Connect with us

EVENIMENT

Vrancea: Un elev şi şapte cadre didactice s-au îmbolnăvit de COVID-19, de la începutul semestrului II

Publicattest covid

Un elev şi şapte cadre didactice s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 de la începutul semestrului II şi până în prezent, iar la o clasă s-au suspendat cursurile faţă în faţă timp de 14 zile, au informat, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea.

“Din data de 8 februarie 2021 până în prezent, în unităţile de învăţâmânt din judeţul Vrancea s-au înregistrat opt cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 – un elev şi şapte cadre didactice. De asemenea, o clasă cuprinzând 30 de elevi are suspendate cursurile în sistem ‘faţă în faţă’ pentru o perioadă de 14 zile, până în data de 25 februarie, elevii respectivi desfăşurându-şi activitatea în sistem online”, a declarat inspectorul general Daniela Marchitan, potrivit unui comunicat.

Potrivit sursei citate, miercuri, la nivelul judeţului Vrancea, cinci unităţi de învăţâmânt preuniversitar cu personalitate juridică şi 23 de structuri arondate îşi desfăşoară activitatea în scenariul 2.

“La acest moment, 469 de elevi din cinci unităţi de învăţâmânt cu personalitate juridică şi 23 de structuri arondate îşi desfăşoară activitatea în sistem online, conform prevederilor scenariului 2, din cauza coeficientului de infectare cu SARS-CoV-2 din unităţile administrativ-teritoriale în care se află unităţile de învăţâmânt. În cele cinci unităţi de învăţâmânt îşi desfăşoară activitatea în sistem ‘faţă în faţă’ 1.224 de elevi. De asemenea, un număr de 76 de elevi din judeţul Vrancea, precum şi 25 de cadre didactice îşi desfăşoară activitatea în sistem exclusiv online, din motive medicale, aflându-se în diferite grupe de risc medical”, a precizat Daniela Marchitan.

La nivelul judeţului sunt înregistraţi în anul şcolar 2020 – 2021 un număr de 49.288 de elevi în învăţământul preuniversitar de stat şi particular.

Totodată, în Vrancea îşi desfăşoară activitatea în acest an şcolar 3.504 cadre didactice. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AUTO

Peste 45% dintre vehiculele controlate în trafic anul trecut aveau deficienţe tehnice majore

Publicat

Peste 45,6% dintre cele 64.096 de vehicule verificate în trafic din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului 2020, aveau deficienţe tehnice majore şi/sau periculoase şi au fost declarate neconforme, informează Registrul Auto Român, printr-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

Cele mai multe neconformităţi au fost constatate la: instalaţia electrică de iluminare-semnalizare (27,7%); emisiile poluante (21,1%); punţi, jante, anvelope şi suspensie (12,9%) şi parbriz, geamuri laterale, lunetă (11,7%).

Neconformităţi la sistemul de frânare au fost depistate la 3,92% dintre vehicule şi în 1,51% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie.

Potrivit sursei citate, în urma măsurătorilor efectuate, s-a constatat depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 2.203 autovehicule.

Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecţiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi şi fuzete. În cazul a 3.274 de vehicule, s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

Aproximativ 2,5% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2020, au fost aplicate 20.391 de sancţiuni, au fost retrase 16.592 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 147 de vehicule şi 269 de ITP-uri au fost anulate.

RAR subliniază că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Femeie accidentată de o mașină în Târgu Mureș. În ce stare e

Publicat

Un accident s-a produs miercuri la intersecția B-dlui. 1 Decembrie 1918 cu strada Secerei din municipiul Târgu Mureș.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că este vorba despre o femeie, de 74 de ani, din Târgu Mureș, care în calitate de pieton, a fost surprinsă și accidentată de un autoturism, condus de un tânăr, de 26 de ani, din comuna Cristești.

În urma accidentului, femeia a fost rănită și transportată la spital.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii incidentului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Un bărbat a murit după ce a intrat cu mașina într-un stâlp de iluminat public, în Mamaia

Publicat

Polițiștii din județul Constanța au fost sesizați cu privire la producerea, miercuri, a unui accident rutier, pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat, de 60 de ani, și un stâlp de iluminat public.

În urma accidentului, a rezultat decesul la fața locului a conducătorului auto, care se afla singur în autoturism.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Citește mai departe

EVENIMENT

Euro ajunge miercuri la un nou maxim istoric

Publicat

Leul s-a depreciat, miercuri, cu 0,21 bani faţă de euro (0,04%), moneda europeană atingând un nou maxim istoric, în condiţiile în care cursul calculat de Banca Naţională a României (BNR) este de 4,8768 lei/euro.

BNR a cotat marţi euro la 4,8747 de lei.

Pe piaţa interbancară, moneda naţională s-a tranzacţionat între 4,8731 şi 4,8804 de lei pentru un euro.

Pe de altă parte, leul a câştigat teren în faţa dolarului american, care a ajuns la 4,0341 lei, în scădere cu 1,94 de bani (-0,48%), faţă de cursul de marţi, respectiv 4,0535 lei/dolar.

De asemenea, moneda naţională s-a apreciat şi faţă de francul elveţian, cu 1,13 bani (-0,25%). Astfel, miercuri, cotaţia francului a ajuns la 4,4048 lei, comparativ cu 4,4161 lei marţi.

Aurul s-a ieftinit cu 1,6 lei (-0,70%), până la 223,8538 de lei, de la 225,4539 lei, cât se stabilise în şedinţa precedentă. AGERPRES/(AS – autor: George Bănciulea, editor: Oana Tilică, editor online: Gabriela Badea)

Citește mai departe