Connect with us

EVENIMENT

Vouchere pentru schimbarea sobelor vechi: bani pentru achiziția de sobe cu eficiență de peste 90%. Anunțul ministrului Fechet

Publicat

vouchere pentru schimbarea sobelor vechi: bani pentru achiziția de sobe

Vouchere pentru sobe prin AFM: Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunţă că în perioada următoare va fi iniţiat un program pilot, prin care sobele cu eficienţă scăzută, de 20-25%, să fie înlocuite cu sobe cu înaltă eficienţă energetică, de peste 90%.

Ministrul nu a spus exact cum va fi pus în practică programul și nici sumele alocate, dar măsura vine în contextul intenției de a reduce emisiile de carbon.

Sobele noi, mai eficiente, ar consuma mai puțin lemn, ar da mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO Stradă din Alba Iulia, lăsată de izbeliște după o lucrare a companiei APA CTTA. ”Stăm în noroi de o lună”

Publicat

video stradă din alba iulia, lăsată de izbeliște după o

O lucrare făcută de APA CTTA Alba Iulia le-a adus un mare disconfort cetățenilor de pe o stradă din oraș. Mai exact, strada a fost lasată într-o stare deplorabilă, după ce a fost executată o lucrare. 

În linii mari este vorba despre introducerea unei canalizări, până la o casă de pe strada Anina, din cartierul Micești. Deși strada era una de pământ, dar acoperită cu pietriș, locuitorii nu aveau mari probleme. 

Însă după ce strada a fost săpată pentru a fi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Târgul „Cadouri de Crăciun”, la Muzeul Național al Ţăranului Român. Când va avea loc

Publicat

cadouri de craciun muzeul taranului roman fb

Începând de vineri și până duminică, Muzeul Național al Ţăranului Român va fi gazda târgului „Cadouri de Crăciun”, la care vor participa zeci de meșteri și artiști, conform informațiilor furnizate de către organizatori.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de MNŢR, la târg vor putea fi admirate şi cumpărate: jucării, nuieluşe, măşti, podoabe, opinci, scoarţe, coşuri de nuiele, străchini, oale, icoane, pristolnice, blide, marame, ibrice, chimire, curele, genţi, alambicuri, blidare, copăiţe, sărăriţe, piperniţe, găvane, lingurare, linguri, împletituri din pănuşe, scăunaşe, ştergare, lăzi de zestre, catrinţe, cămăşi, fote, clopoţei, zurgălăi, dar şi cozonaci, mere, miere, plăcinte, cofeturi, plante medicinale, ţuică.

Cei mai pricepuţi olari, lingurari, cojocari, cofetari, ţesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, rudari, iconari, cioplitori vin din toate zonele ţării la târgul de la MNŢR cu lucruri frumoase, numai bune de târguit, anunţă organizatorii.

Târgul va fi deschis vizitatorilor între orele 10,00 şi 18,00, de pe 8 până pe 10 decembrie. Preţul biletului de intrare este pentru adulţi – 12 lei, pentru pensionari – 6 lei, pentru elevi, studenţi, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoane adulte cu handicap mediu sau uşor – 3 lei.

Intrarea se face prin strada Monetăriei. Agerpres

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Socrilor primarului Cherecheş li s-a PRELUNGIT arestul preventiv cu încă 30 de zile, în dosarul mitei pentru un judecător

Publicat

ciocan scaled e1675411251414.jpg

Joi, Curtea de Apel Târgu Mureş a respins ca nefondate apelurile socrilor primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş faţă de hotărârea Tribunalului Mureş, pronunţată în urmă cu trei zile. Aceștia rămân în arest preventiv încă 30 de zile, în dosarul mitei pentru un judecător, scrie Agerpres.

„În baza art. 4251 alin. 7 pct. 1  lit. b) rap. la art. 204 alin. 7 – 9 şi art. 203 alin. 5 Cod procedură penală, respinge ca nefondate contestaţiile…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cheltuieli cu 48 de miliarde de lei mai mari în 2024 față de 2023. Guvernul sparge pușculița în anul electoral

Publicat

cheltuieli cu 48 de miliarde de lei mai mari în

Cheltuieli cu 48 de miliarde de lei mai mari în 2024 față de 2023: Guvernul sparge pușculița în anul electoral, dar promite un scenariu optimist de colectare. 

Estimarea privind cheltuielile aparține ministrului Finanțelor.

Vezi și Reducerea cheltuielilor bugetare: Guvernul vrea să amâne plata unor drepturi salariale câștigate în instanță până anul viitor

În cel mai optimist scenariu, veniturile cresc cu 47 de miliarde de lei față de anul acesta. Economiștii sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe