Connect with us

EVENIMENT

Vlăduța Lupău a rămas cu o avere după botezul fiului său. Ce planuri îndrăznețe are artista cu banii strânși

Publicat

vlăduța lupău a rămas cu o avere după botezul fiului

În urmă cu câteva zile, a fost prilej de mare sărbătoare în familia Vlăduței Lupău. Artista și soțul ei și-au botezat fiul, pe Iair, fiind un moment extrem de emoționant pentru aceștia. Petrecerea de botez a fost organizată în stil grandios, decorul fiind unul cu totul și cu totul deosebit, care a impresionat sutele de invitați care au luat parte la eveniment. Iată ce vor face părinții cu banii strânși.

Vlăduța Lupău a rămas cu o avere după botezul micuțului Iair

A fost o zi extrem de importantă pentru Vlăduța Lupău și Adi Rus. Marți, 27 septembrie 2022, cei doi proaspeți părinți l-au botezat pe micuțul Iair, petrecerea de după fiind una de vis, cu sute de invitați. Aceștia au pus totul la punct până la cel mai mic detaliu, pentru ca evenimentul să fie la cel mai înalt nivel.

Iair a avut…

Citește mai mult pe impact.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Peste 3.700 de persoane din județul Galați, diagnosticate cu viroze respiratorii şi pneumonii

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Peste 3.700 de persoane din judeţul Galaţi au fost diagnosticate cu viroze respiratorii şi pneumonii, în ultima săptămână,  a informat vineri, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.

Potrivit sursei citate, un număr de 3.536 de persoane au fost înregistrate cu viroze respiratorii, cele mai multe la categoria de vârstă 5 – 14 ani, unde s-au raportat 1.517 cazuri. În 48 dintre cazuri a fost necesară internarea în spital.

În ceea ce priveşte pneumoniile, s-au înregistrat 262 de cazuri, dintre care 68 au avut nevoie de îngrijiri medicale în unităţile spitaliceşti. Grupa de vârstă cea mai afectată a fost 2 – 4 ani, cu 68 de cazuri.

Reprezentanţii DSP Galaţi precizează că, până la data raportării, nu a fost înregistrat niciun caz de gripă la nivelul judeţului. Agerpres

Citește mai departe

ECONOMIE

Fermierii vor primi despăgubirile pentru culturile semănate în toamnă până la finalul acestui an. Precizările ministrului Agriculturii

Publicat

Arhivă foto

Fermierii vor primi despăgubiri până la sfârșitul acestui an, pentru culturile de secetă însămânțate în toamna anului trecut, a declarat pentru AGERPRES ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, precizând că în prezent se lucrează la inventarierea suprafeţelor calamitate pentru porumb şi floarea-soarelui.

„Am elaborat şi am pus în mişcare un act normativ pentru despăgubirea la culturile agricole care au fost semănate în toamna anului agricol 2021.

Am prevăzut o sumă importantă în bugetul Ministerului Agriculturii, cu aprobarea Guvernului, validată prin rectificare bugetară, în aşa fel încât să dăm până la sfârşitul anului despăgubirile la culturile semănate în toamnă.

Fermierii vor primi banii, până la finele acestui an, doar pentru culturile care au fost semănate în toamnă.

Pe de altă parte, acum facem inventarierea suprafeţelor calamitate la culturile de primăvară, la porumb şi la floarea-soarelui. Trebuie să vedem care este suprafaţa, gradul de afectare, evaluăm şi decidem în funcţie de situaţia dată”, a subliniat Daea.

Oficialul Ministerului Agriculturii a precizat că în Planul Naţional Strategic (PNS) a prevăzut crearea unei structuri pentru gestionarea acestor situaţii „foarte aprige şi foarte grele”, în aşa fel încât bugetul să fie degrevat de alocarea unor sume considerabile pentru despăgubiri.

„Văzând situaţiile acestea foarte aprige şi foarte grele pentru fermieri, dar şi din punct de vedere al gestionării din partea Guvernului, pentru că nu este uşor să gestionezi un fenomen de genul acesta care afectează fiecare fermier din România şi să cuantifici exact care sunt pierderile, am proiectat prin Planul Naţional Strategic un mod de susţinere a riscului, creând şi o structură care se va ocupa de gestionarea acestor fenomene.

Fermierii vor primi despăgubirile pentru culturile semănate în toamnă până la finalul acestui an. Fondul prin care se vor susţine aceste riscuri va fi alimentat din trei surse principale

Ministerul Agriculturii trebuie să iasă din jocul acesta al analizei calamităţilor, să fie degrevat bugetul şi să fie degrevată şi autoritatea statului în determinarea pierderilor pur şi simplu”, a transmis ministrul Agriculturii.

Potrivit sursei citate, fondul prin care se vor susţine aceste riscuri va fi alimentat din trei surse principale, respectiv din contribuţia fermierilor, din alocări bugetare şi din fonduri europene.

„O să fie o structură de sine stătătoare care constată pierderile, dar care poate să şi gestioneze decontarea efectelor înregistrate în urma fenomenelor naturale.

Fondul care va fi creat se alimentează din trei surse principale: din contribuţia fermierilor, până la 3% din plăţile directe, dintr-o alocare bugetară din partea statului şi dintr-o alocare specială din partea Comisiei Europene, prin Planul Naţional Strategic.

Acest concept este stabilit în PNS. Am stabilit printr-un ordin al ministrului un grup de lucru care se va ocupa de realizarea acestei structuri”, a menţionat şeful MADR.

Întrebat dacă este corect modul de calcul al despăgubirilor, în condiţiile în care fermierii s-au plâns de acest lucru, Daea a precizat că întreg procesul de evaluare a pagubelor şi de decontare a pierderilor se face cu aprobarea Comisiei Europene, „într-o regulă bine stabilită, care nu poate fi încălcată”.

Fermierii vor primi despăgubirile pentru culturile semănate în toamnă până la finalul acestui an. Banii vin de la bugetul statului

„Am văzut că a suscitat foarte mult interes acest lucru.

Din nefericire a fost interpretat greşit, uneori într-o tentă chiar răutăcioasă, fără să-şi dea seama cei care au interpretat că pot să facă rău, în primul rând fermierilor, întrucât acest proces de evaluare a pagubelor şi de decontare a pierderilor se face cu aprobarea Comisiei Europene, într-o regulă bine stabilită, care nu poate fi încălcată şi nu poate fi interpretată decât prin acurateţea ei.

Banii vin de la bugetul statului, dar ajutorul de stat trebuie aprobat de Comisie.

Din nefericire, în această perioadă am avut foarte multe piedici, dar eu sunt obişnuit cu greutăţile şi mă duc până la finalizarea procesului.

Voi da banii fermierilor până la sfârşitul anului.

Pe cei care au considerat că nu ştiu să calculez, ceea ce este exclus, am învăţat pe mulţi să calculeze, eu îi cunosc atât de bine încât n-au nici căderea morală şi nici profesională să spună acest lucru.

Eu ştiu că sunt alături de fermieri, am fost tot timpul şi voi fi în sprijinul lor”, a adăugat Petre Daea.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a anunţat pe 17 noiembrie că peste 16.000 de fermieri afectaţi de seceta pedologică, pe o suprafaţă de circa 250.000 hectare de culturi înfiinţate în toamna anului 2021, vor beneficia de un ajutor de stat sub forma unui grant financiar în valoare de 365 de milioane de lei.

Fermierii vor primi despăgubirile pentru culturile semănate în toamnă până la finalul acestui an. În ce sumă constă ajutorul

Ajutorul va fi de maximum 1.500 lei/ha aferent unui grad de afectare de 100%, prevăzut în procesul – verbal de constatare şi evaluare a pagubelor.

Dacă gradul de afectare prevăzut în procesul-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor este cuprins în intervalul 30% până la 100%, cuantumul grantului financiar unitar care se poate acorda se diminuează procentual corespunzător şi se obţine prin înmulţirea cuantumului maxim cu procentul de afectare prevăzut în procesul-verbal.

Compensaţiile acordate ca ajutor de stat sub forma de grant financiar unitar pe hectar pentru fiecare cultură afectată reprezintă maximum 40% din cheltuielile eligibile, respectiv maximum 40% din cheltuielile tehnologice prevăzute în tehnologiile cadru la culturi din recolta 2021-2022, realizate de Institutul de Cercetare pentru Economia Agriculturii şi Dezvoltare Rurală.

Ultimele date transmise de MADR arată că suprafaţa afectată de secetă este de 1.114.543 hectare, consemnată în 37 de judeţe şi municipiul Bucureşti.

Principalele culturi însămânţate în toamna anului trecut distruse de secetă sunt cele de grâu, triticale – 189.339 ha, orz, orzoaică, ovăz, secară – 30.698 ha şi rapiţă – 26.805 ha, iar cele de primăvară: porumbul – 495.602 ha, floarea soarelui – 249.388 ha, soia – 40.555 ha şi plante furajere – 49.211 ha. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Fost judecător din Argeș, mort după ce și-a injectat benzină în vene

Publicat

ambulanta
fotografie cu caracter ilustrativ

Judecătorul Gabriel Apostol, din municipiul Pitești, județul Argeș, suspendat din magistratură în urma unor scandaluri, a murit după ce și-ar fi injectat benzină în vene. Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Fostul magistrat Gabriel Apostol a recurs la gestul necugetat joi dimineața. Salvatorii au fost chemați să intervină de către cineva din familie.

La locul indicat a fost găsit bărbatul, care își injectase în vene un lichid de culoare galbenă, cu miros specific de benzină.

Bărbatul a fost dus la spital conștient. Aici, starea sa s-a alterat, cel mai probabil din cauza lichidului injectat, care a ajuns în tot organismul, prin intermediul sângelui.

Medicii de la Spitalul Județean de Urgență Pitești l-au intubat pe fostul magistrat și au primit acordul pentru a fi transferat la Spitalul de Urgență Floreasca, din Capitală.

Fost judecător din Argeș, mort după ce și-a injectat benzină în vene. Pacientul a murit pe drumul spre spital

Din nefericire, pacientul a decedat pe drumul spre București.

În acest caz, anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Gabriel Apostol a fost președintele Secției Penale a Judecătoriei Pitești.

El fusese suspendat din magistratură în luna mai 2014 după un incident pe Autostrada A1, când a lovit doi polițiști.

O lună mai târziu, după un scandal într-un magazin din oraș, fostul magistrat a accidentat voit un angajat, luându-l pe capotă, notează presa locală.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

De ce să pui cafea măcinată pe gresia din bucătărie. Are un beneficiu puțin știut

Publicat

de ce să pui cafea măcinată pe gresia din bucătărie.

Pe lângă faptul că ne trezește dimineața, cu aroma și savoarea, cafeaua are și alte întrebuințări în gospodărie. Iată ce trebuie să știi si ce utilizare mai au boabele de cafea.

Cafeaua poate fi folosită, cu succes, în cosmetică

Poate cel mai cunoscut mod de a utiliza cafeaua este ca și exfoliator. Zațul de cafea, spre exemplu, poate fi folosit pentru a îndepărta celulele moarte de pe suprafață pielii, așa că doamnele se pot bucură de beneficii.
Cafeaua mai poate fi utilizată și pentru doamnele care au părul brunet. Cafeaua te ajută să îl închizi la culoare, iar pe lângă asta va face părul mult mai strălucitor, scrie cumsa.ro.
Pentru a o utiliza pentru par, trebuie să faci o cafea mai tare și după ce îți uzi părul să pui o cască de dus. Desigur, va fi nevoie să stai în cadă sau cu…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe