Connect with us

EVENIMENT

Vreme severă în mai multe zone din şase judeţe

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, avertizări nowcasting Cod galben de intensificări ale vântului, valabile în zone din şase judeţe.

Potrivit meteorologilor, până la ora 17:00, în judeţele Constanţa şi Tulcea se vor semnala, local, intensificări temporare ale vântului, cu rafale de peste 55…60 km/h.

De asemenea, în judeţele Brăila (Ciocile, Roşiori), Ialomiţa (Slobozia, Feteşti, Ţăndărei, Amara, Făcăeni, Borduşani, Griviţa, Scânteia, Munteni-Buzău, Căzăneşti, Săveni, Ciochina, Reviga, Perieţi, Mihail Kogălniceanu, Traian, Miloşeşti, Gheorghe Doja, Ograda, Gheorghe Lazăr, Cocora, Grindu, Vlădeni, Ciulniţa, Sudiţi, Andrăşeşti, Bucu, Movila, Stelnica, Platoneşti, Cosâmbeşti, Valea Ciorii, Mărculeşti, Albeşti, Colelia, Bueşti), Buzău (Pogoanele, Smeeni, Padina, Costeşti, Ruşeţu, Ţinteşti, Gherăseni, Luciu, Brădeanu, Scutelnici) şi Călăraşi (Modelu, Borcea, Dragalina, Dor Mărunt, Perişoru, Jegălia, Independenţa, Ştefan cel Mare, Dragoş Vodă, Vlad Ţepeş, Ştefan Vodă, Vâlcelele) se vor semnala intensificări temporare ale vântului, cu rafale ce vor atinge 55…60 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității – sentința definitivă pentru un poliţist din Reghin acuzat de luare de mită

Publicat

sentinta proces tribunal

Un fost polițist rutier de la Poliţia Municipiului Reghin – Biroul Rutier, a fost condamnat definitiv la trei ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei și muncă în folosul comunității.

Fostul polițist a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată, a anunţat Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş.

„Curtea de Apel Târgu – Mureş a menţinut sentinţa Tribunalului Mureş şi a dispus condamnarea unui inculpat, agent de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş – Poliţia Municipiului Reghin – Biroul Rutier, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei şi cu un termen de supraveghere de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (18 acte materiale) şi fals intelectual în formă continuată (12 acte materiale).

Prin aceeaşi decizie a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor, pe o durată de 5 ani.

Totodată, inculpatul este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o durată de 120 de zile, la o instituţie publică din municipiul Reghin. Hotărârea instanţei este definitivă”, a arătat DGA Mureş într-un comunicat de presă.

Polițistul cerea bani șoferilor opriți în trafic

Potrivit DGA Mureş, în sarcina inculpatului s-a reţinut faptul că, în perioada 27 noiembrie 2015 – 12 februarie 2016, în calitate de agent de poliţie aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a solicitat şi primit sume de bani sau alte foloase necuvenite, pentru a nu constata şi sancţiona comiterea de către conducătorii auto opriţi în trafic a unor fapte de natură contravenţională.

„Pe tot parcursul procesului penal, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptelor şi a colaborat cu organele de cercetare penală, iar în cursul judecăţii a uzat de procedura simplificată a recunoaşterii.

7 agenţi ai Poliţiei Rutiere Reghin, urmăriţi penal pentru infracţiuni de luare de mită

Cu privire la ceilalţi agenţi de poliţie, din cadrul aceluiaşi birou, trimişi în judecată, urmează a se pronunţa instanţa de judecată. Pentru documentarea cauzei penale, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş au fost delegaţi să desfăşoare mai multe acte procedurale care au condus la completarea probatoriului în cauză”, a precizat DGA Mureş.

În anul 2016, şapte agenţi ai Poliţiei Rutiere Reghin, urmăriţi penal pentru infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual şi complicitate la fals intelectual, toate în formă continuată, au fost arestaţi preventiv.

În data de 18 aprilie 2016, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Mureş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au efectuat 11 percheziţii, dintre care una la sediul Poliţiei Municipiului Reghin, pentru probarea unor infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii la acea dată de DGA Mureş, în cauză erau vizaţi şapte agenţi de poliţie din cadrul Biroului de Poliţie Rutieră, asupra cărora exista suspiciunea că, din 2015, ar fi pretins şi primit diverse sume de bani de la conducători auto pentru a nu aplica măsurile legale în cazul unor abateri constatate în trafic. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Ministrul Sănătății vrea ca personalul medical să fie testat la intrarea în serviciu

Publicat

alexandru rafila ministrul sanatatii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vrea ca personalul medical să fie testat la intrarea în tură pentru a reduce riscul transmiterii virusului SARS CoV-2. În ceea ce privește școlile, acestea rămân deschise în baza algoritmului stabilit cu Ministerul Educației, a precizat Rafila.

Ministrul Alexandru Rafila a anunțat intenția privitoare la testarea cadrelor medicale miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

„Să găsim o soluție astfel încât personalul medic, atunci când intră în serviciu, să beneficieze de testare… au apărut focare”, a spus ministrul Rafila.

Totuși, Alexandru Rafila susține că situația este sub control.

„Nu există motive de panică, important este să respectăm regulile și să încurajăm vaccinarea mai ales în cazul categoriilor la risc”, a adăugat ministrul Sănătății.

Deși numărul cazurile de infectare cu Omicron crește foarte mult, ministrul Sănătății susține că școlile nu se vor închide decât dacă în județul respectiv vor fi ocupate 75% din paturile dedicate bolnavilor COVID.

„Școlile rămân deschise pe baza algoritmului stabilit”

„Școlile rămân deschise pe baza algoritmului stabilit… Ministerul Educației a reînceput programul de testare în școli… mai trebuie lucrat astfel încât testele să fie efectuate corect”, a precizat Rafila.

El le-a cerut părinților copiilor care au simptome să nu-i trimită la școală pentru a evita răspândirea virusului.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare meteo: Zona montană din patru județe, sub cod galben de VÂNT PUTERNIC

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări nowcasting cod galben de vânt puternic pentru zona montană din județele Caraș-Severin. Hunedoara, Gorj și Vâlcea.

Potrivit meteorologilor, până la ora 17.30,  în zona de munte de peste cota 1800 metri din Caraș-Severin și Hunedoara se vor semnala intensificări ale vântului, cu rafale de peste 90-100 km/h, spulberând zăpada.

De asemenea, până la ora 18.00, în zona de munte a județelor Gorj și Vâlcea se vor semnala local, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70-80 km/h, spulberând zăpada.

Citește Romania24.ro pe Google News

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Ministerul Sănătății: 131 de focare cu noul coronavirus în spitale şi în alte unităţi din sectorul sanitar

Publicat

Arhivă foto

Ministerul Sănătăţii a informat miercuri că în spitalele din ţară şi în alte unităţi din sectorul sanitar, precum serviciile de ambulanţă, centre de dializă, dar şi direcţiile de sănătate publică, sunt 131 de focare cu noul coronavirus.

„Sunt 131 de focare în spitale şi alte unităţi din sectorul sanitar (exemplu: serviciul de ambulanţă, centre de dializă, direcţii de sănătate publică) cu 1.448 de cazuri în rândul personalului medical şi pacienţi”, a precizat MS.

Un număr de 34.255 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 14.570 mai mult decât în ziua anterioară, fiind efectuate peste 108.000 de teste, a informat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică. Este un record absolut al numărului infectărilor de la începutul pandemiei în România. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

 

Citește mai departe