Connect with us

EVENIMENT

VINE FRIGUL! Prognoza meteo pentru minivacanța de 1 Decembrie

Publicat

Vremea de 1 Decembrie va fi mai rece la nivelul întregii ţări, inclusiv în Capitală. Temperaturile maxime se vor încadra între două şi 12 grade Celsius, iar probabilitatea pentru ploi va fi redusă,  exceptând zonele deluroase din Crişana şi Banat.

ANM: „Pe data de 1 decembrie, vremea va fi rece mai ales dimineaţa, însă la amiază, temperaturile mai cresc uşor faţă de ziua precedentă, astfel încât la nivelul ţării maximele se vor încadra între două şi 12 grade, iar minimele vor fi cuprinse între minus patru şi patru grade Celsius.

Cer mai mult noros în Maramureş şi Transilvania, în zonele deruloase din Crişana şi Banat, unde vor mai fi precipitaţii salbe mixte.

În restul teritoriului va fi un cer variabil şi probabilitatea pentru ploi va fi redusă. La munte, însă, la altitudini mari se aşteaptă ninsori şi rafale ale vântului destul de însemnate ce pot depăşi local şi 80 km/h”, a precizat meteorologul ANM.

În Capitală, vremea rămâne relativ rece pe 1 Decembrie, chiar dacă temperatura aerului mai creşte uşor şi maximele vor fi de 9 – 10 grade Celsius. Minima nopţii va fi de minus un grad şi plus două grade în centrul oraşului. ” Va fi un cer variabil în Capitală, nu mai aşteptam precipitaţii, iar vântul rămâne moderat”, a precizat specialistul ANM.

Luni, 29 noiembrie, vremea se va răci accentuat în regiunile intra-carpatice

Potrivit informaţiilor furnizate de meteorologul de serviciu, pe parcursul zilei de luni, 29 noiembrie, vremea se va răci accentuat în regiunile intra-carpatice. În restul teritoriului valorile de temperatură vor scădea doar uşor faţă de duminică astfel încât vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit.

„Temperaturile maxime în ţară vor fi cuprinse în general între 6 şi 16 grade Celsius. În ceea ce priveşte precipitaţiile vor fi ploi în partea de sud şi de sud-est a ţării, dar izolat vor apărea precipitaţii mixte în jumătatea nordică. Cel mai important este faptul că vântul va continua să aibă intensificări susţinute în zona montană înaltă, rafale care depăşesc 80-90 km/h fiind de aşteptat să apară în Carpaţii Orientali, iar în noaptea de 30 spre 1 decembrie şi în celelalte masive. Temperaturile minime în noaptea de 29 spre 30 noiembrie vor fi cuprinse între minus 4 şi 5 grade, mai ridicate doar pe litoral”, a transmis meteorologul.

Pe 30 noiembrie va continua procesul de răcire în toată ţara

Pe 30 noiembrie va continua procesul de răcire în toată ţara. „Vor fi temperaturi maxime între 1 şi 8 grade, iar minimele între minus 5 şi două grade Celsius. Vor persista înnorările în interiorul arcului carpatic unde pe arii relativ extinse vor fi ploi, lapoviţă şi ninsoare. De asemenea, în zonele de munte va mai ninge chiar viscolit în partea mai înaltă. În partea de sud şi de est a ţării vor fi înnorări temporare şi precipitaţii predominant sub formă de ploaie şi numai izolat pot să apară lapoviţa şi ninsoarea, cu precădere în zonele mai înalte. Vântul va continua să aibă intensificări cu viteze mai mari la munte, dar local şi temporar şi în restul ţării”, a adăugat specialistul ANM.

În Bucureşti, luni, 29 noiembrie, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă

În Bucureşti, luni, 29 noiembrie, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, maxima se va situa în jurul valorii de 13 grade Celsius, iar minima nopţii va fi în jur de 1 şi 3 grade Celsius. „Vom avea un cer mai mult noros şi temporar ploaie slabă la începutul zilei şi din nou noaptea. Pentru data de 30 noiembrie, în Capitală, vremea devine rece, maxima termică nu va depăşi 5 – 6 grade Celsius, minima nopţii următoare, 30 noiembrie spre 1 decembrie, minus 3 cel mult zero grade Celsius, înnorări temporare şi ploi în special la începutul zilei”, a mai spus meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Claudiu Târziu: AUR respinge dezinformările lansate de serviciul de SPIONAJ ucrainean

Publicat

claudiu tarziu.jpeg

Regimul de la Kiev, prin intermediul serviciului său de spionaj militar HUR, se amestecă grosolan în treburile interne ale României, în campania electorală în curs. Totodată, Kievul urmărește și intimidarea românilor din Ucraina, precum și intimidarea Patriarhiei Române.

Presa de la Kiev, citând ca sursă serviciul de spionaj militar HUR, dezinformează, pretinzând că AUR ar realiza în prezent interviuri cu preoți din satele locuite de români din regiunile…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mihnea Costachi a realizat cea mai bună performanță obținută vreodată de un român la Campionatul European de Șah – Dezlegări

Publicat

mihnea costachi a realizat cea mai bună performanță obținută vreodată

O noua performanță internațională obținută de șahistul din Alba Iulia, Mihnea Costachi. Acesta a obținut locul 4 la Campionatul European de Șah – Dezlegări.

Aceasta este cea mai bună performanță obținută vreodată de un șahist român la Campionatele Europene de dezlegări.

În perioada 18-21 aprilie, Campionatele Europene de Șah – Dezlegări s-au desfășurat la Hagen, în Germania, reunind la start un număr de 71 participanți din 20 țări.

Mihnea Costachi, legitimat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Suntem mai aproape de ADMITEREA în programul Visa Waiver. Ce spune Guvernul

Publicat

pasaport.jpg

Suntem mai aproape de admiterea în programul Visa Waiver. Acest lucru reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice în acest sens, a informat Guvernul.

Guvernul aminteşte că, pentru scăderea ratei de refuz sub pragul de 3%, este nevoie de sprijinul tuturor cetăţenilor români care deţin sau au deţinut viza SUA de tip B1/B2 – afaceri şi turism, scrie Alba24.ro.

Suntem mai aproape de ADMITEREA…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un miliard de terminale conectate la Internet, în România. Șeful DNSC: Tehnologia vine la pachet cu riscuri de securitate

Publicat

un miliard de terminale conectate la internet, în românia. Șeful

Un miliard de terminale conectate la Internet, în România. Numărul a fost avansat e șeful DNSC, Dan Cîmpean. 

Acesta spune că un număr de 127 de dispozitive inteligente sunt conectate la Internet, în fiecare secundă, iar în România există în jur de un miliard de terminale deja conectate.

Datele au fost prezentate de Directoratul Naţional pentru Securitate Cibernetică (DNSC).

„Riscul cel mai mare pentru astfel de subiecte este ca acestea (inovare, digitalizare şi securitate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe