Connect with us

EVENIMENT

Vremea în următoarele 2 săptămâni. Canicula va alterna cu zile de răcire. După 1 iulie revin ploile

Publicatcaldura

Canicula va alterna, zilele următoare, cu perioade de răcire a vremii. După 1 iulie crește instabilitatea atmosferică, după-amiezile fiind marcate de ploi torențiale și descărcări electrice.

Meteorologii au emis, luni, prognoza pentru perioada 28 iunie – 11 iulie, pentru fiecare regiune.

Vezi și Vremea în luna iulie 2021

BANAT

Vremea va fi în încălzire până miercuri (30 iunie) și va deveni caniculară, cu o medie a temperaturilor maxime în general de 36…38 de grade. În următoarele patru zile se va răcori, astfel că la sfârșitul primei săptămâni media maximelor termice se va situa în jurul a 28 de grade. În cea de-a doua săptămână tendința va fi de încălzire treptată și ușoară. Temperaturile
minime vor crește, în medie, până spre 20…21 de grade în 30 iunie și 1 iulie, în următoarele trei zile vor scădea cu aproximativ 5 grade, apoi se va resimți și în cazul lor o nouă creștere. Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi în creștere după data de 1 iulie.

CRIŞANA

Vremea va deveni caniculară în zilele de 29 și de 30 iunie, când media valorilor maxime se va situa între 35 și 38 de grade, iar a minimelor în general între 18 și 20 de grade. În primele zile ale lunii iulie se va răcori, pentru ca din data de 4 iulie vremea să reintre într-un proces de încălzire treptată și ușoară. În cea de-a doua săptămână de prognoză media maximelor termice va fi de 28…32 de grade, iar a minimelor de 15…17 grade. Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi mai mare după data de 1 iulie.

TRANSILVANIA

Media temperaturilor maxime va fi în creștere de la 28 de grade în prima zi, până spre 34 de grade în data de 30 iunie. În primele 3 zile din luna iulie aceasta va scădea semnificativ, astfel că în 3 iulie nu va mai depăși 26…27 de grade, apoi se va încălzi ușor și treptat. Media minimelor termice va fi și ea în creștere, până în prima dimineață din luna iulie, apoi va scădea ușor, iar între 3 iulie și finalul intervalului de prognoză nu va mai avea variații semnificative. Vor fi manifestări ale instabilității atmosferice aproape în fiecare zi, dar mai frecvente și pe arii mai extinse, după data de 1 iulie.

MARAMUREŞ

Încălzirea treptată a vremii va determina creşterea temperaturilor maxime de la valori medii de 29…30 de grade, la 34….35 de grade în intervalul 28 – 30 iunie, când vremea va deveni călduroasă în timpul după-amiezilor. În a doua jumătate a primei săptămâni de prognoză se estimează o scădere semnificativă a temperaturii aerului, până la valori medii ale maximelor în jurul a 30 de grade, apoi se va încălzi din nou, însă ușor și treptat. În ceea ce privește minimele termice, acestea vor marca o creștere evidentă în primele zile, astfel că în dimineața de 1 iulie media lor va atinge 17…18 grade, apoi vor scădea spre 14 grade în 2 – 3 iulie. În cea de-a doua săptămână minimele termice vor fi cuprinse în medie între 14 și 17 grade. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel că în special pe parcursul după-amiezilor și după data de 1 iulie, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice.

MOLDOVA

Până la mijlocul primei săptămâni, valorile termice diurne vor fi în creștere de la medii de 28 de grade, spre 33 de grade și vor caracteriza o vreme călduroasă. În același interval și temperaturile minime vor marca o creștere, iar media acestora va ajunge la 18…19 grade. Ulterior, până în data de 3 iulie, temperatura aerului va fi în scădere spre maxime, în medie regională, de 27 de grade și minime în jurul a 17 grade, medii ce se vor menține, cu ușoare variații, până la sfârșitul intervalului. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere după data de 1 iulie și în special în cursul după-amiezilor și al serilor se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial.

DOBROGEA

Până în data de 30 iunie, valorile termice diurne vor fi în creștere ușoară, spre medii de 29 de grade. Apoi, până la sfârșitul primei săptămâni, temperaturile maxime vor scădea ușor, iar media acestora se va situa în jurul a 27 de grade. Ulterior, până la sfârșitul intervalului, variațiile maximelor termice vor fi nesemnificative, iar media regională nu va depăși 28 de grade. Temperaturile minime vor crește până în data de 1 iulie spre o valoare medie de 21 de grade. Apoi, până la începutul celei de-a doua săptămâni, minimele termice vor avea tendința de scădere, spre o medie de 19 grade, valoare ce se va menține până la sfârșitul intervalului de anticipație. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în intervalul 2-5 iulie, când mai ales după-amiaza și seara, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial.

MUNTENIA

Valorile termice diurne vor fi în creștere până la mijlocul primei săptămâni, când vremea va deveni caniculară, cu medii ale maximelor de 34…35 de grade. Apoi, până în data de 3 iulie, temperaturile maxime vor marca o scădere, iar media acestora va ajunge la 28 de grade. În cea de-a doua jumătate a intervalului, maximele termice nu vor avea variații importante, tendința va fi de creștere ușoară, iar media acestora se va situa în jurul a 30 de grade. Media valorilor nocturne va crește spre 19…20 de grade până în data de 1 iulie. Apoi, până la începutul celei de-a doua săptămâni, minimele termice vor marca o scădere, spre medii în jurul a 17 grade, iar până la sfârșitul intervalului, variațiile vor fi nesemnificative. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere după data de 1 iulie, dar mai ales în intervalul 1-4 iulie și în special în cursul după-amiezilor și al serilor se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial.

OLTENIA

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului, cu medii ale maximelor în jurul a 30 de grade, chiar caniculară în jurul datei de 30 iunie, când media va urca până la 36 de grade. Media valorilor nocturne va crește spre 20 de grade până în data de 1 iulie, apoi, până la începutul celei de-a doua săptămâni, minimele termice vor marca o scădere, spre medii în jurul a 17 grade. Până la sfârșitul intervalului, variațiile termice nocturne vor fi nesemnificative, iar media regională va fi de 17…18 grade. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere după data de 1 iulie și, mai ales în cursul după-amiezilor și al serilor, se vor semnala averse ce vor putea avea și caracter torențial.

LA MUNTE

Valorile termice diurne vor fi în creștere până la mijlocul primei săptămâni, când se vor înregistra maxime, în medie, de 24 de grade. Apoi, până în data de 3 iulie, temperaturile maxime vor marca o scădere, iar media acestora se va apropia de 16 grade. În cea de-a doua jumătate a intervalului, maximele termice nu vor avea variații importante, tendința va fi de creștere ușoară, iar media acestora se va situa în jurul a 19 grade. Media valorilor nocturne va crește spre 14…15 grade până în data de 1 iulie. Apoi, până la începutul celei de-a doua săptămâni, minimele termice vor marca o scădere, spre medii în jurul a 10 grade, iar până la sfârșitul intervalului, variațiile vor fi nesemnificative. Pe tot parcursul intervalului, după-amiaza și seara vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, cu un grad mai pronunțat după data de 1 iulie, când probabilitatea pentru averse torențiale și cantități importante de apă va fi mai mare. MEDIAFAX


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

FOTO: Fântână arteziană făcută praf în Arad după ce câţiva tineri s-au urcat pe ea pentru o poză

Publicat

Sursă foto: Primăria Sântana

Câţiva tineri din oraşul Sântana, judeţul Arad, au distrus o fântână arteziană. S-au urcat pe ea să-și facă selfie. Paguba e de 20.000 de lei, iar unul dintre făptaşi este cercetat penal de poliţişti.

Unul dintre bazinele intermediare din piatră ale fântânii, în care curgea apa, a cedat sub greutatea celor doi localnici.

„Fântâna este instalată într-un parc de câţiva ani. Este formată din reprezentarea unor personaje care golesc apa în bazine suprapuse. Bazinul din mijloc s-a rupt, practic toată instalaţia devenind nefuncţională. Poliţiştii i-au identificat pe cei doi tineri, iar familiile lor ne-au dat garanţii că vor suporta costul reparaţiilor. În oraş mai avem o singură fântână arteziană în acest moment, în alt parc”, a declarat vineri, pentru AGERRPRES, viceprimarul oraşului Sântana, Dinorel Muscă.

În acest caz, poliţiştii oraşului Sântana îl cercetează pentru distrugere pe unul dintre tineri, în vârstă de 19 ani.

„Împreună cu alţi patru tineri, s-ar fi urcat pe o fântână arteziană din parcul din localitate, încercând să facă o fotografie pentru reţelele de socializare, distrugând partea superioară a acesteia. Prejudiciul cauzat prin fapta tinerilor este de aproximativ 20.000 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Bărbat rănit, după ce a fost lovit de o mașină în zona unei treceri de pietoni din Florești – Cluj

Publicat

sursa foto: Facebook / Info Trafic Jud. Cluj

Un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane s-a produs vineri la amiază, pe DN 1 E60, în județul Cluj. În eveniment au fost implicate două mașini și un pieton.

Potrivit IPJ Cluj, conducătoarea unui autoturism, o femeie în vârstă de 30 de ani, din județul Alba, care se deplasa pe DN1 E60, din direcția Gilău spre Cluj-Napoca, a surprins și accidentat un bărbat în vârstă de 65 de ani, din Florești, care în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea străzii.

În încercarea de a evita impactul, aceasta a frânat, fiind lovită de autoturismul din spate, condus de un bărbat de 41 de ani.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Conform sursei citate, bărbatul de 65 de ani a fost transportat la o unitate medicală în vederea acordării îngrijirilor de specialitate, în stare ce conștiență.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Imagini cu prăpădul făcut de un incendiu. Un depozit cu mobilă al unui austriac, distrus în Arad de un incendiu provocat

Publicat

Un depozit cu mobilă deţinut de un austriac în municipiul Arad a ars complet, în noaptea de joi spre vineri. Incendiul a fost provocat de persoane deocamdată necunoscute.

Magazia se afla în cartierul Aurel Vlaicu, într-o zonă cu blocuri şi case. În jurul orei 01,00 a fost cuprinsă de flăcări.

Depozitul, cu o suprafaţă de aproximativ 300 metri pătraţi, ardea generalizat când au ajuns pompierii.

„Dezvoltarea rapidă şi violentă a incendiului a fost cauzată de prezenţa din abundenţă a materialelor combustibile din magazie, precum canapele, material plastic, lemnos sau carton. În momentul sosirii la locul intervenţiei, incendiul se manifesta violent la interior, exterior şi propagat la acoperiş, cu posibilitatea de extindere la construcţiile învecinate. Incendiul a fost stins după trei ore, fără a se propaga la alte construcţii”, a declarat Pleşca.

Pompierii au constatat că incendiul a fost provocat, astfel că au notat cauza ca fiind „acţiunea unor persoane iresponsabile”.

Conform ISU, cineva a dat foc unei pubele din plastic care se afla în faţa depozitului. Aici se mai aflau şi deşeuri pregătite de proprietarul austriac pentru a fi ridicate de operatorul de salubritate. Aceste deşeuri s-au aprins şi s-au extins la depozit.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Claudia Iuga, a declarat, pentru AGERPRES, că se fac cercetări pentru distrugere. Conform acesteia, flăcările au cuprins şi un autoturism parcat lângă depozitul cu mobilă.

Prejudiciul urmează să fie stabilit. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Două persoane rănite după impactul dintre două autovehicule în Prahova

Publicat

Două persoane au fost rănite în urma unui accident rutier produs vineri în Prahova.

Accidentul s-a produs în jurul orei 13.10, pe DJ 101F, comuna Dârvari.

Două autovehicule conduse de o femeie în vârstă de 26 de ani și un bărbat de 60 de ani s-au ciocnit.

În urma accidentului a rezultat rănirea șoferului și a soției sale în vârstă de 58 de ani, pasageră în autoturism. Cei doi au ajuns la spital.

Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0.

Traficul este dirijat.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate