EVENIMENT
Vreme schimbătoare în primele două săptămâni ale lunii martie. Ploi slabe din 5 martie, aproape zilnic

Primele două săptămâni ale lunii martie vor fi caracterizate de o vreme oscilantă, cu intervale în care valorile termice vor creşte pentru câteva zile, dar vor şi scădea brusc de a o zi la alta, iar precipitaţiile slabe se vor semnala în majoritatea regiunilor, din 5 martie, se arată în prognoza de specialitate, valabilă pentru perioada 1 – 14 martie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM)
În Banat, la începutul primei săptămâni, valorile termice diurne vor fi în creştere treptată, astfel că în perioada 3 – 5 martie vremea va fi caldă, cu maxime medii de 14 – 16 grade, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul a 6-7 grade, în intervalul 6 – 8 martie. După 9 martie, regimul termic va fi în uşoară creştere spre valori apropiate de normalul perioadei, medii ale maximelor de până la 10- 11 grade. Temperaturile minime se vor situa în medie între 0 şi 2 grade, cu excepţia nopţilor din perioada 7 – 10 martie, când vor fi mai scăzute, spre medii de la -3 la -2 grade. Începând cu data de 5 martie şi până la sfârşitul intervalului de referinţă, local şi temporar, se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ.
În Crişana, valorile termice diurne vor fi în creştere treptată în primele zile ale intervalului. În perioada 3 – 5 martie vremea va fi caldă, cu maxime medii de 12 – 14 grade, după care se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne va scădea spre 5 – 6 grade, în intervalul 6 – 8 martie. Începând cu data de 9 martie, regimul termic va fi în uşoară creştere spre valori apropiate de normalul perioadei, cu medii ale maximelor în jurul a 10 grade. Temperaturile minime se vor situa în medie între -1 şi 2 grade, mai puţin în nopţile din perioada 7 – 10 martie când vor fi mai scăzute, spre medii ce vor oscila între -5 şi -2 grade. Începând cu data de 5 martie şi până la sfârşitul intervalului de referinţă, local şi temporar, se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ.
În zona Transilvaniei, la începutul primei săptămâni, valorile termice diurne vor fi în creştere treptată, astfel că în zilele de 4 şi 5 martie vremea va deveni caldă, cu maxime medii de până la 12 grade, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul a 3 – 5 grade, în intervalul 6 – 8 martie. După 9 martie, regimul termic va fi în uşoară creştere spre valori apropiate de normalul perioadei, medii ale maximelor de până la 7 – 8 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative şi se vor situa în medie între -4 şi -2 grade, dar în nopţile din perioada 7 – 10 martie acestea vor fi mai scăzute, spre medii între -8 şi -5 grade. Precipitaţii în general slabe cantitativ, vor fi pe arii restrânse în data de 1 martie şi din nou, cu caracter local şi temporar, începând cu 5 martie şi până la sfârşitul intervalului de referinţă.
În Maramureş, valorile termice diurne vor fi în creştere treptată în primele zile ale intervalului, iar în zilele de 3 şi 4 martie vremea va deveni caldă, cu maxime medii de 10 – 12 grade, apoi se va răci brusc, cu o medie a temperaturilor diurne ce va scădea spre 3 – 4 grade, în intervalul 6 – 8 martie. Din 9 martie, regimul termic va fi în uşoară creştere spre valori apropiate de normalul perioadei, cu medii ale maximelor în jurul a 8 grade. Temperaturile minime se vor situa în medie între -2 şi 1 grad, cu excepţia nopţilor din perioada 7 – 10 martie, când vor fi mai scăzute, spre medii de la -6 şi -4 grade. Începând cu data de 5 martie şi până la sfârşitul intervalului de referinţă, temporar, se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ, pe arii mai extinse în 5 şi 6 martie, precum şi în perioada 11 – 14 martie.
În regiunea Moldovei, în intervalul 1 – 4 martie, procesul de încălzire se va resimţi mai ales la valorile diurne, astfel încât media temperaturilor maxime va creşte de la 5 la 14 grade, în timp ce media temperaturilor minime va oscila uşor în jurul valorii de zero grade. Între 5 şi 7 martie se estimează răcirea vremii, spre o medie a maximelor de 3 – 4 grade şi a minimelor de la -4 la -3 grade. A doua săptămână va fi caracterizată de o creştere treptată a valorilor termice, cu mici variaţii de la o zi la alta, iar în intervalul 12 – 14 martie vremea va deveni uşor mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii martie, cu medii ale maximelor de 9 – 11 grade şi ale minimelor între -2 şi 0 grade.
Probabilitatea pentru precipitaţii în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 5 – 7 martie şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.
În Dobrogea, în intervalul 1 – 5 martie, procesul de încălzire se va resimţi îndeosebi la valorile diurne, cu o medie a temperaturilor maxime care va creşte de la 6 la 13 grade, în timp ce media temperaturilor minime se va situa între 2 şi 4 grade. Pe 6 şi 7 martie se estimează răcirea vremii, spre o medie a maximelor de 5 grade şi a minimelor între -1 şi 0 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, prin creşterea treptată a valorilor termice, cu mici variaţii de la o zi la alta, se va ajunge ca, în intervalul 12 – 14 martie, vremea să devină uşor mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii martie, cu medii ale maximelor de 8 – 9 grade şi ale minimelor de 1 – 3 grade. Probabilitate pentru precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în zilele de 6 şi 7 martie şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.
În Muntenia, vremea se va încălzi până pe data de 5 martie, când va deveni caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime ce vor creşte, în medie, de la 8 la 16 grade şi minime ce se vor situa, în medie, între zero şi două grade. Răcirea vremii estimată pentru intervalul 5 – 7 martie va conduce la o medie a maximelor în jurul a 6 grade şi a minimelor de circa -3 grade. A doua săptămână va fi caracterizată de o creştere treptată a valorilor termice, cu mici variaţii de la o zi la alta şi spre sfârşitul acesteia, vremea va deveni apropiată de normalul termic al celei de-a doua decade a lunii martie, cu medii ale maximelor de 9 – 11 grade şi ale minimelor în jurul a zero grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar, probabilitatea pentru precipitaţii urmând să fie în creştere în intervalele 6 – 8 martie şi 12 – 14 martie.
În Oltenia, vremea se va încălzi în intervalul 1 – 5 martie, devenind caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime ce vor creşte, în medie, de la 10 la 16 grade şi minime ce se vor situa, în medie, între zero şi două grade. Răcirea prognozată pentru intervalul 5 – 7 martie va conduce la o medie a maximelor în jurul a 6 grade şi a minimelor de circa -3 grade. A doua săptămână va fi caracterizată de o creştere treptată a valorilor termice, cu mici variaţii de la o zi la alta. Spre finalul săptămânii viitoare vremea va deveni apropiată de normalul termic al celei de-a doua decade a lunii martie, cu medii ale maximelor de 9 – 11 grade şi ale minimelor în jurul a zero grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar, probabilitatea pentru precipitaţii urmând să fie în creştere în intervalele 6 – 8 martie şi 11 – 14 martie.
La munte, vremea se va încălzi până pe data de 4 martie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 5 – 6 grade şi cea a minimelor de la -3 la -2 grade. Răcirea prognozată pentru intervalul 5 – 7 martie va determina maxime, în medie, în jurul a -2 grade şi minime, în medie, de cuprinse între -9 şi -7 grade. În cea de-a doua săptămână a lunii martie, în ansamblu normală termic pentru această regiune, media temperaturilor maxime va creşte treptat spre zero şi două grade, iar cea a minimelor va ajunge la -6 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii, predominant ninsori va fi în creştere începând din data de 5 martie. AGERPRES
EVENIMENT
Clujul rămâne fără apă! Zeci de străzi din Cluj-Napoca și Dej, afectate de întreruperi programate

Compania de Apă Someș anunță întreruperi ale alimentării cu apă potabilă, în mai multe zone din Cluj-Napoca și Dej, începând cu 3 iulie. Zeci de străzi vor rămâne fără apă ore întregi, iar locuitorii sunt sfătuiți să-și facă provizii din timp.
În vederea efectuarii unor lucrări programate de întreținere la rețeaua publică de alimentare cu apă, Compania de Apă Someș S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile, în zilele de 3, 8 și 9 iulie, pe mai…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ce vor face cei cinci vicepremieri din Guvernul României. Ilie Bolojan le-a trasat oficial sarcinile

Prim-ministrul României, Ilie Bolojan, conduce un Guvern cu nu mai puțin de cinci vicepremieri, decizie care a provocat nemulțumire în societate, având în vedere că este cel mai mare număr de “adjuncți” de până acum, unii cu portofolii, alții fără.
Miercuri, prim-ministrul a stabilit atribuțiile celor cinci vicepremieri, prin decizii publicate în Monitorul Oficial al României.
Ce vor face cei cinci vicepremieri din Guvernul României
Potrivit deciziei…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
IARMAROC la Sat. A început numărătoarea inversă pentru Festivalul Creației și Artelor de la Cluj-Napoca. Zeci de concerte

Între 4 și 6 iulie, vizitatorii sunt invitați să lase orașul deoparte și să se bucure de artă, muzică, ateliere și întâlniri în natură, la IARMAROC la Sat. Festivalul Creației și Artelor va avea loc în Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” din Cluj-Napoca și va aduce laolaltă creatori din toată țara, ateliere și activități pentru toată lumea, spectacole, expoziții și degustări.
Oaspeții Satului sunt așteptați vineri, de la 12 după-amiaza, până la 9…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Două echipaje SMURD din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca, dintre care unul de terapie intensivă mobilă, au intervenit miercuri la un accident rutier petrecut pe raza localității Căpușu Mic. Un copil de aproape 3 ani a murit.
”A rezultat o singură victimă, mai exact un pieton accidentat. A fost vorba vorba despre un copil de aproximativ 3 ani, care se afla în stop cardio-respirator la sosirea forțelor noastre.
Echipajele SMURD au aplicat imediat manevre de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro