Connect with us

ACTUALITATE

Viscolul a cuprins mai multe regiuni din Rusia. Căderi masive de zăpadă la Moscova

Publicat

rusia steag sursa foto pixabay
sursa foto: pixabay.com

Un viscol puternic a afectat vineri diverse regiuni din Rusia, inclusiv Moscova, unde s-a depus un strat gros de zăpadă. Acesta a fost unul dintre cele mai substanțiale straturi de zăpadă înregistrate în ultimele decenii, generând haos pe principalele artere rutiere.

Șoferii de camioane au fost nevoiți să se confrunte cu condiții dificile, întrucât grosimea zăpezii depășea 20 de centimetri, iar vânturile puternice au complicat și mai mult situația. Informațiile sunt furnizate de Reuters.

Un ciclon a provocat viscole constante care s-au abătut asupra capitala Rusiei, afectată de una dintre cele mai puternice furtuni de zăpadă din ultimii 60 de ani, potrivit meteorologilor.

Peste o cincime din cantitatea medie de zăpadă pentru luna decembrie s-a înregistrat într-un interval puţin mai mare de 24 de ore la staţiile meteorologice de pe teritoriul Moscovei, unde străzile au fost acoperite de zăpadă, iar şoferii reuşeau cu greutate să-şi scoată maşinile din locurile de parcare.

Site-ul meteo Gismeteo a anunţat că stratul de zăpadă în Moscova ar putea atinge 50 de centimetri în decembrie – o cantitate record pentru această lună a anului.

Şcolile din anumite regiuni din Rusia europeană au fost închise din cauza zăpezii, a relatat televiziunea rusă. Un ambuteiaj cu o lungime de 10 kilometri s-a format în timpul nopţii pe una dintre principalele artere din Rusia – M4 – în sudul ţării, unde numeroşi şoferi au rămas blocaţi în trafic, nevoiţi să înfrunte temperaturile extrem de scăzute.

Potrivit publicaţiei The Kommersant, costul operaţiunii de scoatere a unui autovehicul din zăpadă, aplicat de autorităţile din Moscova, a crescut la circa 5.000 de ruble (55 de dolari). Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FC Botoșani a câștigat cu greu la Mioveni, dar i-a fost suficient ca să rămână în Superligă

Publicat

6a7b8059 1dab 493a 85c7 a0f0a35e6550.jpeg

Publicitate

FC Botoșani a câștigat și returul barajului cu CS Mioveni. Golul lui Sebastian Mailat a făcut ca tabela să indice același rezultat ca în tur, 1-0, astfel că moldovenii vor juca și sezonul viitor în Superligă, gsp.ro.

Învinsă în tur, CS Mioveni avea nevoie de victorie astăzi, pe teren propriu, cu sprijinul a mii de oameni. În acest context, echipa de start aleasă de Constantin Schumacher a surprins: linie de apărare în 5 oameni, mijlocași mai degrabă de profil defensiv.

Felul în care a arătat jocul a fost un efect firesc al echipei de start. Ocazii inexistente în prima parte, mingi lungi, multă încrâncenare pe construcție.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Cătălin Silegeanu, candidat AUR la Primăria Botoșani și Marian MURARIU, CL Botoșani

Publicat

silegeanu 2 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitații Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro au fost astăzi Cătălin SILEGEANU, candidat AUR la funcția de primar al Municipiului Botoșani și Marian MURARIU, candidat AUR la funcția de consilier al Municipiului Botoșani.
Cei doi candidați au vorbit despre proiectele pe care le au pentru municipiul Botoșani dacă vor ajunge la Primăria municipiului Botoșani, într-un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

(P) VIDEO: Presa națională laudă investițiile în educație ale primarului Cosmin Andrei

Publicat

captura articol gandul 833x600.png

Publicitate

Cotidianul național Gândul relatează pe larg programul de investiții pentru modernizarea și dotarea unităților de învățământ derulat de primarul Cosmin Andrei, iar municipiul Botoșani e prezentat drept orașul cu cele mai multe școli și grădinițe modernizate din bani europeni.

https://www.gandul.ro/actualitate/educatia-prioritate-pentru-primarul-municipiului-botosani-50-de-milioane-de-euro-pentru-renovarea-unitatilor-de-invatamant-20212482

        Gândul.ro prezintă cum a reușit Cosmin Andrei să atragă toți banii europeni disponibili pe toate axele de finanțare pentru reabilitarea și dotarea școlilor cu mobilier și echipamente…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, candidat PSD

Publicat

cosmin andrei 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.
Intrat în cursa pentru câștigarea unui nou mandat la Primăria Municipiului Botoșani din partea Partidului Social Democrat, Cosmin Andrei a vorbit despre ceea ce a însemnat ultimii patru ani la conducerea municipiului Botoșani, despre realizările și investițiile făcute în municipiu.
Cosmin Andrei a vorbit și despre contracandidații săi pentru această funcție, într-un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe