Connect with us

EVENIMENT

Vizibilitate REDUSĂ din cauza ceții pe Autostrada A1 Sibiu – Deva

Publicat

Vizibilitatea este redusă, duminică la amiază, pe Autostrada A1 Sibiu – Deva, din cauza ceții.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă pe Autostrada A1 Sibiu – Deva,  vizibilitatea fiind redusă pe alocuri la 50 de metri, pe tronsonul kilometric 280 – 264, între Apoldu de Jos și Cristian, jud. Sibiu.

Polițiștii recomandă rularea cu viteza redusă, creșterea distanţei de siguranță între autovehicule, folosirea corespunzătoare a luminilor din dotare și evitarea opririi pe benzile de rulare sau pe banda de urgență, în mod nejustificat!

Citește Romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Festivalul MassifWinter, programat în martie în Poiana Brașov, amânat din cauza Covid

Publicat

masiff winter anulat poiana brasov

Festivalul MassifWinter, programat să aibă loc în Poiana Brașov în luna martie, a fost amânat pentru sezonul de iarnă 2022-2023, a anunțat joi Primăria Brașov.

Potrivit autorităților, decizia este motivată de numărul mare de cazuri de Covid, în Brașov fiind joi o incidență de 15,13 la mia de locuitori.

„Din păcate, oricât de mult ne-am dorit să ne vedem în acest an pe pârtiile din Poiana Brașov, contextul și estimările autorităților cu privire la situația pandemică pentru următoarele două luni ne obligă să amânăm întâlnirea din Poiana Brașov pentru sezonul de iarnă 2022-2023”, au anunțat organizatorii festivalului.

Aceștia spun că deși au asigurat autoritățile că vor aplica normele folosite și la Unttold 2021, acestea au rămas ferme în decizia de a limita, în următoarele două luni, accesul la evenimente la cel mult 500 de participanți în localitățile în care incidența este mai mare de 1 la mia de locuitori.

„Cu toate acestea, privim cu optimism la perioada care va începe odată cu luna mai a acestui an, deoarece la ultima întâlnire dintre reprezentanții ACTEF (Alianță Cultură, Turism, Evenimente și Fitness) cu reprezentanții Guvernului, ce a avut loc luni, 24 ianuarie 2022, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a confirmat că în perioada următoare se va putea lua în calcul înlocuirea ratei de incidență cu rata de ocupare a paturilor din spitale ca indicator care să stea la baza unor noi relaxări pentru sectorul cultural și evenimente. În plus, ministrul Sănătății a confirmat și faptul că se poate lucra la planificarea evenimentelor începând cu luna mai a acestui an, cu mentiunea ca toți organizatorii să respecte regulile și normele ce vor fi în vigoare la momentul organizării acestora”, a declarat Edy Chereji, UNTOLD Universe.

Festivalul organizat de creatorii Untold și Neversea urma să aibă loc între 6 și 13 martie 2022 pe pârtiile din stațiunea Poiana Brașov.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Ministrul Sănătății: 50.000 de cutii de Molnupiravir pentru pacienţii cu COVID-19 vor ajunge luni în România

Publicat

molnupiravir medicament anti covid

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că luni vor ajunge în ţară 50.000 de cutii de Molnupiravir, medicament inovativ antiviral, care se administrează pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

„Luni va sosi în România o cantitate de 50.000 de cutii de medicament inovativ antiviral – Molnupiravir. Am reuşit să facem acest lucru. Din păcate, cu cei de la Pfizer nu am reuşit, ne-au pus nişte condiţii comerciale şi un contract tipic din Statele Unite, care e foarte greu adoptat în România. Vă dau un singur exemplu, care cred că ar crea foarte multe rezerve, în primul rând pacienţilor: crearea unui fond naţional care să despăgubească eventualele victime ale administrării acestui tratament. Vă daţi seama că o astfel de chestiune nu avem cum să facem şi e foarte de greu de instrumentalizat, mai ales că nu sunt precizări legate de dimensiunea acestui fond”, a afirmat Rafila joi, înaintea şedinţei de guvern.

Miercuri, ministrul Rafila preciza că a încheiat contractul şi a stabilit ultimele detalii privind livrarea acestui produs.

„Am încheiat contractul, am semnat şi am stabilit ultimele detalii privind livrarea primului dintre cele două produse inovative, Molnupiravir, mă refer la cel care se administrează pacienţilor cu risc crescut, simptomatici, în centrele de evaluare sau în spitale”, spunea ministrul.

El arăta că acest lucru va avea un impact favorabil în ceea ce priveşte scăderea presiunii pe secţiile de terapie intensivă. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Târgu Mureș, arestat preventiv pentru spargerea a două locuinţe. Prejudiciu de 191.000 de lei

Publicat

Arhivă foto

Un bărbat în vârstă de 45 de ani din Târgu Mureş a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind bănuit de spargerea a două locuinţe din Sărmaşu, de unde ar fi sustras suma totală de 191.000 de lei, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

„La data de 26 ianuarie 2022, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Mureş au efectuat 5 percheziţii domiciliare într-un dosar de furturi din locuinţe. Au fost ridicate telefoane mobile, cartele SIM şi instrumente folosite pentru deschiderea uşilor de acces în locuinţe. În fapt, din cercetări a reieşit că în cursul anului 2021 un bărbat de 45 de ani, din Târgu Mureş, ar fi pătruns prin efracţie în două locuinţe din Sărmaşu, de unde ar fi sustras în total 191.000 de lei. În urma probatoriului administrat, cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore iar astăzi instanţa de judecată a dispus faţă de acesta măsura arestării preventive pentru 30 de zile”, a anunţat, joi, IGPR într-un comunicat de presă.

Potrivit IGPR, cercetările sunt continuate, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduş.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR şi la acţiune au participat poliţişti ai Serviciului Criminalistic, Poliţiei oraşului Luduş, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Târgu Mureş. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

Trei mari rețele comerciale, amendate de inspectorii ANPC cu 28.000 de lei. Ce nereguli au fost găsite

Publicat

Arhivă foto

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat magazine ce aparțin de trei mari rețele comerciale și a acordat amenzi de 28.000 de lei, oprind de la comercializare o serie de produse.

Kaufland România SCS

La Kaufland România SCS, cu punctul de lucru în sos Alexandriei nr 152 sector 5 București, controlul a fost efectuat că urmare a unei reclamațieii cu privire la comercializarea produsului ambalat în caserolă,”Ouă de la bunica”cu termenul de valabilitate expirat. Produsul nu se află expus la comercializare și nici în depozitul unității, dar reclamația a fost confirmată, conform documentelor verificate.

Din extinderea controlului, s-au găsit expuse la comercializare următoarele produse: cartofi roșii România ambalați în plasa a 5 kg, cu dimensiuni diferite, necalibrate; mandarine vrac și ambalate la plasa a 1kg, cu pete maronii neconforme lovituri mecanice, consistentă modificată, necoapte de culoare verde; castraveți vrac, consistentă moale; aripi de curcan, congelate, cu arsuri de congelare.

Societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei și s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a următoarelor produse: legume, fructe 40 kg/ 300 lei, carne pasăre congelată 3 kg/ 80 lei, conform art. 55(1) d și e din OG 21/92.

Mega Image

La Mega Image, cu punctul de lucru din strada Petre Ispirescu, Nr. 86, Sector 5, București, controlul a venit după o reclamație legată de calitatea produsului „Carne tocată amestec porc și vită Gusturi Românești”. Produsul “Carne tocată amestec porc și vită Gusturi românești” nu se află la comercializare și nici în depozitul societății, ultima intrare a produsului a fost în dată de 25.01.2022, iar ultima vânzare s-a efectuat în dată de 25.01.2022, conform documentelor atașate. Din extinderea controalelor s-au constatat următoarele: “Salam de biscuiți cu rahat de post” produs de S.C. Diaco Prod, ce prezența la examenul organoleptic modificări de aspect, culoare, miros, prezența de mucegai pe zona extinsă, fiind improprii consumului uman; agregate frigorifice (congelator) neigienizate, având resturi de etichete și ambalaje, precum și acumulări excesive de gheață pe pereții vitrinei; vitrină de expunere fructe și legume, ambalate sau vrac, prezintă prezența masivă de praf, resturi alimentare, zone cu urme de rugină, ventilatoare cu depuneri grosiere de impurități.

Societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare 15.000 lei

Societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare 15.000 lei și s-a dispus măsura de oprire definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produsului “salam de biscuiți” 2 kg/ 44,8 lei, conform art. 55(1) e din OG 21/92. Totodată s-a dispus măsura de oprire temporară a comercializării produselor în vitrina de legume fructe vrac și ambalate.

Carrefour România

La Carrefour România, cu punctul de lucru în str. Mihail Sebastian, Nr. 88, Sector 5, București, controlul a fost efectuat că urmare a reclamației cu privire la achiziționarea unor produse la oferta, pentru care nu s-au aplicat la casă de marcat, discounturile promovate la raft, aspecte ce se confirmă la momentul controlului. Din verificările efectuate la momentul constrolului, s-au constatat următoarele: la raionul fructe legume au fost identificate fructe (pepeni, banane, kiwi, pepene galben, mandarine, clementine) ce prezentau lovituri mecanice, grad avansat de coacere, prezența mucegaiului de culoare albă, deshidratare; legume (țelina, rădăcina de țelina, varză albă, varză roșie, roșii) ce prezentau modificări organoleptice, lovituri mecanice, deshidratare severă; produse alimentare (iaurt cremos cu bucăți de cocoș, marca Muller) expus spre comercializare având dată durabilității minimale depășită, respectiv 21.01.2022.

Societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 8.000 lei și s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor ce prezentau deficiențe.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe