Connect with us

EVENIMENT

VREMEA duminică, 2 august 2020: O zi perfectă de vară, cu mult soare și fără vânt

Publicat



Cea de-a doua zi a lunii august va fi o zi de vară veritabilă, cu temperaturi care nu vor trece decât pe arii restrânse de 30 de grade, cu mult soare, fără vânt.

Cum va fi vremea pe parcursul zilei ne explică prognozemeteo.ro: 

Prognoză meteo 02 august 2020

– Din punct de vedere sinoptic, ziua regăsește țara noastră sub influența unui vast câmp anticiclonic al cărui centru baric Claws se va poziționa fix deasupra țării noastre.

Din punct de vedere al circulației, una pe direcție V – E, rămânem în continuare cu abateri termice negative, de la –1 spre –3, –4 grade. În zona Moldovei se manifestă în continuare un nucleu rece în altitudine.

Temperaturi:

– Urmează o noapte rece prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, regiuni unde minimele nu trec de 10 – 12 grade. Prin dealurile Olteniei, Munteniei, sudul Moldovei avem parte de minime de 12 – 14 grade. Cel mai cald va fi în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, unde vom avea o noapte tropicală, cu minime de 18 – 20, 21 de grade.

În ceea ce privește maximele zilei de mâine, vorbim de valori de la 26 spre 28 de grade în mare parte din țară, cu un vârf de 30 – 31 de grade prin Banat și sud-vestul Olteniei. În zonele montane vorbim de temperaturi la amiază cuprinse între 18 – 20 de grade, cu 12 – 14 grade pe creste.

Nebulozitate:

– Pe timpul nopții avem parte de mulți nori joși prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, pentru ca, odată cu orele prânzului cerul să se elibereze de nori în toată țara și să mai avem nebulozitate joasă (acoperire de 30%) doar prin zonele montane, situație care nu se va mai schimba până la finalul zilei.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– La începutul nopții avem condiții de ploaie prin sudul Munteniei și nordul Moldovei, dar și prin Orientali. După amiaza aduce condiții izolate de ploi prin zona Meridionalilor.

Vânt:

– Pe parcursul nopții vorbim de un vânt cu rafale de 30 – 40 km/h prin Muntenia, sudul Moldovei, Dobrogea. Pentru restul zilei vorbim de un vânt slab la nivelul întregii țări.

sursa:

prognozemeteo.ro

http://prognozemeteo.ro/, Prognoze Meteo – Vremea în România


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Giurgiu: O locuinţă a ars şi alte cinci gospodării au fost afectate de un incendiu în localitatea Prundu

Publicat

O locuinţă a ars şi alte cinci gospodării din localitatea Prundu, judeţul Giurgiu, au fost afectate vineri seara de un incendiu violent izbucnit de la un foc în aer liber lăsat nesupravegheat.

„ISU Giurgiu a fost solicitat prin 112 să intervină în localitatea Prundu după ce la o locuinţă a izbucnit un incendiu. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu şi Garda de Intervenţie Colibaşi cu două autospeciale cu apă şi spumă şi o cisternă. Pompierii ajunşi la faţa locului au constatat că şase gospodării din localitate erau afectate de un incendiu violent. Focul mistuia o casă şi risca să se extindă şi la alte cinci locuinţe vecine”, a declarat vineri, presei, purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

În incendiu au ars acoperişul unei case, pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi, o bucătărie, un hol, o debara şi un dormitor. Alte trei camere au fost afectate de fum, iar în curte a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ o sută de metri pătraţi.

„În celelalte cinci gospodării au ars vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş, iar la trei dintre acestea şi gardurile cu stâlpii din lemn. Unele dintre gospodării erau nelocuite în ultima perioadă”, a completat Nicoleta Beianu.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a reieşit faptul că incendiul a pornit de la un foc în aer liber lăsat nesupravegheat şi, din cauza vântului, flăcările s-au extins rapid la vegetaţia uscată şi au ajuns până la prima casă şi de aici în curţile celorlalte gospodării. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Accident teribil în Zalău. Trei victime. Două, scoase dintre fiarele contorsionate

Publicat

Accident produs vineri seară în zona gării din Zalău.

Pompierii au fost solicitați să intervină la accidentul petrecut în zona pasarelei de la gara Zalău.

În accident au fost implicate 3 autoturisme, iar 2 persoane au fost încarcerate și au fost extrase.

În total au fost 3 persoane rănite care au fost asistate de către echipajele medicale.

Ulterior au fost transportate la Upu Smurd Zalău.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Un bărbat a fost salvat de jandarmi după ce a anunțat printr-un sms că se sinucide din cauza certurilor cu soția

Publicat

Un sms de la un prieten, care spunea că se află pe baraj și urmează să se sinucidă l-a făcut pe un bărbat să sune la 112 și să ceară ajutorul polițiștilor.

Întrucât nu știau pe care baraj din zona Curtea de Argeș se află persoana, polițiștii Secției Rurale Albeștii de Argeș au cerut sprijinul jandarmilor aflați în postul de pază de la barajul Vidraru.

Aceștia au găsit pe coronamentul barajului un bărbat de aproximativ 40 de ani, care amenința că se sinucide.

Plutonierul major Mălăncioiu Cristian a vorbit cu bărbatul și, până la sosirea celor de la poliție, a reușit să îl facă să renunțe la gestul său.

Ulterior, bărbatul a fost preluat de echipajul de poliție și condus la Spitalul Curtea de Argeș în vederea efectuării de investigații medicale.

Acesta și-a motivat gestul pe fondul unor neînțelegeri cu soția.

Citește mai departe

EVENIMENT

În plină criză a curentului electric România mai primeşte o lovitură

Publicat

Unitatea 1 a CNE Cernavodă va funcţiona la putere redusă, începând de sâmbătă, de la ora 1:00, în vederea efectuării unor lucrări de reparaţie la un echipament din partea clasică, a anunţat, vineri, SN Nuclearelectrica SA.

Reducerea de putere este necesară deoarece lucrările nu se pot executa cu unitatea la putere nominală, precizează reprezentanţii Nuclearelectrica într-un comunicat remis AGERPRES.

După finalizarea activităţilor, Unitatea 1 va reveni la putere nominală.

„Reducerea de putere controlată şi realizarea lucrărilor sunt pregătite şi organizate conform procedurilor aprobate pentru a se efectua în deplină siguranţă”, se menţionează în comunicat.

Centrala nuclearoelectrică Cernavodă asigură funcţionarea în siguranţă a Unităţilor nucleare 1 şi 2, fiecare cu o putere instalată de producţie de 700 MW. Cele două reactoare de la Cernavodă asigură aproximativ 20% din necesarul de energie al României.

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost pusă în operare comercială la data de 2 decembrie 1996, iar Unitatea 2 la data de 28 septembrie 2007. AGERPRES

Citește mai departe