Connect with us

EVENIMENT

Viorica Dăncilă, desemnată candidat al PSD la alegerile prezidenţiale

Publicat


dancila

Viorica Dăncilă, prim-ministru şi preşedinte al Partidului Social Democrat, a fost desemnată, sâmbătă, candidat al PSD pentru alegerile prezidenţiale.

Decizia a fost luată în cadrul Congresului extraordinar al Partidului Social Democrat.

Vezi și LISTA ACTUALIZATĂ a celor 25 de candidați înscriși la ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Cine sunt cei care vor să intre în cursa pentru Cotroceni

Cei prezenţi au votat în unanimitate pentru pentru desemnarea Vioricăi Dăncilă, votul fiind exprimat prin ridicarea mâinii.

Într-o declaraţie acordată presei, înainte de intrarea în sala în care au avut loc lucrările Congresului, Viorica Dăncilă, prim-ministru şi preşedinte al Partidului Social Democrat, a declarat că intră în competiţie cu şanse “de câştigător”.

“Voi fi primul preşedinte al ţării, voi fi primul preşedinte femeie al acestei ţări”, a spus Dăncilă.

AGERPRES

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Trei tineri din Hunedoara au furat cabluri de la sistemele de siguranţă ale căii ferate

Publicat

Trei tineri, între care şi un adolescent de 16 ani, sunt cercetaţi de poliţiştii de la Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Hunedoara fiind bănuiţi că au furat este 1.000 de metri de cablu din cupru folosit pentru alimentarea instalaţiilor de dirijare şi semnalizare a circulaţiei feroviare, între staţiile de cale ferată Simeria Veche şi Spini.

“Potrivit probatoriului, faptele au fost comise în zilele de 1 şi 12 noiembrie, pe magistrala 200, între localităţile Simeria Veche şi Spini. Cei bănuiţi de comiterea faptelor sunt trei tineri în vârstă de 16, 20 şi 22 de ani, din comuna Turdaş’, a informat vineri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Niţu.

În cadrul cercetărilor din acest dosar, poliţiştii au efectuat mai multe percheziţii domiciliare pe raza comunei Turdaş, la locuinţele persoanelor bănuite de furt.

În urma acestora, doi dintre suspecţi, minorul în vârstă de 16 ani şi tânărul de 22 de ani, au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, aceştia urmând să fie prezentaţi Judecătoriei Deva, în vederea luării măsurilor legale. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

CNSAS cere în instanţă constatarea calităţii de colaborator al Securităţii în cazul fostei șefe a USR București

Publicat

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti, în care solicită judecătorilor să constate calitatea de colaborator al Securităţii în cazul Roxanei Wring, fost lider al USR Bucureşti.

Cererea CNSAS a fost înregistrată joi la Secţia de contencios administrativ a Curţii de Apel Bucureşti, dar nu are încă un termen de judecată.

Pe 9 octombrie, Roxana Wring a anunţat că a decis să demisioneze din USR după ce a fost acuzată că a colaborat cu Securitatea, menţionând că va reveni în partid după o decizie definitivă şi irevocabilă a Justiţiei prin care să se arate că nu a făcut poliţie politică.

Wring declara că a lucrat doi ani la Oficiul Naţional de Turism (ONT), în perioada 1977 – 1979, unde a întocmit raportări şi procese verbale, însă susţinea că nu a semnat niciodată nimic în faţa unui ofiţer al Securităţii.

“Imediat după terminarea facultăţii, la vârsta de 22 de ani, m-am angajat la ONT. Am lucrat acolo doi ani, între septembrie 1977 şi noiembrie 1979. Am întocmit raportări şi procese verbale pe care, la vârsta respectivă, le-am considerat a fi parte din birocraţia stufoasă şi inutilă a serviciului. Nu am semnat niciodată nimic în faţa unui ofiţer al Securităţii despre care să ştiu că ocupă o astfel de funcţie. Bănuiam că directorul ONT are legături cu Securitatea, dar niciodată nu am avut o certitudine în acest sens. În 1979 m-am căsătorit cu un cetăţean britanic şi am solicitat acordul pentru a mă stabili împreună cu el în străinătate. După solicitări repetate, după ce mi s-a interzis să mai ghidez grupuri de turişti, după ce am fost nevoită să demisionez de la ONT, după o respingere nemotivată din partea statului şi după un an de nopţi nedormite, am primit acceptul de a părăsi România”, preciza Wring.

Ea spunea că a fost surprinsă să vadă că are şi dosar de reţea.

“Tind să cred acum, după tot ce am trăit şi am văzut, că era o practică a Securităţii de a-şi da girul şi de a-i ‘încadra” birocratic pe toţi cei care lucrau în ONT, probabil în special cei care lucrau cu turişti străini. Dosarul l-am cerut în vara acestui an, tocmai pentru că apăruseră acuzaţii pe care le consideram aberante şi pe care am vrut să le demontez. Nu am avut timp să consult dosarele în detaliu. Doar am văzut că am dosar de urmărire şi dosar de reţea. Le-am cerut pe ambele în format electronic. Nu le-am primit nici până în ziua de astăzi. Am aflat că am şanse să le primesc spre finalul anului sau începutul celui viitor”, preciza Wring. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Prezidenţiale 2019: Vot Diaspora – prima zi; Peste 16.000 de români, la urne, până în jurul orei 14.00

Publicat

arhivă foto

Peste 16.000 de români din străinătate s-au prezentat la urne vineri, până în jurul orei 14,00, în prima zi de vot a celui de al doilea tur de scrutin prezidenţial.

Acestora li se adaugă peste 17.500 de români care au votat prin corespondenţă, potrivit Biroului Electoral Central.

În acest al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, românii din diaspora au din nou trei zile la dispoziţie pentru a-şi exprima opţiunea la urne: vineri, sâmbătă şi duminică.

Pentru ei au fost organizate 835 de secţii de votare, care sunt deschise astfel: vineri, între ora locală 12,00 şi ora locală 21,00, iar sâmbătă şi duminică, între ora locală 7,00 şi ora locală 21,00. Alegătorii care la ora 21,00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de a alege până la ora locală 23,59.

Harta şi lista secţiilor de votare din străinătate pot fi consultate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe – www.mae.ro. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Trei persoane rănite, în accident rutier pe DN 1 Sibiu. Autoturismul a ajuns pe câmp

Publicat

Trei persoane au fost rănite într-un accident rutier produs vineri, în  jurul amiezii, pe DN 1, în zona localităii Ațel, județul Sibiu.

Potrivit IPJ Sibiu, din primele informații șoferul unui autoturism condus spre Sighișoara, în curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a ieșit cu autoturismul în afara carosabilului.

Șoferul și încă două persoane, pasagere în autoturism, au fost trasportate la spital pentru acordare de îngrijiri medicale.
La locul accidentului au fost trimise un echipaj de tip B aparținând Serviciului Ambulanță, precum cu echipaje ale ISU Sibiu.


Potrivit ISU Sibiu, ambulanța a preluat un tânăr de 22 ani cu traumatism de coloana lombară, pe care l-a transportat în stare stabil la spital.

Citește mai departe