Connect with us

EVENIMENT

VREMEA duminică, 2 august 2020: O zi perfectă de vară, cu mult soare și fără vânt

PublicatCea de-a doua zi a lunii august va fi o zi de vară veritabilă, cu temperaturi care nu vor trece decât pe arii restrânse de 30 de grade, cu mult soare, fără vânt.

Cum va fi vremea pe parcursul zilei ne explică prognozemeteo.ro: 

Prognoză meteo 02 august 2020

– Din punct de vedere sinoptic, ziua regăsește țara noastră sub influența unui vast câmp anticiclonic al cărui centru baric Claws se va poziționa fix deasupra țării noastre.

Din punct de vedere al circulației, una pe direcție V – E, rămânem în continuare cu abateri termice negative, de la –1 spre –3, –4 grade. În zona Moldovei se manifestă în continuare un nucleu rece în altitudine.

Temperaturi:

– Urmează o noapte rece prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, regiuni unde minimele nu trec de 10 – 12 grade. Prin dealurile Olteniei, Munteniei, sudul Moldovei avem parte de minime de 12 – 14 grade. Cel mai cald va fi în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, unde vom avea o noapte tropicală, cu minime de 18 – 20, 21 de grade.

În ceea ce privește maximele zilei de mâine, vorbim de valori de la 26 spre 28 de grade în mare parte din țară, cu un vârf de 30 – 31 de grade prin Banat și sud-vestul Olteniei. În zonele montane vorbim de temperaturi la amiază cuprinse între 18 – 20 de grade, cu 12 – 14 grade pe creste.

Nebulozitate:

– Pe timpul nopții avem parte de mulți nori joși prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, pentru ca, odată cu orele prânzului cerul să se elibereze de nori în toată țara și să mai avem nebulozitate joasă (acoperire de 30%) doar prin zonele montane, situație care nu se va mai schimba până la finalul zilei.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– La începutul nopții avem condiții de ploaie prin sudul Munteniei și nordul Moldovei, dar și prin Orientali. După amiaza aduce condiții izolate de ploi prin zona Meridionalilor.

Vânt:

– Pe parcursul nopții vorbim de un vânt cu rafale de 30 – 40 km/h prin Muntenia, sudul Moldovei, Dobrogea. Pentru restul zilei vorbim de un vânt slab la nivelul întregii țări.

sursa:

prognozemeteo.ro

http://prognozemeteo.ro/, Prognoze Meteo – Vremea în România

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Avertizare meteo: Cod galben de averse cu descărcări electrice, vijelii şi grindină în trei județe

Publicat

ploaie

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică avertizări nowcasting Cod galben de vijelii, averse cu descărcări electrice și grindină de mici dimensiuni.

Zonele vizate: 

Județul Caraş-Severin:

Oravița, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Forotic, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Vărădia, Berliște, Vrani, Ciuchici, Ciudanovița, Goruia.

Județul Arad:

Lipova, Zăbrani, Ghioroc, Săvârșin, Bârzava, Covăsinț, Conop, Păuliș, Vărădia de Mureș, Birchiș, Ususău, Bata, Șiștarovăț.

Județul Timiş:

Făget, Margina, Mănăștiur, Ohaba Lungă, Brestovăț, Bogda, Bara, Secaș;

Citește mai departe

EVENIMENT

Trei persoane rănite într-un accident pe DN 19, în judeţul Bihor. Traficul este blocat

Publicat

Trei persoane au fost rănite duminică într-un accident rutier produs la ieşirea din localitatea Săcueni către municipiul Oradea, în judeţul Bihor, a anunţat Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Conform unui comunicat de presă, în accident au fost implicate două autoturisme.

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri ale DN 19 (E 671), precizează Centrul Infotrafic. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Turiştii şi angajații care fac naveta – printre cei mai expuşi la infectarea cu COVID-19

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă, că rata de infectare cu COVID-19 este mai mare în judeţele unde este dezvoltat turismul, dar şi acolo unde sunt mulţi navetişti.

“Avem în acest moment mai multe infectări în Argeş, Dâmboviţa, Prahova. În general acolo unde sunt activităţi economice, transport navetişti intrajudeţean sau interjudeţean. Pe locul trei ar fi turismul. În celelalte regiuni, majoritatea sunt din turism”, a declarat ministrul Sănătăţii la Iaşi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Oficialul a mai menţionat că din evaluarea făcută în ultimele trei zile la nivel naţional reiese că în 15 judeţe era în creştere rata infectărilor.

“Erau şase din Transilvania, şase din Muntenia, trei din Moldova, şapte erau în staţionare, şi 19 erau în scădere. Rămâne să vedem evoluţia”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, numărul mare de infectări se datorează faptului că nu au fost respectate regulile de distanţare socială şi normele de protecţie.

“În 15 mai am intrat în stare de alertă şi am început măsurile de relaxare. Am relaxat cu măsuri uşoare, uşor controlabile. Odată cu deschiderea teraselor, am avut ordine comune, ministrul Sănătăţii cu ministrul de resort. Indiferent că este ministrul Turismului, ministrul Sportului, că a fost ministrul Educaţiei, am avut ordine comune care specificau foarte clar şi normele de aplicare în momentul desfăşurării acestor activităţi. Şi-au asumat, şi cei din HoReCa, şi cei care îşi desfăşurau alte activităţi economice, respectarea acestor reguli. Dacă aceste reguli se respectau, nu aveam probleme şi nu aveam o creştere accentuată a transmiterii în comunitate, sau aveam o creştere care era controlabilă. În momentul în care nu s-a respectat acest lucru, şi aţi văzut şi dumneavoastră ce se întâmplă şi pe litoral, avem o transmitere. Litoralul este o zonă în care populaţia vine, îşi petrece o săptămână, se infectează, se reîntoarce în judeţele de baştină, şi acolo putem vedea creşterile”, a explicat Nelu Tătaru. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Loteria Română: Report de peste 1,83 milioane de euro la Joker şi de peste 1,37 milioane de euro la 6/49

Publicat

loto-6-49

Un report de peste 8,87 milioane de lei (peste 1,83 milioane de euro) se înregistrează la categoria I a jocului Joker, pentru tragerile loto care au loc duminică, informează Loteria Română.

La categoria I a jocului Loto 6/49, reportul este de peste 6,64 de milioane de lei (peste 1,37 milioane de euro).

Noile trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc vor avea loc duminică, după ce la tragerile loto de joi, Loteria Română a acordat peste 15.000 de câştiguri, în valoare totală de peste 676.000 de lei.

Reportul cumulat la jocul Noroc este în valoare de peste 2,12 milioane de lei (aproximativ 440.000 de euro), iar la categoria a II-a a jocului Joker reportul este de peste 138.000 de lei (peste 28.500 de euro).

La Noroc Plus, la categoria I, s-a înregistrat un report în valoare de peste 37.600 de lei, în timp ce la Loto 5/40, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 182.000 de lei (peste 37.600 de euro).

Repotul cumulat la Super Noroc este în valoare de peste 11.200 de lei. AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate