Connect with us

ACTUALITATE

Voiculescu: Demisiile ar trebui să aibă legătură directă cu responsabilităţile dintr-un caz sau altul

Publicat

vlad voiculescu

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că „demisiile ar trebui să aibă legătură cu responsabilităţile dintr-un caz sau altul” şi a catalogat protestul de sâmbătă drept unul politic.

„Cred că, în general, demisiile, respectiv concedierile ar trebui să aibă legătură directă cu responsabilităţile dintr-un caz sau altul. Evident că nu eşti veşnic într-o funcţie. Nici nu ar trebui să fie aşa. Echipa noastră a început aici cu mai puţin de o lună în urmă. Dar problema se pune, şi cred că aşa este sănătos, să o punem întotdeauna, cred că este sănătos ca atunci când există o problemă să o privim în faţă, să vedem care sunt responsabilităţile şi responsabilii. În această chestiune, în ceea ce s-a întâmplat ieri de dimineaţă, în această nenorocire avem nevoie să stabilim responsabilităţile şi responsabilii. (…) În general, cred că trebuie să avem răbdare să vedem care sunt cauzele care au dus la ceea ce s-a întâmplat ieri. Repet, există responsabilităţi şi responsabili întotdeauna”, a spus Voiculescu, într-o conferinţă de presă, întrebat despre cererile de demisie venite din partea rudelor victimelor incendiului de la „Matei Balş” şi protestatari.

El a precizat că ancheta în cazul incendiului de la Institutul „Matei Balş” este în curs.

„Nu ştim cu exactitate în acest moment ce s-a întâmplat acolo. Aşteptăm rezultatele anchetei din mai multe considerente. Unu, pentru a vedea care sunt responsabilităţile şi responsabilii, cum discutam mai devreme. Dar, mai mult, avem nevoie să învăţăm lecţiile care sunt de învăţat, dacă ştim de unde a plecat, care a fost problema iniţială care a dus la acest incendiu vom şti şi ce măsuri trebuie să prioritizăm pentru a opri astfel de lucruri să se întâmple în viitor”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Voiculescu a catalogat protestul din faţa Ministerului Sănătăţii drept unul politic şi a arătat că nu ar avea o problemă să-i primească la discuţii pe protestatari.

„Nu aş avea o problemă. Înţelegerea mea este că e un protest pur politic făcut de un partid politic care are de livrat mesaje politice. Dacă orice om din ţara asta vrea să fie de folos sau vrea împreună să discutăm ceva anume sau vor să îmi scrie, de asemenea, dacă vor să vină la o discuţie, sigur că pot să am o discuţie cu oricine. Timpul îmi impune anumite limitări, dar o să fiu aici şi în seara asta până târziu şi o să fiu şi mâine cu mai bine de jumătate din echipă. Nu am o problemă să discut cu nimeni, dar aş vrea să discut, dacă se poate, fără megafon, dar o discuţie despre cum să facem lucrurile mai bine, mai repede în ţara asta, aşa încât oameni care merg în spital să meargă acolo şi să se ştie în siguranţă, respectiv să ştie mai bine ce au de făcut, cu mare bucurie. Nu facem diferenţă între oameni, raportat la preferinţele lor politice”, a mai afirmat Vlad Voiculescu. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

OCPI Alba: Lucrările de cadastru general în comuna Lupșa, finalizate. Proprietarii au început să primească noile cărți funciare

Publicat

cadastru.jpg

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Alba a finalizat lucrările de cadastru general în comuna Lupșa, din județul Alba. Proprietarii celor aproape 15.000 de imobile au început să primească noile cărți funciare. Documentele au fost eliberate gratuit pentru cetățeni, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR). Lupșa este cea de-a cincea unitate administrativ-teritorială (UAT) din județul Alba cadastrată integral din bani europeni.

Noile cărți funciare ale celor 14.658 de imobile din cele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Concurs de soluţii în vederea amenajării peisagistice a malurilor Lacului Morii

Publicat

lacul morii sursa foto primaria sectorului 6
sursa foto: Facebook/ Primaria Sector 6

Primăria Sectorului 6 anunţă pe SICAP concurs de soluţii în vederea amenajării peisagistice a malurilor Lacului Morii.

„Autoritatea contractantă doreşte amenajarea peisagistică a malurilor Lacului Morii şi favorizarea activităţilor recreativ-sociale, culturale şi sportive, care să medieze relaţia dintre lac, spaţiile publice existente şi zonele construite învecinate, precum şi rezolvarea accesibilităţii şi a legăturilor dintre acestea în baza celor mai bune soluţii de proiectare.

Concurenţii sunt invitaţi să propună soluţii care să conducă la transformarea acestui areal într-un spatiu public care să reactiveze social şi funcţional zona prin atractivitatea peisajeră a viitoarelor cadre create precum şi reintegrarea în sistemul celorlalte zone verzi urbane”, prevede anunţul.

Concurs de soluţii în vederea amenajării peisagistice a malurilor Lacului Morii: Termen limită

Termen limită pentru primirea ofertelor 21 octombrie.

Criterii de evaluare a proiectelor: criteriul peisagistic – 20%, criteriul funcţional – 20%, criteriul arhitectural – volumetric – 10%, criterii de sustenabilitate – 5%, criteriul financiar – 5%, valoarea arhitectural – artistică adăugată a intervenţiei propuse – 40%.

Premiul întâi va consta în valoarea contractului de proiectare care se va semna în urma negocierii şi nu mai mult de 2.677.700 lei fără TVA: premiul II – 148.254 lei; premiul III – 74.127 lei.

Din juriu fac parte: arh. Dimitra Theochari – Grecia, arh. Joao Nunes – Elveţia, arh. Benjamin Khol – Cluj, arh. Mihai Munteanu- reprezentant al autorităţii contractante, arh. Rudolf Gräf – Timişoara, arh. Sorin Istudor – Bucureşti, arh. Radu Tudor Ponta – Bucureşti.

AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Creștere ușoară a cazurilor de Covid la Cluj. 476 în 24 de ore. Bilanț la nivel național: 6.469 de infectări și 27 de decese

Publicat

covid test e1622528173312.jpg

476 de cazuri de Covid-19 au fost raportate la Cluj în ultimele 24 de ore, în creștere ușoară față de ziua precedentă. În același timp, a scăzut tot ușor, numărul celor internați în spitale, inclusiv copii.

476 de cazuri de Covid-19 au fost diagnosticate la Cluj în ultimele 24 de ore. Potrivit Ministerului Sănătății, în spitalele clujene joi erau internați 186 de pacienți, dintre care 27 de copii, aceste cifre fiind ușor scăzute față de ziua precedentă.

La ATI primesc îngrijiri 16 clujeni.

Peste 6.400 de cazuri la nivel național

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cum i-a salvat un polițist din Cluj-Napoca ziua unui bărbat din Alba

Publicat

portm e1660226450585 1000x600.jpg

Un bărbat din județul Alba care a mers cu mașina la Cluj-Napoca pentru a-și revedea sora la aeroport a avut parte de un mare ghinion: pe drum și-a pierdut portmoneul cu acte și bani. Ziua a avut însă un final fericit pentru bărbat, datorită unui polițist clujean.

Bărbatul din Alba și-a pierdut portofelul cu bani și documente personale în drum spre aeroport, scrie Cluj24.ro.

Portmoneul a fost găsit de un polițist clujean, aflat în patrulare.

Polițiștul Șter, din cadrul Secției 7 Poliție Cluj-Napoca, l-a găsit și pe șofer și i-a returnat portmoneul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe