Connect with us

EVENIMENT

Vremea va intra într-un proces de încăzire în următoarele zile, cu probabilitatea de precipitaţii în următoarele 7 zile

Publicat

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal în această săptămână, în majoritatea regiunilor ţării, în timp ce probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată în perioada 9 – 15 decembrie, arată prognoza emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru 7 – 20 decembrie 2020.

În Banat, vremea va fi caldă în prima săptămână a intervalului de prognoză, iar media temperaturilor maxime va fi de 8 – 10 grade Celsius. Apoi, va avea loc o răcire treptată, care va determina, în intervalul 16 – 20 decembrie, un regim termic apropiat de cel normal pentru această perioadă, concretizat printr-o medie regională a valorilor diurne de 4 – 5 grade. Media temperaturilor nocturne va fi pozitivă până spre 17 decembrie şi se va situa, în general, între 2 şi 4 grade. Spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni, media minimelor termice va scădea sub limita de îngheţ şi va fi de aproximativ minus 1 – minus 2 grade grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată pe aproape tot parcursul celor două săptămâni şi abia spre finalul intervalului va fi în scădere.

În Crişana, în prima jumătate a intervalului, regimul termic diurn se va caracteriza prin uşoare variaţii de la o zi la alta, însă temperaturile maxime se vor menţine peste cele normale pentru această perioadă şi se vor situa, în medie, între 6 şi 10 grade grade Celsius. În a doua săptămână, maximele diurne vor fi în scădere, spre medii de 4 – 5 grade în ultimele zile, caracterizând o vreme apropiată de normalul termic al perioadei. Media valorilor termice nocturne se va încadra, în general, între 1 şi 4 grade, cu o tendinţă de scădere, spre minus 2 grade, către finalul celei de-a doua săptămâni. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată, cu precădere pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză.

În zona Transilvania, la începutul primei săptămâni, valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei, cu o medie a temperaturilor maxime de 4 grade şi a celor minime de minus 3 – minus 1 grad. Apoi, vremea se va încălzi, iar media maximelor va atinge 8 grade, în intervalul 10 – 13 decembrie, când şi temperaturile nocturne vor deveni pozitive, cu o valoare medie de 2 – 3 grade Celsius. Ulterior, va avea loc un proces de răcire treptată, astfel încât, între 17 şi 20 decembrie, regimul termic va fi normal pentru această perioadă, cu valori medii ale temperaturilor maxime de aproximativ 2 grade şi ale celor minime nocturne de minus 5 – minus 3 grade grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 9 – 15 decembrie, iar în jurul datei de 10 decembrie, acestea se pot semnala pe arii mai extinse şi pot fi mai însemnate cantitativ.

În Maramureş, pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor avea variaţii de la o zi la alta, iar media lor regională se va încadra între 6 şi 9 grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă. Apoi, regimul termic va marca o scădere, iar media maximelor în intervalul 17 – 20 decembrie va fi de 3 – 4 grade Celsius, apropiată de norma perioadei. Temperaturile nocturne vor fi negative în primele şi ultimele nopţi ale intervalului de prognoză, când se vor înregistra valori medii în jurul a minus 3 – minus 2 grade, iar între 10 şi 15 decembrie vor fi predominant pozitive şi se vor situa în jurul a 2 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 9 – 15 decembrie, iar pe 10 şi 11 decembrie, acestea se pot semnala pe arii mai extinse şi pot fi mai însemnate cantitativ.

Pentru zona Moldovei, în primele zile ale intervalului, valorile termice diurne se vor situa uşor sub normele perioadei, cu o medie a maximelor de minus 1 – 0 grade şi a celor minime de minus 3 – minus 2 grade Celsius. Apoi, vremea se va încălzi, iar media maximelor va atinge 8 grade în intervalul 10 – 13 decembrie, când şi temperaturile nocturne vor deveni pozitive, cu o valoare medie de 3 – 5 grade Celsius. Ulterior, va avea loc un proces de răcire treptată şi astfel, între 17 şi 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor în jurul a 2 grade şi ale celor minime de minus 3 – minus un grad. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 9 – 15 decembrie, iar în jurul datei de 10 decembrie vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

În Dobrogea, la începutul primei săptămâni din interval, valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei, cu o medie a maximelor de 5 – 6 grade Celsius şi a minimelor de 1 – 2 grade Celsius. Apoi, vremea va intra într-un proces de încălzire, media maximelor va atinge 12 – 13 grade în intervalul 10 – 13 decembrie, iar cea a minimelor va oscila între 6 şi 9 grade. În a doua săptămână va avea loc un proces de răcire treptată şi astfel, între 17 şi 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor în jurul a 4 grade şi ale minimelor de 0 – 2 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 7 – 15 decembrie, iar în jurul datelor de 8 şi 13 decembrie vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

În Muntenia, la începutul primei săptămâni, valorile termice maxime se vor situa uşor sub normele perioadei, cu o medie de 3 grade, iar minimele vor fi, în medie, de minus 1 – un grad Celsius. Apoi, vremea se va încălzi, media maximelor va atinge 10 – 11 grade Celsius în intervalul 10 – 13 decembrie, iar cele minime vor avea o valoare medie de 3 – 7 grade Celsius. Ulterior, va avea loc un proces de răcire treptată şi astfel, între 17 şi 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei,
cu valori medii ale maximelor de 4 – 5 grade Celsius şi ale minimelor de minus 2 – 0 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 7 – 15 decembrie, iar în jurul datelor de 10 şi 13 decembrie vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

În zona Olteniei, în primele zile din interval, valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei, cu o medie a maximelor de 3 – 4 grade Celsius şi a minimelor de 0 – 2 grade Celsius. Apoi, vremea se va încălzi, media maximelor va atinge 8 – 9 grade în intervalul 10 – 14 decembrie, iar cea a minimelor va fi de 3 – 4 grade Celsius. În a doua săptămână va avea loc un proces de răcire treptată şi astfel, între 17 şi 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor de 3 – 4 grade Celsius şi ale minimelor de minus 2 – 0 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în prima zi din interval şi în perioada 9 – 14 decembrie, iar în jurul datelor de 10 şi 13 decembrie vor fi posibile cantităţi de apă mai
însemnate.

La munte, în primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor creşte uşor spre medii de 2 – 3 grade, ce se vor menţine până în data de 13 decembrie. Apoi, temperatura maximă va fi în scădere treptată spre valori, în medie, de minus 2 grade Celsius. Minimele termice vor fi în creştere până în data de 11 decembrie, spre valori medii de minus 2 grade, ce se vor menţine până în data de 14 decembrie. În cea de-a doua săptămână, valorile nocturne vor scădea din nou, spre medii de minus 7 – minus 6 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 9 – 15 decembrie, iar în jurul datelor de 10 şi 13 decembrie vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cum va fi vremea la Cluj de 1 Mai. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Publicat

1 mai cluj3.jpg

Clujenii se pot aștepta la o vreme în general prietenoasă de 1 Mai, potrivit prognozei pe patru săptămâni emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Intervalul 28 aprilie – 5 mai, care cuprinde și minivacanța de Ziua Muncii, va aduce temperaturi medii apropiate de valorile normale pentru această perioadă în toate regiunile țării, inclusiv în zona Clujului.

Cum va fi vremea la Cluj de 1 Mai

În ceea ce privește precipitațiile, ANM estimează un ușor…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

În comuna Sâncel vor fi modernizate și asfaltate 9 străzi. Licitația pentru lucrări, lansată în SEAP

Publicat

În comuna sâncel vor fi modernizate și asfaltate 9 străzi.

Nouă străzi din comuna Sâncel, în lungime totală de aproape 2 kilometri, vor fi asfaltate și modernizate printr-o investiție de peste 3,4 milioane de lei. 

Primăria Sâncel a lansat pe 17 aprilie, în SEAP, o licitație pentru lucrări de modernizare a unor străzi din comună.

Valoarea totală estimată a contractului este de 3.460.065,74 lei, fără TVA.

Nouă străzi din comuna Sâncel vor fi modernizate și asfaltate

Potrivit documentației, proiectul vizează modernizarea a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Circulație blocată pe DJ 106I, la Vingard. Copac căzut pe carosabil. Intervin pompierii

Publicat

incendiu la o locuință din albac. pompierii din câmpeni intervin

Circulația a fost blocată pe DJ 106I, la Vingard, luni seara, după ce un copac a căzut pe carosabil. La fața locului intervin pompierii.

Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Sebeș intervine pentru degajarea unui arbore căzut pe carosabil pe DJ106I, pe raza localității Vingard.

”Din informațiile primite, circulația ar fi blocată pe ambele sensuri”, transmite ISU Alba.

Vezi și UPDATE: Incident grav la Pianu de Jos: motociclist lovit de fulger

Luni seara, mai multe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Papa Francisc a murit în urma unui accident vascular cerebral și a unei insuficiențe cardiace

Publicat

papa francisc vatican news.jpeg

Papa Francisc a murit în urma unui accident vascular cerebral și a unei insuficiențe cardiace ulterioare, a anunțat Vaticanul.

Atacul cerebral a dus la comă și la insuficiență cardiacă ireversibilă.

Papa Francisc a murit în urma unui accident vascular cerebral și a unei insuficiențe cardiace

Raportul privind cauza morții Papei Francisc vine la aproximativ 12 ore după decesul pontifului, conform Mediafax. Francisc suferea de o boală pulmonară cronică și, în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe