Connect with us

EVENIMENT

Vreme ciudată în Europa: Un URAGAN se îndreaptă spre Azore și poate atinge și arhipelagul britanic. COD ROȘU de vânt în Germania

Publicat

uragan

Schimbare bruscă a vremii în Europa. În timp ce în est este prea cald pentru sfârșitul lui septembrie, în vest și nord vest se anunță vânt puternic, lapoviță și ninsoare. Uraganul Lorenzo si-a schimbat traiectoria în Oceanul Atlantic, iar în Germania s-a anunțat cod roșu de vânt puternic.

uragan

În loc să își urmeze traseul obișnuit al uraganelor spre sud-estul Statelor Unite, acesta se îndreaptă spre Insulele Azore și nord-vestul Europei. Totodată  este și Cod roşu de vânt puternic în Germania, posibile rafale de peste 120 – 130 km/h. Cod portocaliu de vânt în Cehia, Slovacia, Ungaria, anunță Jurnaldevreme.ro

Arhipelagul portughez Azore se pregăteşte de apropierea uraganului Lorenzo, însoţit de vânt puternic şi ploi torenţiale, agenţia de meteorologie din Portugalia anunţând că există un risc de peste 80% ca furtuna să lovească insulele din Oceanul Atlantic, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii duminică de Institutul Portughez al Mării şi Atmosferei (IPMA), ochiul uraganului Lorenzo, de categoria 4, va trece miercuri ”foarte aproape” de arhipelagul Azore, însoţit de viteze ale vântului de până la 200 de kilometri la oră.

vreme germania

În acest moment este un uragan puternic de categoria 4, cu vânturi susținute de 145 mph (233 km/h). Lorenzo a atins pentru scurt timp puterea de categoria 5, cu rafale de 160 mph (257 km/h).

Cele mai severe fenomene sunt așteptate pe insulele Azore. În seara zilei de marți 1 octombrie, în insulele Flores și Corvo, cele mai vestice insule ale arhipelagului, vor fi măturate de vânturi puternice și ploi torențiale.

Ulterior, furtuna va continua să se îndrepte către nord – est, spre Insulele Britanice. Ar putea lovi Irlanda și Regatul Unit la mijlocul săptămânii viitoare, provocând o serie de consecințe în lanț asupra climatului european.

În jumãtatea sudicã a Europei cerul va fi variabil, doar pe arii restrânse va ploua slab, iar dimineaţa, în zonele joase de relief, izolat va fi ceaţã. În restul continentului vor fi înnorãri temporare şi ploi, iar pe suprafeţe mici vor fi cantitãţi de apã mai însemnate.

În vestul şi nordul Peninsulei Scandinavice, precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare.

Vântul va avea intensificãri în regiunile centrale, cu viteze ce vor depãşi local 70 km/h, iar izolat 90 km/h. Intensificãri locale ale vântului vor fi şi în vestul, în nordul şi în estul Europei, dar vitezele vor fi mai mici.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Restricții de circulație pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș, pentru lucrări. Atenționări pentru șoferi

Publicat

restricții de circulație pe autostrada a1 sibiu – sebeș, pentru

Vineri, 19 aprilie sunt anunțate restricții de circulație pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș. Sunt efectuate lucrări de reparații, potrivit CNAIR.

Potrivit dispeceratului CNAIR, între orele 08:15 – 19:00 se vor executa lucrări de reparații la partea carosabilă.

Traficul pe Banda 1 și Banda de Urgență este restricționat, pe calea 1 (sens Sibiu – Sebeș), în zona Apoldu de Jos – Miercurea Sibiului.

Este vorba despre două tronsoane, între km 280+800 și 281+370 și între…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Ninsoare la Abrud, vineri dimineață. Temperatura a scăzut brusc în timpul nopții, în Munții Apuseni

Publicat

video: ninsoare la abrud, vineri dimineață. temperatura a scăzut brusc

Ninsoare în Apuseni: A nins vineri dimineață la Abrud. Temperatura a scăzut brusc. În doar câteva zile, zona muntoasă a județului Alba a trecut de la vară, la iarnă.

A nins la primele ore ale dimineții atât la Abrud cât și în zonele din apropiere, peste copacii înfloriți.

Mercurul termometrelor a coborât în cursul nopții la minime de 2-3 grade Celsius în aproape toată zona.

Ninsoarea s-a transformat în ploaie în orele următoare, odată cu încălzirea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Restricții de circulație pe A1 Sebeș-Sibiu și alte tronsoane de autostradă. Unde se fac lucrări. Atenționări pentru șoferi

Publicat

restrictii lucrari autostrada.jpg

CNAIR anunță restricții de circulație, vineri, 19 aprilie, pe A1 Sebeș-Sibiu și alte tronsoane de autostradă. Șoferii sunt atenționați să circule cu prudență în zonele respective.

Restricții de circulație, 19 aprilie

A1 Sebeș-Sibiu, km 280+800 – 281+370, Apoldu de jos – Miercurea Sibiului, până la ora 19.00

  • se execută lucrări de reparații la partea carosabilă. Banda 1 și banda de urgență, restricționate, calea 1 (sens Sibiu-Sebeș). Se circulă îngreunat pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mai mulți BANI pentru profesorii care corectează lucrări la Evaluare Națională și Bac 2024, anunță ministrul Educației

Publicat

1 surpriza unde se corecteaza in acest an lucrarile de bacalaureat si evaluarea nationala e1642756060978.jpg

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că profesorii care corectează lucrări la Evaluare Națională și Bac 2024 vor primi mai mulți bani, anul acesta. Ministrul a explicat că suma pe care o vor primi cadrele didactice implicate în această acțiune va fi calculată la volumul de muncă.

În acest an, lucrările elevilor la Evaluare Națională și Bacalaureat vor fi corectate digitalizat. Profesorii evaluator vor fi selectați aleatoriu prin platforma…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe