Connect with us

EVENIMENT

VREMEA în ALBA, 25 septembrie – 1 octombrie: Temperaturi de până la 28 de grade. Prognoza meteo pe zile, în localități din județ

Publicat

vremea în alba, 25 septembrie – 1 octombrie: temperaturi de

Vremea în Alba, 25 septembrie – 1 octombrie: temperaturile mai scad pe parcursul acestei săptămâni, astfel că vor fi maxime de 28 de grade. Nu sunt prognozate ploi, decât înnorări în zilele de sâmbătă și duminică. În restul zilelor va fi soare.

În zonele joase, temperaturile vor fi între 22 și 28 de grade Celsius.

Nu sunt anunțate ploi.

Maximele la munte vor varia între 16 și 19 grade la Oașa, respectiv 17-21 grade la Arieșeni.

Prognoza meteo în săptămâna…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Angajaţii MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la aproape 4.000 de evenimente

Publicat

masina politia.jpg
Arhivă foto

În decursul ultimelor 24 de ore, personalul Ministerului Afacerilor Interne a intervenit în cadrul a 3.991 de evenimente, dintre care 2.554 au fost dedicate menținerii ordinii publice, iar 1.437 au fost legate de situații de urgență.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 736 posibile infracţiuni, aproximativ 23% dintre acestea fiind din oficiu.

Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 127 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 131 de fapte penale şi au depistat 14 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale. Pentru 40 de persoane au fost dispuse măsuri preventive, a informat vineri un comunicat de presă al MAI.

Poliţiştii rutieri au acţionat, la nivelul întregii ţari, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.

În urma acţiunilor din teren au fost retrase 272 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 584 de permise de conducere, dintre care 62 pentru consum de alcool şi 11 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat, joi, 8.056 de contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de aproape 3 milioane de lei.

La rândul lor, pompierii au efectuat 30 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 2 obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu.

Angajaţii MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la aproape 4.000 de evenimente. Amenzi de peste 63.000 de lei

Au fost aplicate 154 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 63.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, 1.230 au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 66 pentru stingerea de incendii şi 6 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 9 persoane.

La rândul lor, poliţiştii au salvat o persoană aflată în situaţie critică.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind astfel salvate 12 persoane.

Niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră, în ultimele 24 de ore.

De la începerea conflictului din Ucraina, 4.453 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România.

Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

Angajaţii MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la aproape 4.000 de evenimente. Permise de ședere pentru beneficiarii protecţiei temporare

Totodată, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 148.899 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 3 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 31,4 %.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 22.232 de mijloace de transport şi 72.879 persoane, dintre care 7.414 de cetăţeni ucraineni, a mai precizat sursa citată. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO Un cerșetor a făcut 30 de lei în 10 secunde, la Alba Iulia, de 1 Decembrie. Mafia mâinilor întinse profită de Ziua Națională

Publicat

video un cerșetor a făcut 30 de lei în 10

Un cerșetor care apela la mila publicului de 1 Decembrie, la Alba Iulia, a scos aproape 30 de lei în doar 10 secunde. 

Momentul a fost surprins de reporterii alba24.ro, în jurul orei 12.30. Bărbatul care se târa în genunchi era prezent încă de la ora 10.00, în zonă. 

În doar zece secunde, a primit de la un bărbat în jur de 15 lei, iar de la o femeie o bancnotă de 10 lei și alte câteva de un leu.

Mai exact, acesta se afla pe panta dintre Poarta I și Poarta II a a Cetății…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. ACCIDENT la Topa Mică, în Cluj. O femeie dusă la SPITAL

Publicat

accident 1 e1701426954414.jpg

Un accident rutier a avut loc, vineri, pe raza localității Topa Mică. A fost implicată o singură mașină. O femeie a fost dusă la spital.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit în această dimineață la un accident rutier petrecut pe raza localității Topa Mică. La fața locului s-a deplasat echipajul de la Garda de Intervenție Aghireșu, iar în accident a fost implicat un singur autoturism. Din fericire, nu au existat victime…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

1 Decembrie la Alba Iulia: Două persoane amendate cu câte 3.000 de lei pentru că au folosit articole pirotehnice

Publicat

1 decembrie la alba iulia: două persoane amendate cu câte

Evenimentele și manifestările programate pentru prima parte a Zilei Naționale, s-au desfășurat fără incidente deosebite, au anunțat reprezentanții Jandarmeriei Alba.

Totuși, au fost identificate două persoane care au folosit articole pirotehnice (fumigene) și au fost sancționate contravențional, de către polițiști, cu câte 3.000 de lei.

”Alături de colegii noștri din cadrul celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne rămânem la datorie pentru asigurarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe