Connect with us

EVENIMENT

Vremea se încălzeşte din 27 martie în întreaga ţară. Precipitaţii slabe, în următoarele două săptămâni

Publicat

Meteorologii prognozează o încălzire semnificativă a vremii după data de 27 martie, iar precipitaţiile vor mai fi prezente pe tot parcursul următoarelor două săptămâni, conform estimărilor pentru perioada 22 martie – 4 aprilie, publicate, luni, de Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În Banat, intervalul va debuta cu o vreme mult mai rece decât normal pentru ultima decadă a lunii martie, atât ziua, cu maxime termice în medie de 6 – 9 grade, dar mai ales pe parcursul nopţilor, când temperatura va coborî spre valori între -5 şi -2 grade.

Citește și Prognoza meteo / Vremea de Florii, Paști și 1 Mai 2021

Încălzirea vremii ce se va resimţi începând din data 27 martie va determina valori diurne de 13 – 16 grade şi nocturne de 2 – 5 grade, mediat regional. Deşi vor fi posibile unele oscilaţii de la o zi alta, cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de un regim termic în general apropiat de cel specific perioadei din an, respectiv maxime de 14 – 16 grade şi minime de 4 – 6 grade, posibil cu valori mai mici în dimineţile de 1 şi 2 aprilie.
Probabilitatea pentru precipitaţii locale şi temporare, estimate a fi în general slabe cantitativ, va fi în creştere după data de 28 martie şi în special în ultimele zile ale intervalului de referinţă.

În Crişana, la începutul intervalului, valorile termice vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, cu precădere pe timpul nopţilor, astfel că media maximelor va fi de 6 – 10 grade, iar a minimele vor oscila între -7 şi -3 grade. După data de 27 martie, vremea se va încălzi considerabil, temperaturile ajungând la 13 – 15 grade ziua şi între 1 şi 4 grade, noaptea. Până la sfârşitul celor două săptămâni, deşi cu posibile oscilaţii de la o zi la alta, valorile termice se vor menţine apropiate de cele climatologic specifice perioadei (în medie regională maxime de 14 – 16 grade şi minime de 2 – 5 grade, posibil mai mici în dimineţile de 1 şi 2 aprilie). Cea mai mare parte a perioadei de referinţă va fi caracterizată de un regim pluviometric deficitar, cu probabilitate mai mare pentru ploi locale şi temporare, în general slabe cantitativ, în jurul datei de 29 martie şi în ultimele zile.

În zona Transilvaniei, vremea deosebit de rece va fi caracteristică în prima parte a intervalului de prognoză, când – mediat regional – temperaturile maxime vor fi de 2 – 7 grade, iar cele minime de la -9 la -4 grade. Din data de 27 martie, vremea va fi în încălzire semnificativă, astfel că până la sfârşitul celor săptămâni, deşi cu posibile oscilaţii de la o zi la alta, regimul termic va fi apropiat de cel normal acestei perioade din an. În medie, ziua vor fi valori cuprinse între 10 şi 15 grade, iar noaptea între -1 grad şi 3 grade, posibil local mai mici în 1 şi 2 aprilie. Precipitaţii slabe, predominant ninsori, se vor semnala la începutul intervalului în sudul şi estul regiunii, iar probabilitatea pentru precipitaţii va creşte din nou după data de 29 martie.

În Maramureş, în prima parte a intervalului, valorile termice se vor situa cu mult sub cele normale pentru ultima decadă a lunii martie, mai ales pe timpul nopţilor; astfel că, în medie, maximele vor fi de 4 – 7 grade, iar minimele între -6 şi -4 grade. Din data de 27 martie, vremea se va încălzi semnificativ, temperaturile devenind apropiate de cele climatologic specifice perioadei şi, cu mici variaţii de la o zi alta, menţinându-se în jurul acestora până la sfârşitul celor două săptămâni. Valorile diurne se vor încadra între 11 şi 13 grade, iar cele nocturne de la 2 la 4 grade, mediat regional. Regimul pluviometric va fi deficitar pe parcursul primei săptămâni, ulterior probabilitatea pentru precipitaţii fiind temporar mai ridicată.

În regiunea Moldovei, până în data de 26 martie, vremea se va menţine deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie, cu temperaturi maxime de 3 – 8 grade şi minime între -5 şi -2 grade. Ulterior, valorile termice vor creşte şi vor fi apropiate de cele climatologic specifice perioadei şi, cu mici oscilaţii, se vor menţine în jurul normelor până la finalul celor două săptămâni. Astfel, ziua vor fi 9 – 13 grade, iar pe timpul nopţilor 1 – 3 grade, în medie, dar posibil mai rece în dimineţile de 1 şi 2 aprilie. La începutul perioadei (22 – 24 martie), local şi temporar vor fi precipitaţii slabe, mai ales ninsori şi lapoviţă. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere după data de 29 martie, dar cu precădere în ultimele zile ale intervalului de referinţă.

În Dobrogea, intervalul va debuta cu o vreme deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie, astfel că, în medie regională, temperaturile maxime vor fi de 3 – 7 grade, iar cele minime de la -3 la 0 grade. Încălzirea vremii se va resimţi începând din data de 27 martie şi va fi semnificativă, determinând valori în jurul celor climatologic specifice perioadei, ziua de 10 – 13 grade, iar noaptea de 2 – 4 grade, în medie, care se vor menţine, cu mici oscilaţii, până la sfârşitul celor două săptămâni. Vor fi precipitaţii moderate cantitativ (sub fomă de lapoviţă, ninsoare şi temporar ploaie) în perioada 22 – 25 martie, iar după data de 30 martie va creşte probabilitatea pentru ploi, estimate a fi în general slabe cantitativ.

În Muntenia, la începutul intervalului, vremea va fi cu mult mai rece decât ar fi normal în ultima decadă a lunii martie, astfel că, în medie regională, temperaturile maxime vor fi de 3 – 9 grade, iar cele minime între -5 şi zero grade. Încălzirea vremii se va resimţi începând din data de 27 martie şi va fi semnificativă, determinând valori în jurul celor climatologic specifice perioadei, ziua de 12 – 16 grade, iar noaptea de 1 – 4 grade, în medie, care se vor menţine, cu mici oscilaţii, până la sfârşitul celor două săptămâni. Vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă, ninsoare şi temporar ploaie, în perioada 22 – 24 martie, iar după data de 29 martie va creşte probabilitatea pentru ploi, estimate a fi în general slabe cantitativ.

În Oltenia, la începutul intervalului, valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, astfel că media maximelor va fi cuprinsă între 5 şi 9 grade, iar cea a minimelor între -5 şi 0 grade. După data de 27 martie, vremea se va încălzi considerabil, temperaturile ajungând la 13 – 16 grade, pe timpul zilei, respectiv între 1 şi 5 grade, noaptea. Până la sfârşitul celor două săptămâni, deşi cu posibile oscilaţii la de la o zi la alta, valorile termice se vor menţine în general apropiate de cele climatologic specifice perioadei. În perioada 22 – 23 martie vor fi precipitaţii mixte pe arii relativ extinse, iar probabilitatea de ploaie va fi, apoi, în creştere după data de 30 martie.

La munte, vremea va fi deosebit de rece la începutul perioadei, geroasă în cursul nopţilor când minimele vor fi în medie între -14 şi -10 grade şi cu maxime negative, de la -5 la zero grade, cu valori mai scăzute la altitudini mari. Începând din 27 martie, încălzirea vremii va fi semnificativă, astfel că regimul termic se va apropia de cel normal pentru perioada din an şi, cu mici oscilaţii, se va menţine astfel până la finalul celor săptămâni de prognoză. Se estimează o medie a temperaturilor maxime ce va oscila între 1 şi 7 grade şi minime între -6 şi -2 grade. În primele zile din intervalul de prognoză vor fi ninsori temporare, în special în Carpaţii Meridionali şi Orientali. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ ridicată şi după data de 29 martie, însă acestea sunt estimate a fi în general slabe cantitativ. AGERPRES/

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Andre Rieu anunță alte 2 concerte la Cluj-Napoca. Biletele pentru primele show-uri, vândute în câteva ore

Publicat

andrerieu cluj 1920x1080px.jpg

Biletele la concertele mult așteptate ale celebrului artist André Rieu, programate pentru 13 și 14 noiembrie 2025, la Sala Polivalentă BTarena din Cluj-Napoca, s-au vândut cu o rapiditate uluitoare, fiind sold-out în 48 de ore de la lansare!

În primele ore de la punerea biletelor în vânzare, concertul din 14 noiembrie 2025 a atins un grad de ocupare de 99%, iar cel din 13 noiembrie 2025 a bifat 80% din totalul locurilor vândute. Până la finalul zilei următoare,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Votant clujean al lui Georgescu: Mi-a fost scârbă de partidele mari și de candidații propuși. Singurul care a vorbit de oameni

Publicat

calin georgescu 1.jpg

Unul din cei peste 50.000 de clujeni care au votat în primul tur al alegerilor prezidențiale cu independentul Călin Georgescu a explicat pentru Cluj24 motivele care au stat la baza votului său.

Potrivit acestuia, votul pro-Georgescu a fost unul anti-partidele mainstream, partide mari și anchilozate, cărora nu le-a păsat de oameni ci doar de propriile interese.

”M-am hotărât cu cine să votez doar duminică dimineață. Și am decis să dau un vot anti-sistem, iar…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

TikTok susține că a ELIMINAT 98,5% din conținutul cu DEZINFORMARE electorală în sub 24 de ore

Publicat

olivier bergeron sdwhxkjijye unsplash scaled e1732531325923.jpg

TikTok a anunțat că lansează o campanie care să asigure protejarea corectitudinii procesului electoral, în contextul alegerilor din România. Potrivit celor mai recente estimări, 98,5% din conținutul legat de dezinformări electorale a fost șters în mai puțin de 24 de ore.

Cu o echipă globală de peste zeci de mii de experți în trust & safety, dintre care mai mult de 6.000 în UE, parteneriate strategice, resurse în aplicație (precum Centrul Electoral, Ghidul de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Reforma economică a Partidului S.O.S. România: reindustrializarea țării și dezvoltarea pieței românești de capital (PE)

Publicat

whatsapp image 2024 11 25 at 10.18.03.jpeg

Reforma economică propusă de Partidul S.O.S. România se bazează pe două direcţii principale:

–        Reindustrializarea ţării, refacerea şi dezvoltarea ţării prin iniţiativa, munca şi cu capitalurile româneşti;

–        Dezvoltarea pieței de capital româneşti care trebuie să devină în cel mai scurt timp principala sursă de finanțare a investiţiilor din economie;

Mai nou și partidele aflate la guvernare s-au trezit că este nevoie…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe