Connect with us

EVENIMENT

Vremea se încălzeşte în această săptămână. După 27 februarie, valorile termice scad şi revin precipitaţiile

Publicat

Vremea se va încălzi în cursul acestei săptămâni, la nivelul întregii ţări, însă spre finalul lunii februarie valorile termice vor scădea din nou iar probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor va creşte, reiese din prognoza de specialitate, valabilă pentru perioada 22 februarie – 7 martie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, până pe data de 26 februarie, valorile termice diurne se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei, astfel că media maximelor va avea variaţii între 12 şi 16 grade. După data de 27 februarie, temperaturile maxime vor scădea până la o medie de 11 grade, iar tendinţa de uşoară scădere se va menţine până la sfârşitul intervalului, când vor fi medii de 9 – 10 grade. Temperaturile minime vor creşte uşor la începutul intervalului, până la o medie de 3 grade şi se vor menţine între 2 şi 4 grade până spre sfârşitul primei săptămâni. Din 27 februarie media minimelor va coborî până spre 1 grad, apoi în a doua săptămână se va menţine la valori, în medie, de 0 – 2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 1 – 6 martie.

În Crişana, în această săptămână, media maximelor va fi de 13 – 15 grade, valori cu mult mai mari decât în mod normal pentru această perioadă. Din data de 27 februarie, media temperaturii maxime va fi în scădere spre o valoare de 10 grade, apoi se va menţine până spre sfârşitul intervalului, la valori, în medie, de 8 – 10 grade. Temperaturile minime vor creşte uşor în prima săptămână, spre o medie de 4 grade, apoi până la sfârşitul intervalului va exista tendinţa de scădere, spre medii de la -1 la 0 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere după data de 1 martie.

În zona Transilvaniei, vremea va fi deosebit de caldă până în jurul datei de 26 februarie, iar media maximelor va avea variaţii între 11 şi 14 grade. Apoi, temperaturile maxime vor fi în scădere, chiar semnificativă în jurul datei de 27 februarie, când se vor înregistra medii de 8 – 9 grade, iar la sfârşitul intervalului, media maximelor va ajunge spre valori de 6 grade. Temperaturile minime vor creşte în prima săptămână, de la medii în jurul a -4 grade până spre 0 grade. Până la sfârşitul intervalului, temperaturile minime vor fi în uşoară scădere, spre medii ce vor oscila între -4 şi -3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată după 27 februarie, dar mai ales în jurul datei
de 2 martie.

În Maramureş, valorile termice diurne vor creşte uşor până spre sfârşitul primei săptămâni, de la medii de 11 grade, până spre 14 grade. După data de 26 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât la sfârşitul intervalului de anticipaţie, media maximelor va ajunge la 6 – 7 grade. Temperaturile minime vor fi în creştere în prima săptămână, de la medii de -3 grade, până spre valori de 3 grade. În cea de-a doua săptămână, minimele termice vor marca o scădere treptată, iar la finalul intervalului se vor înregistra, în medie, până la -3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere, în special după data de 1 martie.

În regiunea Moldovei, în prima săptămână de prognoză, în ansamblu, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit, dar vor fi fluctuaţii în evoluţia temperaturilor maxime, astfel că media acestora va fi cuprinsă între 8 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori în 25 şi 26 februarie. În această perioadă, media temperaturilor minime va creşte de la -4 grade până spre valori de 0 – 1 grad. Primăvara calendaristică va debuta cu maxime la nivelul regiunii de 6 – 8 grade şi minime între -2 şi 0 grade, cu o tendinţă generală de scădere spre finalul celor două săptămâni de prognoză. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în a doua săptămână de prognoză, dar până atunci, doar izolat vor fi condiţii de burniţă în zonele joase de relief.

În Dobrogea, în primele două zile ale intervalului, media valorilor maxime va fi de 8 – 10 grade, după care se va produce o scădere semnificativă până la 5 grade, ca ulterior să se încălzească din nou spre maxime în jur de 12 grade. Spre finalul lunii februarie, o nouă răcire va determina maxime în medie de 7 – 8 grade, ce se vor menţine fără variaţii importante şi în prima săptămână de martie. Media temperaturilor minime va fi în creştere uşoară în prima săptămână, de la 0 grade, până la 3 – 4 grade, iar ulterior sunt prognozate valori în jur de 1 grad. În prima săptămână de prognoză vor fi posibile ploi slabe sau burniţă, în special pe 24 februarie. După data de 1 martie probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere.

În Muntenia, în prima săptămână va predomina o vremea caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime la nivelul regiunii cuprinse între 12 şi 16 grade, dar în ziua de 24 februarie se vor înregistra valori diurne, apropiate de mediile multianuale, în jur de 8 grade. Răcirea prognozată pentru 28 februarie va însemna maxime în jur de 10 grade, ce se vor menţine şi în primele zile din luna martie, însă până la finalul intervalului, tendinţa temperaturii va fi de scădere uşoară. În ceea ce priveşte temperaturile minime, acestea vor prezenta o tendinţă de creştere treptată în prima săptămână, de la -2 grade până spre 2 grade, iar ulterior media regională a acestora va fi în jur de 0 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a intervalului, probabilitatea pentru precipitaţii urmând să fie în creştere mai ales după 2 martie.

În Oltenia, perioada 22 – 28 februarie va fi caracterizată de variaţii ale temperaturii aerului de la o zi la alta, dar în ansamblu vremea va fi caldă în special în zona de deal. Valorile maxime de temperatură la nivelul regiunii vor fi cuprinse, în general, între 12 şi 16 grade, iar minimele vor prezenta o tendinţă de creştere uşoară de la – 2 grade până spre 2 – 3 grade. În a doua săptămână sunt prognozate maxime, în medie de 10 – 12 grade, cu valori ceva mai scăzute spre finalul intervalului, iar temperaturile minime vor fi în jur de 0 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a intervalului, iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în special după data de 2 martie.

La munte, până în 26 februarie, vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu o medie a valorilor maxime între 6 şi 9 grade şi minime de la -2 la 0 grade. Răcirea prognozată pentru finalul lunii februarie va determina maxime în medie de 0 – 2 grade, ce se vor menţine fără variaţii importante şi în prima săptămână de martie, iar media minimelor va scădea până spre la -7 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere după data de 27 februarie. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Castelul Martinuzzi din Vințu de Jos va fi restaurat și transformat într-un HUB cultural. Finanțare nerambursabilă acordată de INP

Publicat

castelul martinuzzi din vințu de jos va fi restaurat și

Castelul Martinuzzi din Vințu de Jos va fi restaurat și transformat într-un HUB cultural.

Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia a obținut, la mijlocul lunii martie, o finanțare nerambursabilă de 200.000 de lei acordată de către Institutul Național al Patrimoniului (INP) prin programul Timbrul Monumentelor Istorice, în vederea punerii în siguranță, conservării ruinelor și transformarea „Castelului Martinuzzi” din Vințu de Jos într-un HUB cultural.

Proiectul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Primăria Cluj-Napoca: Ultimele zile pentru plata impozitelor locale cu reducere de 10%

Publicat

impozite taxe 2.jpg

Primăria Cluj-Napoca anunță că locuitorii municipiu au posibilitatea de a-și achita impozitul integral până pe anul 2024 până în 1 aprilie, inclusiv, pentru a putea beneficia de bonificația de 10% din acesta. Prin urmare, Primăria Cluj-Napoca le recomandă cetățenilor să nu se înghesuie inutil la ghișeele instituției și să utilizeze variantele online puse la dispoziției.

ATENȚIE, clujeni. Ultimele zile pentru plata impozitelor locale cu bonificație

  • online, cu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Mesajul primarului Gabriel Pleșa pentru credincioșii care sărbătoresc Paștele catolic (P)

Publicat

video: mesajul primarului gabriel pleșa pentru credincioșii care sărbătoresc paștele

Mesajul primarului Gabriel Pleșa pentru credincioșii care sărbătoresc Paștele catolic: 

„În aceste zile, creștinii se pregătesc pentru cea mai importantă sărbătoare de peste an.

Prin post și rugăciune, cu căință și smerenie, fiecare dintre noi este chemat să conștientizeze jertfa supremă prin care am fost răscumpărați.

Celor care se vor bucura primii de Sărbătoarea Învierii creștinilor romano – catolici, reformați, unitarieni și evangheliști din Alba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Nou record pentru gramul de aur

Publicat

1711660843 aur lingouri pixabay e1681306504193.jpg

Aprecierea monedei americane și a metalului galben la 2.192 – 2.214 dolari, aproape de maximul istoric de 2.222,39 dolari, atins în 21 martie, au ridicat prețul la gramul de aur de la recordul de 323,4240 lei, atins miercuri, la 327,8351 lei.

Față de începutul anului, prețul la gramul de aur a crescut cu 27 de lei, evoluție datorată aprecierii unciei de aur care s-a amplificat după ce oficialii Rezervei Federale americane au lăsat de înțeles că sunt pregătiți…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe