime vor fi în jurul unei medii de 4 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în data de 19 şi 20 noiembrie, apoi va fi în creştere începând cu data de 25 noiembrie.

În Crişana, în primele zile ale intervalului se vor înregistra temperaturi maxime în jurul a 18 grade în medie, cu mult peste cele normale.

Apoi vremea se va răci, astfel că în data de 22 noiembrie se vor înregistra 12 – 13 grade.

Începând cu 22 noiembrie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, variaţiile de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative, urmând a se înregistra valori de 10 -12 grade, mediat regional. La începutul intervalului, minimele vor fi cu mult mai ridicate decât cele normale perioadei, urmând a se înregistra valori medii de 8 – 9 grade Celsius.

Apoi temperaturile minime vor scădea spre medii de 3 – 4 grade, iar după data de 25 noiembrie este estimată o uşoară creştere a acestora.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în data de 20 noiembrie, apoi în intervalul 25 noiembrie – 1 decembrie.

În Transilvania, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal la începutul intervalului când, în medie, se vor înregistra temperaturi maxime în jurul a 16 grade, apoi se va răci, maximele urmând a scădea spre temperaturi în jurul a 8 grade în data de 22 noiembrie. P

ână spre sfârşitul intervalului de prognoză, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, urmând a se înregistra temperaturi maxime în jurul a 9 grade, în medie.

În intervalul 18 – 21 noiembrie, temperaturile minime se vor situa în jurul unei medii de 6 grade, apoi vor scădea până spre -2 grade în data de 23 noiembrie, pentru ca ulterior, în intervalul 24 noiembrie – 1 decembrie, o creştere uşoară a acestora să conducă la înregistrarea unor minime cuprinse între 0 şi 2 grade, mediat regional.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în datele de 18, 20 şi 21 noiembrie şi din nou după data de 25 noiembrie.

În zona Maramureşului, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal la începutul intervalului când, în medie, se vor înregistra temperaturi maxime în jurul a 17 grade apoi se va răci, maximele urmând a scădea spre temperaturi în jurul a 10 – 11 grade, în data de 23 noiembrie.

Până la sfârşitul intervalului de prognoză, variaţiile de la o zi la alta nu vor fi notabile, astfel că ecartul mediu regional va fi cuprins între 9 şi 11 grade.

În ceea ce priveşte regimul termic nocturn, în intervalul 18 – 21 noiembrie se vor înregistra temperaturi cuprinse, în medie, între 6 şi 8 grade, apoi este estimată o răcire a vremii spre valori medii în jurul a 1 – 3 grade Celsius.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în datele de 18 şi 19 noiembrie, apoi în intervalul 25 noiembrie – 1 decembrie.

În Moldova, în intervalul 18 – 20 noiembrie se vor înregistra temperaturi maxime mai ridicate decât cele specifice perioadei, între 12 şi 15 grade, în medie.

Apoi este estimată o răcire accentuată a vremii, spre 1 – 2 grade Celsius. După data de 23 noiembrie, uşor şi treptat, temperaturile diurne vor creşte, astfel că, până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, se vor atinge în medie 7 – 8 grade, la scară regională.

Minimele se vor menţine ridicate în primele 3 zile de prognoză, când se vor înregistra în medie în jur de 9 grade, pentru ca ulterior o răcire semnificativă a vremii să determine valori în jurul a -3 grade, în medie, în data de 23 noiembrie.

Până în ultima zi a intervalului, minimele vor creşte treptat, spre 2 – 3 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 18 – 22 noiembrie, apoi va creşte din nou începând cu data de 25 noiembrie.

În Dobrogea, la începutul intervalului, valorile de temperatură diurne se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei, în jurul unei medii de 17 grade Celsius.

Apoi vremea va intra într-un proces de răcire ce va conduce la înregistrarea, în data de 22 noiembrie, a unor valori maxime medii în jurul a 6 grade.

Până la sfârşitul intervalului temperaturile maxime vor creşte uşor de la o zi la alta, spre 10 – 11 grade. Minimele vor scădea semnificativ de la valori medii de 10 – 12 grade la începutul intervalului, spre 2 grade, în medie, în data de 23 noiembrie, apoi vor creşte treptat, urmând ca în intervalul 24 noiembrie – 1 decembrie să se încadreze între 4 şi 6 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în perioada 20 – 28 noiembrie.

În Muntenia, în primele zile ale intervalului valorile maxime diurne se vor menţine peste cele climatologic specifice perioadei, urmând a se situa în jurul unei medii de 17 grade, pentru ca după data de 20 noiembrie acestea să scadă spre 5 grade.

Ulterior datei de 22 noiembrie temperaturile maxime vor creşte uşor de la o zi la alta, spre valori în jurul a 10 – 12 grade Celsius.

Minimele vor scădea spre medii în jurul a 0…1 grad în data de 23 noiembrie, pornind de la medii de 8 – 10 grade în intervalul 18 – 21 noiembrie, apoi vor creşte uşor spre 3 – 4 grade.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în intervalul 18 – 28 noiembrie.

În Oltenia, temperaturile maxime vor scădea de la o medie de 15 – 16 grade, la începutul intervalului, spre valori în jurul a 6 grade în data 23 noiembrie, apoi vor creşte uşor de la o zi la alta, urmând ca până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză să se înregistreze, în medie, 12 grade la scară regională.

Parcursul minimelor va fi similar cu cel al maximelor, urmând ca acestea să scadă de la o medie de 9 – 10 grade Celsius în intervalul 18 – 21 noiembrie, spre medii în jurul a 2 grade în data de 23 noiembrie, pentru ca ulterior să crească uşor, spre 3 – 4 grade.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în intervalul 18 – 28 noiembrie.

La munte, temperaturile diurne vor scădea spre valori în jurul unei medii de 2 grade în data de 22 noiembrie, pornind de la 9 – 10 grade în primele zile ale intervalului.

Apoi, variaţiile de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative şi se vor înregistra temperaturi maxime de 3 – 4 grade.

În intervalul 18 – 21 noiembrie se vor înregistra temperaturi minime cuprinse, în medie, între 2 şi 4 grade, apoi este estimată o răcire spre -4 grade, urmată de o uşoară încălzire, spre sfârşitul intervalului.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în intervalul 18 – 22 noiembrie, apoi în intervalul 24 – 30 noiembrie.

Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 18 noiembrie – 1 decembrie 2019 este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Tânărul din Alba care a provocat accidentul mortal pe DN 1 la Sântimbru a ajuns după gratii. Precizările Poliției

Publicat

”prison break” la peniteciarul aiud: doi deținuți drogați au pus

Tânărul din Alba care a provocat accidentul mortal de pe DN1 la Sântimbru, în august 2023, a ajuns după gratii. Instanța l-a condamnat la cinci ani de închisoare.

Tragicul accident s-a produs în noaptea de 26 spre 27 august. Mașina condusă de Eduard Palko a spulberat atunci trei tineri care mergeau pe marginea drumului, alături de alți trei prieteni. La testarea șoferului cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

”La data de 31…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea până în 28 aprilie: temperaturile scad brusc, pentru câteva zile. Condiții meteo de Florii și Paște 2025

Publicat

vremea până în 28 aprilie: temperaturile scad brusc, pentru câteva

Vremea până în 28 aprilie: urmează o perioadă de vreme rece, la începutul săptămânii viitoare. Minimele coboară din nou sub zero grade, iar pe timp de zi vor fi doar până la 10 grade Celsius.

Se încălzește din nou după 16 aprilie, când se va ajunge la maxime de 20 de grade.

Sunt anunțate perioade cu ploi și ninsori în 6-7 aprilie, în centru, vest, nord-est și la munte. Apoi vor fi ploi și furtuni, din 22 aprilie

De Florii (weekendul 12-13 aprilie), este posibil să…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dan Petrescu (CFR Cluj), după înfrângerea în derby: Sunt DERANJAT de rezultat, nu de joc. Am avut ghinion

Publicat

dan petrescu 3 e1662620422554.jpg

Luni seara pe Cluj Arena, CFR Cluj a suferit cea de-a treia înfrângere din acest sezon în fața Universității Cluj. Rivala a câștigat cu 1-0, gol marcat de Blănuță în min.43. Dan Petrescu a analizat eșecul din derby-ul Clujului.

„Cea mai nedreaptă înfrângere din cariera mea. Se joacă pe goluri, nu pe ocazii. Și noi am avut așa, cu Slavia. Nu trebuia să ratăm atâtea ocazii. Dacă vom juca așa, avem șanse mari să fim pe primul loc. Ei nu prea au ajuns la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Rata șomajului a crescut în România: Un sfert dintre tineri nu au de lucru. Date INS

Publicat

rata șomajului a crescut în românia: un sfert dintre tineri

Rata șomajului în luna februarie 2025 a fost de 5,6%, în creștere cu 0,1 puncte procentuale față de cea înregistrată în luna ianuarie 2025, arată datele publicate, marți, de Institutul Național de Statistică (INS).

Rata șomajului la bărbați a fost cu 0,4 puncte procentuale mai mare decât la femei.

Aproape 6.000 de români și-au pierdut locurile de muncă într-o singură săptămână.

Numărul șomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna februarie a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe