EVENIMENT
Virusul West Nile. Două decese la Brăila
O femeie de 86 de ani, infectată cu virusul West Nile, a murit la Spitalul Județean din Brăila. Victima este din orașul Brăila, iar decesul s-a produs la câteva zile după ce un alt brăilean a murit din același motiv, în aceeași unitate medicală.
Cele două cazuri de meningită cu virusul West Nile au fost confirmate recent, la Brăila,. Este vorba despre un bărbat de 71 de ani, din localitatea brăileană Gropeni, şi o femeie de 86 de ani, din orașul Brăila.
Cei doi au fost internați la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Brăila, având o formă severă de boală și cu evoluţie nefavorabilă. Ulterior, pacienții au murit, utlima victima fiind femeia din orașul Brăila.
În momentul de față, în Brăila mai sunt două suspiciuni de West Nile. Probele au fost trimise la laborator și se așteaptă rezultatele.
Virusul West Nile. Două decese la Brăila: recomandări
Direcția de Sănătate Publică a Județului Brăila recomandă:
– purtarea îmbrăcămintei cu mâneci lungi și pantaloni lungi, dacă se iese seara din locuințe sau seara în parc, la plimbare sau când se merge în pădure, la
pescuit, în Deltă
– utilizarea de substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor comercializate în farmacii
– împiedicarea pătrunderii țânțarilor în casă (plase de protecție)
– utilizarea substanțelor insecticide în locuință/ în jurul locuinței
– utilizarea în locuință a aerului condiționat
– utilizarea plaselor împotriva țânțarilor în jurul paturilor în cazul în care nu sunt disponibile celelalte măsuri sau dacă se doarme în aer liber
– acoperirea pătuțului copilului sau căruciorului cu plase împotriva țânțarilor.
Virusul West Nile. Două decese la Brăila: curățenie
Totodată, DSP recomandă toaletarea zonelor cu vegetație intensă, precum și asanarea zonelor unde se pot găsi larve de țânțari:
– în apa acumulată în subsolurile blocurilor
– în apa care nu se scurge din canalizarea înfundată
– în bălțile care se formează în apropierea locuințelor, din apa care curge din conductele sparte și din alte instalații neîntreținute
– în apa de ploaie păstrată în butoaie/vase în curte
– în apa acumulată în recipiente vechi aruncate la întâmplare în preajma locuințelor (cutii de conserve, cauciucuri de automobile, jucării, etc.)
– în apa din gropile și șanțurile de pe șantiere sau din locuri unde s-a lucrat la instalații. MEDIAFAX
EVENIMENT
Nelu Varga (CFR Cluj) l-a ÎMPRUMUTAT cu bani pe Mircea Geoană. „Suntem prieteni, l-am AJUTAT ca om”
Nelu Varga, patronul echipei de fotbal CFR Cluj, l-a împrumutat pe candidatul independent la prezidențiale Mircea Geoană cu o sumă de sub 100.000 de euro. Omul de afaceri clujean a explicat că Geoană i-a promis că îi va returna banii în decembrie 2024 și că l-a împrumutat în virtutea prieteniei pe care o au de zeci de ani, scrie Context.ro. Oare banii împrumutați lui Geoană sunt din cele peste 60 de milioane de euro pe care Varga i-a luat, la rândul său, cu împrumut de la…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Analiză UBB a antreprenoriatului din România. Daniel David: Politicienii au intenții bune, dar trebuie evitate extremele
Situația antreprenoriatului din România a fost analizată de o echipă de cercetători de la FSEGA din cadrul UBB. Rezultatele arată că peste 63% dintre români consideră că există condiții favorabile pentru a începe o afacere în zona în care locuiesc
O echipă de cercetători de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a lansat miercuri, 20 noiembrie, Raportul de țară…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ninge în Apuseni și Șureanu: La munte, iarna a venit din 20 noiembrie. Imagini surprinse de camerele video de pe pârtiile de schi
În seara de 20 noiembrie 2024, prima ninsoare s-a așternut peste Munții Apuseni și Munții Șureanu. Imaginile capturate de camerele live din Arieșeni și Șureanu arată pârtii și împrejurimi acoperite de zăpadă, pregătind terenul pentru activitățile specifice sezonului rece.
Prognozele meteo indică faptul că temperaturile scăzute din zonă vor continua, ceea ce poate favoriza acumularea zăpezii și pregătirea…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
La sfârșitul lunii noiembrie va fi lansat Patronatul Societăților din Construcții, Filiala Transilvania
Evenimentul va avea loc în data de 28 noiembrie și va marca o etapă importantă în creșterea reprezentativității asociației în zona de centru și nord.
Patronatul Societăților din Construcții – Filiala Transilvania este o subdiviziune care se ocupă de specificul pieței și al regiunii Transilvania, care include județele din centrul și nordul țării și reprezintă interesele angajatorilor din domeniul construcțiilor din zona Transilvaniei, unii dintre cei mai…
Citește mai mult pe Cluj24.ro