Connect with us

EVENIMENT

Vreme rece, cu lapoviță și ninsori. Prognoza meteo pentru săptămâna 17 – 23 ianuarie 2022

Publicat

zapada munte iarna

Ne așteaptă o săptămână cu ninsori, mai ales prin centrul și nordul țării, dar și prin zonele montane. Fulguieli răzlețe sau lapovițe sunt posibile și prin restul țării.

Cu toate acestea, temperaturile, mai ales prin sudul țării, vor rămâne peste normalul climatologic al perioadei.

Vă prezentăm prognoza meteo pentru săptămâna 17-23 ianuarie 2022

Temperaturi:

Ziua de luni vine cu temperaturi minime negative la nivelul întregii țări, de la –1 spre –3, –4 grade, cu valori mai coborâte în depresiunile Transilvaniei și zonele montane, spre –7, –9 grade. Maximele zilei urcă, în cea mai mare parte a țării, spre 5 – 7, 8 grade, cu doar 2 – 3 grade prin Transilvania, Maramureș, iar prin depresiuni –1, –2 grade. La munte avem parte de maxime care nu reușesc să treacă de –4, –5 grade.

Dimineața zilei de marți aduce o ușoară încălzire, mai ales prin Muntenia, unde minimele devin ușor pozitive, 2 – 3 grade.

În restul țării avem în continuare parte de valori negative, de la –1, –2 grade prin Oltenia, Moldova, în timp ce prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania mercurul din termometre coboară spre –3, –5 grade.

În zonele montane avem parte de ger, cu temperaturi sub –10 grade, spre –12, –13 grade. Maximele rămân la valori de 4 – 6 grade, doar prin Moldova, Crișana nu avem mai mult de 1- 2 grade. Prin Transilvania, Maramureș rămânem cu maxime negative (-1 spre –3 grade), iar în zonele montane va fi în continuare foarte rece (-5, –7 grade, iar pe creste spre –10, –12 grade).

Dimineața zilei de miercuri vine cu minime foarte scăzute, cuprinse, la nivelul întregii țări, între –4 și –6, –7 grade. În nordul Transilvaniei, Maramureș, zonele montane vorbim de valori chiar de –8, –9 grade, în timp ce pe creste este ger de-a binelea, cu –13, –15 grade.

Și maximele zilei marchează o ușoară scădere, astfel că abia mai atingem 2 – 4 grade în cea mai mare parte a țării, cu valori de 0 – 2 grade prin Transilvania, iar în depresiuni și Maramureș avem maxime sub 0 grade (-1, –2 grade).

Prin zonele montane vorbim din nou de temperaturi aproape de ger, de la –6 spre –8, –9 grade.

Diminețile zilelor de joi și vineri aduc tot minime negative, –2 spre –4 grade (cu valori mult mai scăzute în Transilvania, Maramureș și zonele montane, spre –6, –7 grade). Totuși, vineri, mai ales prin sudul Olteniei, al Munteniei și Dobrogei ne vom putea bucura și de minime pozitive, spre 2 – 3 grade.

În ceea ce privește maximele zilei de joi, prin sudul Olteniei, prin Muntenia și sudul Dobrogei putem urca chiar la 9 – 11 grade, în timp ce prin Banat, Crișana, Moldova, restul Olteniei, Munteniei și Dobrogei vor fi 4 – 6, 7 grade.

În continuare cele mai mici valori diurne le vom avea prin Transilvania, Maramureș (1 – 3 grade), respectiv zonele montane (-1, –2 grade, cu –5, –6 grade pe creste).

În weekend avem parte de maxime de la 1 spre 3 , 4 grade, cu cele mai mici valori (-0 spre –2 grade) tot prin Transilvania, Maramureș, în timp ce în zonele montane nu apar schimbări majore, tot de la –5, –7 grade (cu –10, –11 grade pe creste).

Duminică răcirea se resimte mai puternic în Transilvania, Maramureș, zonele montane, nordul și centrul Moldovei (-4, –6 grade), dar și prin estul Munteniei, sudul Moldovei, Dobrogea, Crișana (-0 spre –2, –3 grade).

Singurele zone cu temperaturi ușor pozitive rămân Oltenia și Banatul (1- 2 grade).

Precipitații:
Ziua de luni vine cu ninsori prin zonele montane, nordul Transilvaniei, Maramureș, iar odată cu orele după amiezii și pe parcursul serii vorbim de ninsori (chiar moderate cantitativ), prin toate zonele montane, Transilvania, Maramureș, prin nordul Moldovei avem ploi, lapoviță și ninsoare, iar prin Banat și Crișana ploi și lapoviță.

La finalul zilei, ploile și lapovița se mută prin Dobrogea, nordul Munteniei și Oltenia. Cantități mai importante vom avea doar prin zonele montane (10 – 15 l/mp).

Pe parcursul nopții de luni spre marți sunt posibile ninsori slabe și prin estul Munteniei, nordul Dobrogei, pentru ca după amiaza să avem parte de ninsori din nou prin Moldova, zonele montane, Maramureș, Transilvania.

Miercuri avem ninsori slabe doar prin zona Meridionalilor și, izolat, Orientalilor.

Ziua de joi aduce din nou ninsori pe arii extinse prin zonele montane, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, în timp ce prin Banat și SV Olteniei avem parte de ploi și lapoviță.

Și pe parcursul zilei de vineri avem parte de ninsori, în special în Maramureș, Transilvania, zonele montane, Banatul, Crișana, dar fulguieli răzlețe sunt posibile și prin Muntenia.

Ziua de sâmbătă aduce ninsori slabe, pe arii extinse în Moldova, zonele montane, Transilvania, Maramureș, izolat și prin nordul Dobrogei.

Duminică avem condiții de ninsori slabe doar prin zonele montane.

Ne așteaptă o săptămână secetoasă în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, mare parte din Banat, sudul Dobrogei, cu aproape nici un litru pe metru pătrat precipitații. Prin nordul și centrul Moldovei, prin Transilvania, Crișana, Maramureș se pot acumula un 5 – 10 l/mp. Zonele montane sunt cele mai norocoase, aici urmând să se strângă și 30 – 40 de l/mp.

Toate aceste precipitații vor fi predominant ninsori, în toate regiunile.

Strat de zăpadă:
– Deși ne apropiem de ultima decadă a lui ianuarie și am trecut deja și de jumătatea iernii, în continuare sudul țării, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, rămâne fără strat de zăpadă. Săptămâna care urmează aduce un strat efemer de zăpadă tot prin Moldova (1- 3 cm), Transilvania, Crișana, Banat (1- 3 cm), în timp ce prin Maramureș și zonele montane avem parte de zăpadă din belșug (20 – 30 cm, iar pe creste peste 50 – 60 cm).

Citește Romania24.ro pe Google News

sursa: prognozemeteo.ro

Legături utile: Facebook.com/PrognozeMeteo Instagram.com/PrognozeMeteo https://t.me/PrognozeMeteo

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO UPDATE Accident pe strada Memorandumului. Bărbat care trecea strada nergulamentar, lovit de mașină. Era băut

Publicat

accident memo bun.jpg

Un accident de circulație a avut loc în urmă cu puțin timp pe strada Mememorandumului din Cluj-Napoca.

Potrivit primelor informații o persoană a fost rănită.

La locul accidentului din centrul orașului s-a deplasat de urgență un echipaj al ambulanței Cluj, dar și echipaje ale poliției.

UPDATE

La fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat, de 55 de ani, ar fi fost accidentat de un autoturism care circula din direcția centrului spre cartierul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Daniel David despre examenul de BACALAUREAT: “Nu am în vedere să fac schimbări”. Vrea, însă, reanalizarea sistemului de burse

Publicat

daniel david ministru1.jpg

Daniel David, ministrul Educației și Cercetării, nu are în vedere să facă schimbări, deocamdată, la examenul de Bacalaureat.

El a declarat că, în viitor, acesta va trebui însă conectat cu reforma planurilor-cadru pentru liceu.

Daniel David despre examenul de bacalaureat: “Nu am în vedere să fac schimbări”

“Nu sunt de acord cu schimbări de pe un an pe altul în examenele complicate, dificile. Ele trebuie anticipate. Examenul de bacalaureat, la un moment dat,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

În căutarea fraților Șușman, ultimii partizani din Apuseni, pe dealurile din Tranișu. Arheologii sapă după osemintele lor

Publicat

whatsapp image 2025 05 21 at 12.27.50 scaled.jpeg

O echipă de arheologi începe, sâmbătă, o acțiune de căutare a osemintelor fraților Toader și Avisalon Șușman, ultimii partizani anti-comuniști, vânați de Securitate și descoperiți morți în 1958 în satul clujean Tranișu, comuna Poieni. 

Istoricul Cornel Jurju a spus, miercuri, că Toader (35 de ani) și Avisalon (29 de ani) Șușman au fost cei din urmă supraviețuitori ai rezistenței anticomuniste din Apuseni, cei doi fiind descoperiți pe 2 februarie 1958 în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Carbon OFF. Future ON – Cluj-Napoca, capitala NEUTRALITĂȚII climatice pentru 3 zile

Publicat

cluj napoca.jpg

Cluj-Napoca devine capitala neutralității climatice pentru 3 zile. În perioada 21-23 mai Primăria municipiului organizează, sub sloganul Carbon OFF. Future ON, evenimentul care reunește reprezentanți ai administrațiilor locale din întreaga țară, parteneri din ecosistem, experți, lideri din industrie, reprezentanți ai mediului academic, precum și cetățeni activi și tineri implicați în comunitate și în găsirea de soluții pentru provocările actuale.

„Summitul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe