Connect with us

ACTUALITATE

Trei milioane de teste rapide COVID-19 ajung la urgențe

Publicat

arhivă

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri, 13 noiembrie, la Sfântu Gheorghe, că în următoarea perioadă vor fi cumpărate trei milioane de teste rapide pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus, care vor fi distribuite Unităţilor de Primiri Urgenţe.

Nelu Tătaru a precizat că joi seara, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, au fost operaţionalizate aceste teste, iar folosirea lor în Unităţile de Primiri Urgenţe are rolul de a decongestiona activitatea acestora.

„Faptul că se colmata o Unitate de Primiri Urgenţe, ocupând locuri şi la izolare, până aşteptam un rezultat RT-PCR, am operaţionalizat aceste teste rapide, având o jumătate de oră în care putem detecta dacă este SARS-CoV-2 pozitiv sau negativ, pacientul mergând pe sectoarele respective.

În următoarea perioadă vor fi acele teste pentru unităţile de primiri urgenţe. Printr-o ordonanţă de urgenţă, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, se vor mai achiziţiona încă trei milioane de teste, care vor fi, în perioada următoare, date către aceste Unităţi de Primiri Urgenţe, tocmai pentru a decongestiona UPU-rile”, a declarat ministrul Sănătăţii.

În legătură cu faptul că unele spitale nu au kit-uri pentru aparatele RT-PCR, Nelu Tătaru a precizat că situaţia are legătură cu managementul unităţii sanitare, cu furnizorul de kit-uri şi cu tipul de aparat, care poate folos kit-uri diferite.

„Noi, în acest moment, avem o rezervă pe care o monitorizăm în fiecare zi, dar, mă repet, ţine foarte mult de fiecare tip de aparat şi kit-ul respectiv”, a spus ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a vizitat Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe şi Spitalul de Recuperare Cardiovasculară din Covasna şi a precizat că a făcut, împreună cu autorităţile locale, o reevaluare a situaţiei pandemice din judeţ, a investiţiilor derulate, dar şi o reevaluare a unui management integrat, în ceea ce priveşte tratatea cazurilor de COVID-19.

„De comun acord, am stabilit ca şi celelalte spitale, prin tipul lor de suport COVID, să preia cazurile uşoare şi medii, rămânând ca Spitalul Judeţean să acorde asistenţă medicală pentru cazurile severe, critice, în special Terapie Intensivă, iar aici să putem desfăşura şi activitate non-COVID.

Am reiterat şi am rediscutat implicarea autorităţilor locale şi a managerilor de spitale atât în conduita din spital, cât şi în prespital, repetând de nenumărate ori că această pandemie se tranşează în prespital”, a arătat ministrul Sănătăţii.

În ceea ce priveşte vizita la Spitalul de Recuperare Cardiovasculară din Covasna, Nelu Tătaru a spus că se va folosi şi această unitate sanitară în recuperarea pacienţilor care s-au vindecat de COVID-19.

„Pacienţii care se negativează, la un moment dat, în patologia COVID, au nevoie de un suport respirator încă o perioadă lungă.

Pentru a decongestiona aceste unităţi, atunci vom duce şi către acest Institut (Spitalul de Recuperare Cardiovasculară – n.r.), dar vreau să văd întâi situaţia la faţa locului şi după aceea să dau acceptul pentru acest lucru”, a precizat Nelu Tătaru. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Încep înscrierile pentru Festivalul – concurs al cântecului popular românesc „Satule, mândră grădină”, desfășurat la Bucecea

Publicat

Încep înscrierile pentru festivalul – concurs al cântecului popular românesc

Publicitate

Încep înscrierile pentru Festivalul – concurs al cântecului popular românesc „Satule, mândră grădină”, desfășurat la Centrul Cultural Bucecea, în perioada 20-21 mai 2025.

Consiliului Județean Botoșani, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție publică de cultură, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local al Orașului Bucecea și cu Centrul Cultural Bucecea, organizează cea de-a…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Birouri mobile de acces la servicii de sănătate în mediul rural. Propunere la comisia de sănătate din Senat

Publicat

birouri mobile de acces la servicii de sănătate în mediul

Publicitate

Birouri mobile de acces la servicii de sănătate în mediul rural. Propunerea a fost făcută joi de către dr. Adrian Streinu-Cercel, la Comisia de sănătate din Senat, scrie alba24.ro.

”În zona rurală, acoperirea cu medici de familie este deficitară și, mai mult decât atât, accesul la servicii de sănătate este dificil. În Comisia pentru sănătate din Senatul României, am propus membrilor comisiei un design de nou sistem sanitar, în care punem…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Când va fi deschisă în întregime autostrada Sibiu-Pitești

Publicat

când va fi deschisă în întregime autostrada sibiu pitești

Publicitate

Tronsonul 5 din autostrada Sibiu-Pitești va fi deschis în întregime circulației în primăvara acestui an, cu câteva luni mai devreme față de termenul prevăzut pentru 31 august 2025. Și pe centura de sud a Capitalei se va putea circula integral în regim de autostradă, tot din această primăvară, infrmează ADEVĂRUL.

Tronsonul 5 are 30,35 kilometri FOTO CNAIR

Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a prezentat în cadrul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Concursul național „Culinariada” organizat de Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni

Publicat

foto: concursul național „culinariada” organizat de liceul tehnologic „alexandru vlahuță”

Publicitate

Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni, a organizat miercuri, 2 aprilie 2025, etapa națională a Concursului național de nutriție și alimentație sănătoasă din cadrul Proiectului „Culinariada”, ediția a VI-a, concurs cu expoziție gastronomică-secțiunea II „Preparate tradiționale locale și zonale” cu participare directă a echipelor și profesorilor coordonatori. Concursul a fost aprobat prin OMEC nr. 3.026/14.01.2025, Anexa 2,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe