Connect with us

ACTUALITATE

VREMEA până DUMINICĂ: Ploi în următoarele trei zile. Prognoza meteo de weekend, pentru 10-12 mai

Publicat

nori

Se anunță un week-end ploios, de altfel toată săptămâna am avut vreme închisă, cu ploi şi furtuni, însă măcar nu va mai fi așa frig ca la începutul săptămânii. 

Sunt anunțate ploi însemnate în toate cele trei zile de week-end, iar cantitățile de apă vor fi mari. Temperaturile se mențin mai ridicate, însă cu valori încadrate între 23 și 12 grade Celsius.

La munte, temperaturile se vor menține între 16 și 9 grade C, dar, la fel, nu vom scăpa de ploi. Vremea se va schimba complet începând cu săptămâna următoare.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Summit UE: Dispută între Von der Leyen şi Scholz pe tema subvenţiilor germane pentru energie

Publicat

ursula1.jpg
Arhivă foto

Preşedintele Comisiei Europene a criticat, la summitul Uniunii Europene, planul Germaniei cu privire la compensarea preţurilor la energie, iar cancelarul Olaf Scholz, susţinut de omologul său austriac, Karl Nehammer, au reproşat lipsa unei soluţii comunitare elaborate de Bruxelles.

Ursula von der Leyen a afirmat, la reuniunea informală a Consiliului European aflată în curs la Praga, că ar fi important ca toate companiile să aibă şanse egale de a participa pe piaţa comunitară. Competiţia trebuie să se bazeze doar pe calitate, nu pe subvenţii, a declarat preşedintele Comisiei Europene, conform publicaţiei Der Spiegel.

Anterior, într-un mesaj postat pe Twitter, Ursula von der Leyen evidenţiase importanţa „menţinerii pieţei unice europene şi a unui spaţiu care să asigure condiţii concurenţiale egale”. Preşedintele Comisiei Europene a subliniat că este necesară o soluţie „prin consens” care să permită reducerea preţurilor la gaze.

Summit UE: Dispută între Von der Leyen şi Scholz pe tema subvenţiilor germane pentru energie. Ce a spus cancelarul german

În replică, Olaf Scholz a reafirmat ideea că planul său are rolul de a ajuta atât companiile, cât şi cetăţenii să facă faţă crizei energetice, sugerând că a fost nevoit să adopte această soluţie în lipsa unui plan european. Iar cancelarul austriac, Karl Nehammer, a catalogat planul german drept „un semnal de trezire” adresat Comisiei Europene, care nu a reuşit să elaboreze un plan comun.

Mai mulţi membri ai Comisiei Europene şi lideri ai statelor membre UE au criticat în ultimele zile planul Guvernului Olaf Scholz de a aloca 200 de miliarde de euro pentru compensarea preţurilor la gaze.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Acces pe bază de cartelă și pentru platformele subterane de colectare a deșeurilor, la Alba Iulia. Cât vor costa sistemele

Publicat

platforme subterane alba iulia scaled e1665131188592 1000x534.jpg

Primăria Alba Iulia vrea să monteze sisteme de acces pe bază de cartelă și la platformele subterane pentru colectarea deșeurilor menajere din municipiu, după modelul platformelor cu module supraterane de colectare selectivă. În acest sens, accesul la platformele de colectare selectivă din oraș se va putea face doar  

Reprezentanții administrației locale au lansat în 4 octombrie o achiziție pentru un sistem de acces cu cartelă pentru dotarea a 43 de platforme subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor urbane.

Valoarea estimată a achiziției este de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Pod PROVIZORIU, cu o SINGURĂ bandă de circulație, construit în 30 de zile la Someșu Rece. Vechiul pod va fi DEMOLAT

Publicat

pod somesu rece 1.jpg

Consiliul Județean Cluj a început lucrările de construire a unui pod provizoriu în localitatea Someșu Rece, comuna Gilău, pe drumul județean 107P. Vechiul pod a fost închis și apoi redeschis circulației pentru mașini de tonaj mic, după ce s-a constat că structura de rezistență a acestuia este distrusă. Acesta va fi demolat, iar un nou pod va fi construit în loc.

Lucrările de intervenție care au început în regim de primă urgență vizează construirea unui pod provizoriu în amonte de podul propriu-zis, situat la poziția kilometrică 4+310, pe care circulația se desfășoară acum cu restricții de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Valul de COVID-19 continuă să ia amploare în Franța

Publicat

Un nou val de COVID-19, continuă să ia amploare în Franța, în ceea ce priveşte numărul de infecţii şi de spitalizări, potrivit unui raport săptămânal al autorităţilor sanitare, informează AFP. Valul  a apărut la începutul lunii septembrie.

În ultima săptămână, circulaţia virusului a progresat „puternic pe întreg teritoriul metropolitan, în special în rândul persoanelor mai în vârstă”, a rezumat Agenţia de Sănătate Publică din Franţa într-un bilanţ joi seara.

Creşterea a continuat, de asemenea, „la nivelul indicatorilor spitaliceşti”, cu o creştere clară a internărilor cu diagnosticul de COVID-19, inclusiv la terapie intensivă.

Până joi, au fost înregistrate 65.537 de cazuri noi, faţă de 51.366 cu o săptămână înainte. Numărul total de pacienţi spitalizaţi, de peste 16.000, a revenit la nivelul de la jumătatea lunii august.

După mai multe valuri de la începutul anului, epidemia de COVID-19 scăzuse extrem de mult în intensitate la sfârşitul lunii august, însă infecţiile au revenit o dată cu întoarcerea la şcoală.

Valul de COVID-19 continuă să ia amploare în Franța. Ce a decis Guvernul francez

Guvernul a decis să devanseze pentru începutul lunii octombrie debutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 destinată celor mai vulnerabili şi prevăzută iniţial să însoţească campania antigripală de la mijlocul lunii.

Autorităţile sanitare nu exclud o revenire la obligaţia de a purta mască în spaţiile închise.

Cu toate acestea, proporţia de francezi care poartă măşti în public a ajuns în septembrie la cel mai scăzut nivel de la începutul crizei sanitare, arată un sondaj realizat de Agenţia de Sănătate Publică din Franţa.

De când purtarea măştii nu mai este obligatorie în spaţiile publice închise, majoritatea persoanelor declară că nu o mai poartă sau o poartă mai rar, în special în spaţiile publice închise (76%, faţă de 58% în mai), la locul de muncă (70%, faţă de 57%) şi în mijloacele de transport în comun (61%, faţă de 23%).

La fel se întâmplă şi în prezenţa persoanelor în vârstă sau vulnerabile (58%, faţă de 44%), potrivit sondajului, realizat în perioada 12-19 septembrie pe un eşantion reprezentativ de 2.000 de adulţi.

Drept explicaţie, francezii spun că „anumite acţiuni nu mai sunt obligatorii, cum ar fi purtarea unei măşti în anumite locuri” (56%), că „majoritatea oamenilor sunt vaccinaţi” (43%) şi că măsurile de protecţie sunt „prea restrictive în viaţa de zi cu zi” (23%). Agerpres

Citește mai departe