Connect with us

EVENIMENT

Vrancea: Pompier de 50 de ani, din Odobeşti – cercetat de Pachetul Militar pentru act sexual

Publicat

Un pompier în vârstă de 50, din Odobeşti, este cercetat de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu o minoră în vârstă de 13 ani, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

„Poliţia Oraşului Odobeşti a fost sesizată prin plângere cu privire la faptul că o minoră, în vârstă de 13 ani, ar fi fost victima infracţiunii de viol. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat un bărbat de 50 de ani, din oraşul Odobeşti, bănuit de săvârşirea infracţiunii de act sexual cu minor. Minora nu ar fi fost constrânsă moral sau fizic. Dosarul a fost înaintat Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, agent şef Paula Enache.

Bărbatul cercetat este pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

„Bărbatul este angajat al instituţiei noastre. Dosarul se află în curs de cercetare şi, în funcţie de ce primim de la judiciar, vom acţiona în consecinţă”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, plutonier Cristina Pârvu.

Aceasta a precizat că ISU Vrancea desfăşoară lunar, în cadrul instituţiei, şedinţe de lucru în care personalul este informat şi pregătit să aibă un comportament adecvat, conform regulamentului disciplinei militare, care să nu afecteze imaginea instituţiei.

Familia a declarat reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea că fata ar fi fost constrânsă „fizic şi moral” să întreţină relaţii cu bărbatul în cauză.

„Cazul a intrat în atenţia noastră ca urmare a autosesizării. Specialiştii din cadrul Serviciului de Intervenţii în Regim de Urgenţă s-au deplasat de îndată la Odobeşti, unde au stat de vorbă atât cu minora, cât şi cu familia ei despre cele întâmplate. Din ce au relatat aceştia, se pare că fapta ar fi fost comisă sub constrângerea atât fizică cât şi morală, minora fiind vădit afectată de cele întâmplate. Atât minora, cât şi familia vor beneficia în continuare de servicii de consiliere psihologică”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea. (AGERPRES)


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

CJSU Dâmbvița propune CARANTINĂ pentru un oraș și cinci comune din județ

Publicat

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa propune instituirea carantinei zonale în oraşul Găeşti şi în cinci comune pe fondul creşterii ratei de infectare cu noul coronavirus.

Potrivit hotărârilor adoptate marţi, CJSU propune carantinarea oraşului Găeşti şi a comunelor Petreşti; Gura Ocniţei – cu satele aparţinătoare Adânca, Gura Ocniţei, Ochiuri şi Săcueni; Mătăsaru – cu satele aparţinătoare Creţuleşti, Mătăsaru, Odaia Turcului, Poroinica, Puţu cu Salcie, Sălcioara şi Teţcoiu; Vişineşti – cu satele aparţinătoare Dospineşti, Sultanu, Urseiu şi Vişineşti; Tărtăşeşti – cu satele aparţinătoare Bâldana, Gulia şi Tărtăşeşti.

Carantină zonală pentru 2 săptămâni

Conform sursei citate, măsura carantinei zonale ar urma să fie instituită începând cu data de miercuri, 20 octombrie, ora 18,00, pentru o perioadă de 14 zile, până în data 3 noiembrie, ora 18,00.

Prefectura judeţului Dâmboviţa a informat, marţi, că rata de infectare la nivelul oraşului Găeşti este de 9,39 la mie, fiind înregistrate 140 de cazuri la o populaţie de circa 14.900 de locuitori.

Hotărârile CJSU vor fi transmise Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă în vederea emiterii ordinelor de carantinare.

Rata cea mai mare de infectare în judeţul Dâmboviţa se înregistra marţi în localitatea Crevedia, fiind de 17,97 la mie. În municipiul Târgovişte, incidenţa COVID-19 este de 8,71 la mie, cu 800 de cazuri active raportate la o populaţie de 91.879 locuitori. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE: Carambol cu trei mașini implicate pe un drum județean din Teleorman. A fost anunțată o victimă

Publicat

arhiva foto

Un accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme s-a produs, marți după-amiază, pe DJ 506 în județul Teleorman. A fost anunțată o victimă.

Potrivit ISU Teleorman, accidentul s-a produs pe DJ 506, între localitățile Beiu și Cervenia.

Update: Au fost implicate 3 autoturisme implicate, iar o victimă care acuza dureri la spate a fost transportată la spital. Cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.

Patru autovehicule au fost implicate, iar în urma impactului a fost anunțată o victimă, neîncarcerată.

La fața locului intervin pompierii militari din Alexandria cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD.

Știre in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO/VIDEO: Mașină distrusă de flăcări, pe o stradă din Iași. Focul s-a extins la un alt autoturism din parcare

Publicat

incendiu 2

Un incendiu a izbucnit, marți după-amiază, la un autoturism parcat în campus pe Strada Tudor Vladimirescu din Iași. Focul s-a extins la o alt mașină.

Potrivit ISU Iași, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism parcat în campus, pe strada Tudor Vladimirescu.

incendiu 3

La sosisrea echiajelor de pompieri, incendiul se manifesta generalizat, la întregul autoturism.

incendiu 1

Focul s-a extins, fiind afectat un al doilea autoturism aflat în apropriere.

Potrivit ISU Iași, la fața locului au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Iași cu un echipaj de stingere cu apă și spumă.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE: Accident cu trei victime la ieșirea din Brașov pe DN 1

Publicat

arhiva foto

Trei persoane au fost rănite într-un accident rutie produs, marți după-amiază, pe DN 1, la ieșirea din Brașov.

Potrivit ISU Brașov, accidentul s-a produs ieșirea din Brașov pe DN1, în zona hotelului Ramada.

Update: Precizările IPJ Brașov:

„Pe DN1, la intrare în municipiul Brașov dinspre stațiunea Predeal, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule.

În urma accidentului au rezultat trei victime, care au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

La testarea conducătorilor auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0.

Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cauzele și împrejurările în care a avut loc accidentul rutier.”

În urma accidentului au rezultat patru victime.

La fața locului s-au deplasat o autospeciala cu apa si spuma, o autospeciala pentru descarcerare, un echipaj SMURD și două ambulanțe.

Știre in actualizare

Citește mai departe