Connect with us

EVENIMENT

Vremea, în perioada 20 – 26 iulie: Fluctuații termice semnificative și ploi în fiecare zi, în unele regiuni

Publicat

ploi

În perioada 20 – 26 iulie, avem parte de o săptămână cu fluctuații termice semnificative, dar și cu ploi în fiecare zi. Precipitațiile vor depăși în bună parte din țară, 30 – 40, 50 l/mp, iar în zonele montane, Transilvania și Maramureș chiar 60 – 70 l/mp.

Excepție fac Moldova, Dobrogea, sudul Olteniei, sudul și estul Munteniei, unde vom avea precipitații slabe, până în 5 – 10 l/mp.

Luni, 20 iulie:

Începem săptămâna cu o vreme mai rece decât normalul perioadei prin zonele montane (abateri negative de la –3 spre –5 grade), prin Banat și sudul Olteniei (-1, –2 grade abateri termice), cu valori normale prin Muntenia, Dobrogea, Transilvania și Maramureș. În Moldova vorbim de o vreme mai caldă, cu abateri pozitive, spre +1, +2 grade față de normalul perioadei.

Despre ploi vorbim la nivelul întregii țări, cantități mai importante urmând să avem prin Transilvania, Muntenia, sudul Dobrogei, zonele montane (15 – 20, 25 l/mp).

Marți, 21 iulie:

Se încălzește la nivelul întregii țări, mai accentuat în Oltenia, Muntenia, Moldova (abateri termice pozitive de la +3 spre +5 grade față de normalul perioadei), iar în restul țării vorbim de temperaturi cu +1, +2 grade mai ridicate decât normalul perioadei. În zonele montane vorbim de valori normale, cu abateri negative prin Orientali și Apuseni. Marți, ploile sunt prezente mai ales prin Transilvania, Maramureș, zonele montane (5 – 10, 15 l/mp) și izolat, slabe cantitativ, prin Banat, Crișana, nordul Munteniei și Moldova.

Miercuri, 22 iulie:

Canicula își face simțită prezența prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, zone unde abaterile termice pozitive urcă spre +5, +7 grade. Și prin Transilvania, Dobrogea și restul Moldovei avem abateri pozitive (+1, +2 grade) iar prin Banat, Crișana, zonele montane vorbim de valori normale sau abateri ușor negative (-1, –2 grade).

Ploile își păstrează, în bună măsură, distribuția geografică, cantitățile mai importante urmând să cadă prin Crișana, Maramureș, nordul Transilvaniei (5 – 10, 15 l/mp).

Joi, 23 iulie:

Vremea se răcește, prin Banat, Crișana, zonele montane, nordul și centrul Moldovei, bună parte din Transilvania și Maramureș vorbim de abateri termice negative, –1 spre –3 grade, în timp ce prin Oltenia, mare parte din Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea avem temperaturi normale. Mai cald rămâne doar în sud-estul Munteniei, cu abateri pozitive de la +1 spre +3 grade.

Ploile se mută prin sudul Transilvaniei, Meridionali, Muntenia, Oltenia (10 – 20 l/mp)

Vineri, 24 iulie:

O zi cu temperaturi normale în cea mai mare parte a țării, iar prin zonele montane, nordul Moldovei, prin Dobrogea, Banat și Crișana vorbim de temperaturi mai mici cu 1 – 3 grade față de normalul perioadei. Și pe parcursul zilei de vineri vorbi de ploi tot prin Oltenia, Muntenia, Meridionali, dar și prin Dobrogea (10 – 15 l/mp).

Sâmbătă, 25 iulie:

Avem parte de o ușoară încălzire în sudul Olteniei, Muntenia, sudul și centrul Moldovei și prin Transilvania, unde temperaturile vor fi mai mari cu 2 – 3 grade față de normalul perioadei, iar în restul țării vom avea valori normale de temperatură. Excepție vor face zonele montane (abateri negative, de la –1 spre –3 grade), Banatul și Crișana (valori sub norme, cu abateri spre –1 grad).

Devine deja o tradiție, sâmbăta este ziua ploilor importante cantitativ pe Banat, Crișana, Munții Banatului (20 – 25 l/mp), dar ploi vor fi și prin Maramureș, Transilvania, Oltenia (3 – 5 l/mp).

Duminică, 26 iulie:

Încheiem săptămâna cu o nouă încălzire, abaterile termice pozitive fiind cuprinse, la nivelul întregii țări, între +2 spre +4, +5 grade. Doar în zonele montane rămânem cu temperaturi normale sau ușor sub normalul perioadei (abateri spre –1, –2 grade).

Duminică avem parte de ploi în bună parte din țară, cu excepția estului Munteniei, sudului Moldovei și Dobrogei. Cantitățile de precipitații vor ajunge la 15 – 20, 25 l/mp, iar prin nordul Transilvaniei și Maramureș chiar 50 – 60 l/mp.

sursa: prognozemeteo.ro, Prognoze Meteo – Vremea în România

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Harta interactivă a secțiilor de votare din străinătate, publicată de MAE. Lista locurilor unde pot vota românii din diaspora

Publicat

harta interactivă a secțiilor de votare din străinătate, publicată de

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat joi că a publicat harta interactivă a secțiilor de votare din străinătate. MAE a publicat, pe pagina web, lista celor 950 de secții de votare organizate în străinătate pentru alegerile prezidențiale și parlamentare 2024, care include și adresele sediilor acestora, a anunțat ministerul printr-un comunicat.

Lista este disponibilă în secțiunea dedicată alegerilor și poate fi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu

Publicat

mihai rus sef ipj cluj 4.jpg

Mihai Rus, chestor de poliție și fost șef al Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, anunță DNA.

Alături de el au fost trimiși în judecată încă 4 polițiști clujeni.

Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu

Mihai Rus va fi judecat, în stare de libertate, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ordin ANRE: „Taxa pe țeavă” – toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să PLĂTEASCĂ o cotă parte la factura de energie termică

Publicat

calorifer bun e1730300477355.jpg

ANRE a emis în acest an un ordin care prevede că toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să plătească o cotă parte la factura de energie termică, indiferent dacă sunt racordate la sistemul centralizat sau dețin centrale individuale pe gaze. A fost generată o formulă de calcul potrivit căreia cota comună ajunge la 50% din factura totală a blocului, scrie HotNews.ro. Oamenii au numit aceste costuri „taxa pe țeavă”, cu referire la coloana de distribuție a agentului termic…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce condiții contribuabilii pot beneficia de facilități fiscale

Publicat

guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce

Guvernul a decis, în ședința din 21 noiembrie 2024, prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale. Astfel, contribuabilii care doresc să-și clarifice situația fiscală au la dispoziție un interval suplimentar pentru a beneficia de facilitățile oferite, până la 19 decembrie 2024.

Termenul limită pentru depunerea notificărilor privind intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie 2024. AICI Ghidul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe