Connect with us

EVENIMENT

Volumul lucrărilor în construcții a crescut cu 18% comparativ cu anul precedent

Publicat

Volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, în primele şapte luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, majorarea fiind determinată de activităţile de reparaţii capitale, respectiv de lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, potrivit unor date furnizate de Institutul Naţional de Statistică.

Conform statisticii oficiale, în perioada ianuarie – iulie 2020, ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii s-a majorat cu 18,1%, iar pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+48,2%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+48%) şi la construcţiile noi (+6,2%).

Totodată, pe obiecte de construcţii, ca serie brută, au avut loc creşteri astfel: la lucrările de construcţii inginereşti (+25,5%), clădirile rezidenţiale (+17,2%) şi la clădirile nerezidenţiale (+8,4%).

În acelaşi timp, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a urcat în perioada de referinţă cu 20%, faţă de intervalul similar din 2019.

Creşterea este reflectată în volumul lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+54,6%), al lucrărilor de reparaţii capitale (+44,6%) şi al lucrărilor de construcţii noi (+8%).

De asemenea, pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate evidenţiază creşterea volumului construcţiilor inginereşti (+29,1%), clădirilor rezidenţiale (+18,2%) şi al clădirilor nerezidenţiale (+10,9%).

Potrivit sursei citate, în iulie 2020, faţă de iulie 2019, lucrările de construcţii au crescut cu 12,2%, ca serie brută, respectiv cu 12,7% ca serie ajustată.

La nivel comparativ iulie vs iunie 2020, datele INS arată că volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 4,3%, ca urmare a activităţilor din lucrările de reparaţii capitale (+8,6%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+4,9%) şi lucrările de construcţii noi (+3,3%).

Pe obiecte de construcţii, seria brută indică creşteri după cum urmează: clădirile nerezidenţiale (+5,6%), clădirile rezidenţiale (+4,2%) şi la construcţiile inginereşti (+3,5%).

În plus, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut în iulie 2020 faţă de iunie, cu 4,3%, datorită lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+16,9%), lucrărilor de reparaţii capitale (+11,2%) şi lucrărilor de construcţii noi (+1,5%).

În funcţie de obiectele de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a indicat creşteri ale volumului construcţiilor inginereşti (+6,1%), clădirilor rezidenţiale (+4,7%) şi clădirilor nerezidenţiale (+3,1%). AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Intrarea Maicii Domnului în Biserică sau Vovidenia. Cum se “citea” vremea în satele clujene în “prima zi de iarnă”

Publicat

maica domnului crop cjcpct cluj.jpg

Intrarea Maicii Domnului în Biserică sau Vovidenia, marcată anual în calendar pe 21 noiembrie, este prima mare sărbătoare după Lăsatul Secului Crăciunului.

Sărbătoarea, care este celebrată în Postul Crăciunului, este considerată și prima zi de iarnă.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică sau Vovidenia

În tradițiile populare românești, ajunul acestei sărbători este perceput ca un „timp sacru”, când, la fel ca la alte mari sărbători de peste an,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Centrul de îngrijire pentru persoane cu dizabilităţi Abrud. Cât va fi investiția pentru modernizare, din bugetul județului Alba

Publicat

centrul de îngrijire pentru persoane cu dizabilităţi abrud. cât va

Centrul de îngrijire pentru persoane cu dizabilităţi Abrud. Investiția pentru modernizarea locației a primit finanțare din bugetul de stat. Pentru derularea lucrărilor, este nevoie și de cofinanțare locală. Consiliul Județean Alba a aprobat datele investiției.

Clădirea vizată pentru modernizare este în Abrud, pe strada Republicii, nr. 2-4. Funcționează din anul 1978, fiind în prezent în administrarea Direcţiei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

21 noiembrie: Ziua Mondială a Salutului. Forme de salut în lume și în România

Publicat

21 noiembrie: ziua mondială a salutului. forme de salut în

21 noiembrie: Ziua Mondială a Salutului. Este o sărbătoare internațională celebrată anual la această dată, care promovează importanța salutului ca un gest simplu, dar puternic, ce poate aduce oamenii mai aproape unii de alții, indiferent de cultură sau naționalitate.

Ziua Mondială a Salutului a fost lansată pentru prima dată în anul 1973 de către Brian W. McCormack, un om de afaceri din Statele Unite, cu scopul de a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Nelu Varga (CFR Cluj) l-a ÎMPRUMUTAT cu bani pe Mircea Geoană. „Suntem prieteni, l-am AJUTAT ca om”

Publicat

varga e1732091678910.jpg

Nelu Varga, patronul echipei de fotbal CFR Cluj, l-a împrumutat pe candidatul independent la prezidențiale Mircea Geoană cu o sumă de sub 100.000 de euro. Omul de afaceri clujean a explicat că Geoană i-a promis că îi va returna banii în decembrie 2024 și că l-a împrumutat în virtutea prieteniei pe care o au de zeci de ani, scrie Context.ro. Oare banii împrumutați lui Geoană sunt din cele peste 60 de milioane de euro pe care Varga i-a luat, la rândul său, cu împrumut de la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe