Connect with us

EVENIMENT

Vremuri grele. Twitter poate să intre în faliment

Publicat

Elon Musk, în primul său discurs adresat angajaţilor Twitter de când a cumpărat compania cu 44 de miliarde de dolari, a declarat că falimentul este o posibilitate dacă platforma nu începe să genereze mai mulţi bani, potrivit unor persoane familiarizate cu acest subiect, a raportat Bloomberg.

Avertismentul a venit pe fondul unui început tumultuos al domniei lui Musk la compania de social media – o perioadă de două săptămâni în care a concediat jumătate din personalul Twitter, a dat afară majoritatea directorilor de top şi a ordonat angajaţilor rămaşi să nu mai lucreze de acasă. Unul dintre directorii care până joi apăruse ca făcând parte din noua echipă de conducere a lui Musk, Yoel Roth, a plecat, potrivit unor surse interne. O altă persoană, Robin Wheeler, a demisionat şi ea – dar Musk a convins-o să rămână, au declarat unele dintre persoanele implicate în subiect, care au solicitat anonimatul pentru protecţia relaţiilor personale şi profesionale.

În timp ce preluarea a scos Twitter de sub supravegherea pieţelor publice, Musk a încărcat compania cu o datorie de aproape 13 miliarde de dolari, aflată acum în mâinile a şapte bănci de pe Wall Street, care nu au reuşit să o descarce investitorilor.

Încrederea în companie s-a erodat atât de rapid încât, chiar înainte de comentariile lui Musk despre faliment, unele fonduri se ofereau să cumpere împrumuturile pentru doar 60 de cenţi pe dolar – un preţ rezervat de obicei companiilor considerate în dificultate financiară, a relatat joi Bloomberg News.

În discursul său adresat personalului, Musk a lansat mai multe avertismente sumbre. Angajaţii ar trebui să se pregătească pentru 80 de ore de lucru pe săptămână. Vor exista mai puţine avantaje la birou, cum ar fi mâncarea gratuită. Miliardarul a pus capăt flexibilităţii din epoca pandemiei care le permitea angajaţilor să lucreze de acasă.

Vremuri grele. Twitter poate să intre în faliment: demisia vă este acceptată

„Dacă nu vreţi să veniţi, demisia vă este acceptată”, a spus el, potrivit unei persoane direct implicate în subiect.

Discutând despre finanţele şi viitorul Twitter, Musk a spus că societatea trebuie să acţioneze urgent pentru a face din abonamentul de 8 dolari, Twitter Blue, un produs pentru care utilizatorii sunt dispuşi să plătească, având în vedere retragerea agenţilor de publicitate care sunt îngrijoraţi de conţinutul dăunător.

Musk a folosit în trecut ameninţarea cu falimentul în încercarea de a-i motiva pe angajaţi, potrivit unei surse interne. El încearcă să transmită ideea că, dacă oamenii nu muncesc din greu, Twitter va ajunge într-o situaţie foarte dificilă.

La începutul zilei de joi, directorul de securitate a informaţiilor, directorul de confidenţialitate şi directorul de conformitate de la Twitter au demisionat, ceea ce a generat o serie de îngrijorări cu privire la capacitatea companiei de a-şi menţine platforma în siguranţă şi de a respecta reglementările. În prezent, platforma Twitter este obligată să respecte un decret încheiat cu Comisia Federală pentru Comerţ care reglementează modul în care compania gestionează datele utilizatorilor.

Vremuri grele. Twitter poate să intre în faliment: vremuri dificile

Într-un e-mail trimis miercuri seară, Musk i-a avertizat pe angajaţi că urmează „vremuri dificile”, „fără a putea îndulci mesajul” cu privire la perspectivele economice ale companiei. El a pus capăt posibilităţii angajaţilor de a lucra de la distanţă, cu excepţia cazului în care el personal a aprobat acest lucru. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Trei persoane, prinse de jandarmii clujeni cu droguri asupra lor

Publicat

22.04.jpeg

Echipaje de jandarmerie aparținând Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, aflate în misiune de asigurare a ordinii publice pe raza municipiului Cluj-Napoca, au identificat, în weekend, trei persoane de 25, 29, respectiv 39 de ani, asupra cărora au fost găsite droguri, respectiv 15 bucăți de cristale care conțineau o substanță tip praf de culoare albă.

”Având în vedere suspiciunea rezonabilă că ar putea fi substanțe interzise, jandarmii au întocmit pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ITM Alba: Amenzi de 8.300 de lei și 11 avertismente date de inspectorii de muncă, după controale la firme din județ

Publicat

itm alba: amenzi de 8.300 de lei și 11 avertismente

Inspectorii de muncă din Alba au aplicat, în perioada 25-19 aprilie, trei amenzi în valoare totală de 8.300 de lei și 11 avertismente, după controale la firme din județ.

În domeniul relaţiilor de muncă, ITM Alba a verificat 48 de agenți economici, cu un număr total de 429 de salariați. Au fost descoperite 110 de nereguli și aplicate o amendă de 300 de lei și 5 avertismente.

Principalele deficienţe constatate în controale:

  • nu se conduce corect evidența timpului lucrat;
  • nu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Prognoza meteo ANM pe regiuni, până în 5 mai. Cum va vremea de Florii și de Paști

Publicat

prognoza meteo anm pe regiuni, până în 5 mai. cum

Prognoza meteo ANM pe regiuni, până în 5 mai. Cum va vremea de Florii și de Paști. Chiar dacă în această săptămână vor fi alternanțe termice semnificative, cu zile în care va fi mai frig decât de obicei, vremea se va schimba odată cu ultimele zile ale lunii aprilie. 

Potrivit meteorologilor, de Florii vremea va fi frumoasă în mare parte din țară și este posibil ca ploile să lipsească. Apoi, în preajma Sărbătorilor de Paști vremea intră într-un proces de răcire….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

IMPORTANT. Sistare temporară a gazului în 5 localități din județul Cluj. Anunțul Delgaz Grid

Publicat

gaz pixabay.webp.webp

Pentru a permite companiei Transgaz efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de transport al gazelor naturale, compania Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaz, marți, 23 aprilie., începând cu ora 09.00 până miercuri, 24 aprilie ora 12.00, în 5 localități din județul Cluj:  Soporu de Câmpie, Iacobeni, Iacobeni-Valea Largă, Cătunu Morii, Fânațe-Ceanu Mare.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe