Connect with us

ACTUALITATE

Viorel Ştefan, numit membru al Curţii de Conturi Europene

Publicat

Consiliul Uniunii Europene a numit marţi în funcţie un nou membru la Curtea de Conturi Europeană (ECA): vicepremierul României, Viorel Ştefan, care îl va înlocui pe George Pufan, al cărui mandat urmează să expire, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Mandatul lui Viorel Ştefan va începe la 1 iulie 2019 şi se va încheia la 30 iunie 2025.

Tot marţi, Ivana Maletic, din Croaţia, a primit un mandat ce va începe la 15 iulie 2019 şi se va încheia la 14 iulie 2025. Aceasta îl va înlocui pe Neven Mates, membrul croat al cărui mandat expiră.

În conformitate cu tratatul, membrii trebuie să îşi exercite îndatoririle în deplină independenţă şi în interesul general al Uniunii Europene.

Consiliul a luat aceste decizii pe baza propunerilor formulate de statele membre din care aceştia provin şi după consultarea Parlamentului European.

Colegiul membrilor, prezidat de Klaus-Heiner Lehne, preşedintele Curţii de Conturi Europene, se va reuni în noua sa componenţă pentru a stabili atribuţiile specifice care vor reveni celor doi noi membri. Ivana Maletic şi Viorel Ştefan vor depune jurământul în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene la o dată ulterioară, se arată în comunicatul instituţiei. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Au condus mașini fără să dețină permis. Doi bărbați, din Alba Iulia și Sebeș, cercetați penal

Publicat

1664970089 masina politia.jpg

Doi bărbați, unul din Alba Iulia, celălalt din Sebeș, s-au ales cu dosare penale pentru conducere fără permis. Unul dintre ei era și băut.

Potrivit IPJ Alba, în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 1.40, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 38 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Eleșteului din municipiu, fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ce spune ministrul de Finanțe despre contractele part-time

Publicat

ministrul finante adrian caciu
Arhivă foto

Un procent de 70% din contractele de part-time s-a mutat pe contracte cu normă întreagă, încă din data de 5 septembrie, a anunțat miercuri după-amiază ministrul de Finanțe. Adrian Câciu a afirmat că piața muncii se convertise „într-o piață a sărăciei în muncă”.

„Piața s-a adaptat. Dacă în prima parte a aplicării măsurii am avut o scădere a contractelor part-time, dar evident cam 70% s-au mutat pe contracte pe normă întreagă, începând cu 5 septembrie.

Numărul contractelor part-time a crescut, ba mai mult, a crescut valoarea contractelor part-time. Această măsură este pentru lucrători, acolo unde contractele part-time s-au schimbat în contracte individuale de muncă, acei lucrători vor primi mai mulți bani pentru că este vorba de mai multe ore de muncă trecute pe contractul de muncă, se și plătesc acele ore”, spune ministrul de Finanțe, Adrian Câciu.

El afirmă că piața muncii se convertise „într-o piață a sărăciei în muncă”.

„Pe de altă parte, transformarea contractelor part-time, care la început erau parte din salariul minim, acum fenomenul pe care îl avem, ceea ce este foarte pozitiv, este că se transformă în contracte part-time la nivel mult mai mare, astfel încât contracvalorea acestui contract să fie cel puțin la nivelul salariului minim.

Ce spune ministrul de Finanțe despre contractele part-time. Despre ce abordări vorbește Câciu

Este bine pentru lucrători și este bine și pentru modul în care mediul economic a înțeles. Aici avem de-a face cu două abordări. Toată lumea a acționat legal. Măsura aceasta nu a venit pentru că cineva funcționa ilegal, problema este că măsura aceasta convertise piața muncii într-o piață a sărăciei în muncă.

Asta a vrut Guvernul, până la urmă în partaneriat cu mediul economic, pentru că mediul economic a primit spijin de la Guvern și trebuie să țină cont de acest lucru, că deși într-o situație complicată prin care România trece, având deficite foarte mari, având datorie foarte mare, a găsit resursa ca economia să fie susținută.

Undeva, acest beneficiu trebuie să se redistribuie și către angajați și lucrul acesta s-a întâmplat. Să știți că mediul economic chiar a primit pozitiv, chiar dacă au fost o serie de voci, există și unii care de regulă sunt..se spune că atunci când vrei să schimbi ceva, există o rezistență la sistem, îl observăm și în unele zone asociative, dar să știți că cei care au avut nevoie de lucrători și știu să își loializeze salariații și-au păstrat salariații, le-au dat beneficii în plus.

În continuare, mediul economic va fi sprijinit, pentru că trebuie să păstrăm locurile de muncă și trebuie să asigurăm acest echilibru între muncă și capital”, adaugă Câciu.

Ce spune ministrul de Finanțe despre contractele part-time. Adrian Câciu a respins criticele USR

El a respins criticile USR: „o postare pe Facebook promovată din bani publici ar fi bine să fie și actualizată”.

La acest moment avem o scădere, per total, cu scăderi și creșteri, la part-time de 155.000 de contracte față de ceea ce era la 30 iunie, iar la full time o creștere la 115.00.

Deci e doar diferența aceasta. Deci procentul de tranzitare e de 80%. Mare parte din contractele part-time s-au transformat în full-time”, încheie ministrul de Finanțe.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

FSEGA se alătură parteneriatului UBB Cluj cu mediul de business local. Beneficari vor fi 200 de studenți de la linia germană

Publicat

fsega finanatre studenti 2.jpeg

Reprezentanții Universității Babeș-Bolyai și cei ai companiilor NTT DATA Romania, MHP Consulting Romania și Porsche AG au semnatactul de prelungire a acordului de sponsorizare a specializării Informatică în limba germană, nivel licență și master, Sisteme Informatice Avansate: proiectare, modelare, dezvoltare.

Evenimentul a avut loc în sala de consiliu a clădirii centrale UBB și l-a avut ca invitat special pe Ambasadorul Germaniei, Excelența Sa domnul dr. Peer Gebauer.

FSEGA intră în parteneriatul cu mediul de business local

Parteneriatul demarat în 2014 a fost prelungit și completat cu o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

DUMINICĂ: Tropote și cai putere, în țara vinului, la Alba Iulia: Concurs de tracțiune cabalină, degustări de vin și muzică

Publicat

cel mai frumos cal tropote in tara vinului 2015.jpg

Spectacolul cailor putere, eveniment promovat de PNL Alba Iulia revine. Duminică, 9 octombrie, la poligonul Jandarmeriei de la Micești locuitorii din Alba Iulia și nu numai sunt invitați la Tropote în Țara Vinului. 

Concurs de tracțiune cabalină, demonstrație motocross, cel mai frumos cal, echitație demonstrativă, expoziție de vânzare pentru must vin și produse tradiționale sunt cele mai importante puncte ale evenimentului.

De asemenea nu vor lipsi momente cu muzică folclorică, dar și momente de muzică ușoară.


”Tropote în Țara Vinului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe