Connect with us

ACTUALITATE

Vor bea mai mult alcool europenii? Pandemia poate agrava problema

Publicat

Europa a înregistrat o scădere a consumului de alcool în primul an al pandemiei, dar declinul s-ar putea inversa în anii următori, pe măsură ce consecințele economice ale COVID-19 își vor face simțite efectele.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat, joi, raportul privind sănătatea în Europa. Raportul se publică o dată la trei ani și din el reiese că, între 2000 și 2019, consumul de alcool a scăzut în Europa, potrivit Reuters.

Obiceiurile de consum de alcool s-au schimbat în timpul pandemiei și au mutat consumul de alcool din baruri și restaurante în case, iar consumul general de alcool a scăzut în 2020.

Dar țările europene sunt în continuare cele mai mari consumatoare de alcool din lume, arată OMS.

Scăderea consumului de alcool a fost mai puțin pronunțat în rândul persoanelor cu venituri mici sau medii și al celor care se confruntă cu dificultăți, precum și în rândul persoanelor care și-au pierdut locul de muncă sau au avut alte probleme financiare.

„Pe baza experiențelor anterioare, recesiunea economică cauzată de pandemia COVID-19 va crește probabil nivelul consumului de alcool în anii următori, în special în cazul bărbaților și al celor care sunt la un nivel socio-economic scăzut”, se arată în raport.

Raportul susține că, în general, țările din Europa au înregistrat progrese în ceea ce privește unele obiective globale adoptate în 2015, care vizează eliminarea sărăciei. De exemplu, aproape toate țările au atins obiectivul privind ratele de mortalitate a nou-născuților și a copiilor de mai puțin de 12 și, respectiv, 25 de decese la 1.000 de nașteri vii.

OMS atrage, însă, atenția că țările europene trebuie să acorde prioritate sănătății și să se concentreze asupra unor aspecte precum sănătatea mintală, în caz contrar riscând să piardă progresele înregistrate din 2015.

„În acest moment, la aproape doi ani de la declanșarea pandemiei, ne aflăm în fața unei alegeri dureroase”, a declarat Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa. MEDIAFAX

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Femeie din Botoșani, dată dispărută după ce a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Publicat

femeie din botoșani, dată dispărută după ce a plecat de

Publicitate

Maria Feraru, o femeie în vârstă de 44 de ani, domiciliată în satul Orășeni-Deal, comuna Curtești, județul Botoșani, a fost dată dispărută după ce a părăsit locuința în dimineața zilei de 2 iulie 2025, în jurul orei 10:00. De atunci, familia nu mai știe nimic despre ea.

Originară din Vatra Dornei, județul Suceava, Maria Feraru are cetățenie română și este cunoscută ca o persoană activă și comunicativă. Semnalmentele acesteia sunt:…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copiii din Todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima ediție a Școlii de vară „Din inima satului”

Publicat

copiii din todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima

Publicitate

În primele zile ale lunii iulie, curtea Școlii Gimnaziale din Todireni a devenit un adevărat atelier de culoare și descoperire. Lansată cu emoție de profesorii coordonatori Elena Liliana Brașoveanu și Marineta Ciobanu, Școala de vară „Din inima satului” a reunit zeci de copii dornici să îmbine joaca, tradiția și experimentul într‑o experiență educativă cât o vacanță întreagă.

Aventură, tradiție și știință – în aceeași…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Grădinița „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi a adus vara în culori pentru preșcolari prin proiectul educațional „Grădi 9 în culori”

Publicat

grădinița „Ștefan cel mare și sfânt” dorohoi a adus vara

Publicitate

În debutul vacanței de vară, Grădinița cu Program Prelungit „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Dorohoi a desfășurat proiectul educațional „Grădi 9 în culori” – un program special dedicat copiilor de vârstă preșcolară, realizat în colaborare cu mai multe instituții locale.

Derulat într-un mediu sigur și primitor, proiectul a urmărit stimularea creativității, dezvoltarea personală a celor mici și menținerea unei conexiuni active și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava deschide o extensie universitară la Botoșani

Publicat

universitatea „Ștefan cel mare” din suceava deschide o extensie universitară

Publicitate

Botoșani, 3 iulie 2025 – Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) va deschide, începând cu anul universitar 2026–2027, o extensie universitară la Botoșani, marcând un moment semnificativ pentru dezvoltarea educației superioare în regiune.

Evenimentul a fost precedat de o întâlnire de lucru desfășurată joi, 3 iulie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, la care a participat rectorul USV, prof. univ. dr. Mihai Dimian,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe