Connect with us

ACTUALITATE

Windows 11 aduce noi funcţii şi aplicaţii ce permit conectarea inclusiv pe dispozitive Android sau iOS

Publicat

Noul sistem de operare Windows 11, lansat joi de Microsoft, aduce utilizatorilor noi instrumente ce facilitează munca şi sporesc capacitatea de a efectua mai multe sarcini simultan, cu accent pe lucrurile importante, se arată într-un comunicat al companiei producătoare, transmis joi AGERPRES.

Astfel, în meniul noii platforme apar Snap Layouts, Snap Groups şi Desktops – funcţii noi, concepute pentru a ajuta utilizatorii să-şi organizeze ferestrele de lucru şi să-şi optimizeze ecranul. În plus, prin intermediul funcţiei Desktops, aceştia pot crea desktopuri separate pentru fiecare tip de activitate, pe care le pot personaliza apoi după bunul plac – desktopuri pentru muncă, gaming sau şcoală.

La capitolul design, Windows 11 aduce o stare de control, calm şi confort, pornind de la noul buton de Start şi taskbar până la fiecare sunet, font şi iconiţă.

În plus, noua funcţie de Chat din Microsoft Teams va fi integrată în Taskbar, iar utilizatorii se vor putea conecta instantaneu prin text, voce, chat sau video cu oricare dintre contactele lor, de oriunde, indiferent de platformă sau dispozitiv, pe Windows, Android sau iOS. Mai mult, dacă persoana cu care încearcă să ia legătura nu a descărcat aplicaţia Teams, conexiunea poate fi realizată prin intermediul SMS-ului bidirecţional.

„Windows 11 se adresează şi gamerilor, gaming-ul fiind dintotdeauna o parte fundamentală a Windows-ului. Astăzi, sute de milioane de oameni din întreaga lume joacă jocuri pe Windows şi interacţionează astfel cu cei dragi şi, întrucât Windows 11 integrează cele mai noi tehnologii în acest domeniu, facilitează utilizarea întregului potenţial al sistemului hardware, precum: DirectX 12 Ultimate, care oferă o grafică impresionantă, captivantă, la frecvenţe mari ale cadrelor; DirectStorage pentru timpi de încărcare mai rapizi şi experienţe de utilizare care pun un accent mult mai mare pe detalii în timpul jocului; Auto HDR pentru o gamă de culori mai largă şi mai vie, care facilitează o experienţă vizuală cu adevărat captivantă”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, noul sistem de operare de la Microsoft integrează Widgets – un nou feed personalizat, alimentat de inteligenţa artificială şi de cea mai performantă verisune a browser-ului Microsoft Edge, iar pentru creatori şi editori, funcţia deschide în Windows noi ecrane pentru a oferi conţinut personalizat.

De asemenea, prin intermediul Microsoft Store, utilizatorii de Windows pot avea acces la aplicaţii şi conţinut pentru vizionare, creaţie, jocuri, lucru şi învăţare. Totodată, începând din acest an, vor putea fi descoperite în Windows 11 aplicaţii Android în Microsoft Store, ce pot descărcate prin Amazon Appstore.

Pentru domeniul IT, Windows 11 este construit pe fundaţia compatibilă Windows 10, în aşa fel încât acesta va putea fi implementat într-un mod similar cu Windows 10. Tranziţia la Windows 11 va fi, aşadar, ca o actualizare a Windows 10, iar experienţele de gestionare familiare pe care le avem la dispoziţie astăzi – cum ar fi Microsoft Endpoint Manager, configuraţia cloud, Windows Update for Business şi Autopilot – vor sprijini procesul de integrare a sistemului de operare Windows 11.

Windows 11 va fi disponibil pe computerele noi şi pe computerele eligibile pentru Windows 10, printr-un upgrade gratuit, în perioada imediat următoare, iar pentru a verifica eligibilitatea actualelor computere cu Windows 10, în vederea actualizării gratuite la Windows 11, utilizatorii pot accesa Windows.com şi descărca aplicaţia PC Health Check.

În acelaşi timp, Microsoft colaborează cu partenerii săi de retail pentru a se asigura că toate computerele cu Windows 10, care pot fi achiziţionate în prezent, sunt pregătite pentru actualizarea la Windows 11. Actualizarea gratuită va fi lansată pe computerele Windows 10 eligibile în perioada următoare, continuând şi în 2022.

Începând de săptămâna viitoare, gigantul american de tehnologie va începe să partajeze o versiune-pilot a Windows 11, pentru feedback, în cadrul Programului Windows Insider – o comunitate de fani Window.

Conform datelor companiei americane, în prezent, Windows este o platformă pe care se bazează peste un miliard de oameni.

Sistemul de operare Windows a stat la baza ascensiunii Microsoft în anii 1990 pe măsură ce computerele personale au devenit ceva normal în rândul companiilor şi consumatorilor. Însă acest sistem de operare a fost nevoit să treacă în spatele sistemelor de operare iOS, dezvoltat Apple, şi Android, dezvoltat de Alphabet Inc, pe măsură ce telefoanele mobile au înlocuit PC-urile în calitate de principal dispozitiv de computing pentru miliarde de utilizatori.

Windows rămâne însă una dintre cele mai mari platforme în sectorul tehnologiei astfel că segmentul de personal computing al Microsoft, care include veniturile generate de Windows în rândul companiilor şi consumatorilor, a fost responsabil pentru 48,2 miliarde de dolari din veniturile de 143 de miliarde de dolari realizate de grupul american în ultimul exerciţiu fiscal.

Windows 10, cea mai recentă versiune a sistemului de operare, are 1,3 miliarde de utilizatori, aproape la fel de mulţi ca baza totală de dispozitive Apple instalate, de 1,65 miliarde utilizatori, dar mai puţin de jumătate decât cei trei miliarde de utilizatori de Android.

În rândul PC-urilor şi laptop-urilor, Windows a pierdut o parte din cota de piaţă în 2020 în faţa dispozitivelor Chromebooks de la Google, pe măsură ce şcolile au optat pentru dispozitive mai ieftine pentru învăţarea online, dar cu toate acestea controlează încă o cotă de piaţă de peste 80%, potrivit firmei de cercetare de piaţă IDC. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Sursa foto: McCann PR România

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dosar penal pentru un tânăr de 21 de ani din Coțușca

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din Darabani au oprit sâmbătă pentru control, pe drumul județean DJ 282, în comuna Coțușca, un autovehicul condus de un tânăr de 21 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autovehiculul nu era înmatriculat sau înregistrat conform prevederilor legale. Motiv pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO Botoșani: Primul Muzeu Multimedia, pregătit de deschidere

Publicat

fb img 1713595297022 1000x600.jpg

Primul Muzeu Multimedia din municipiul Botoșani își va primi oaspeții în curând.
Dedicat diversității culturale, muzeul a fost realizat în cadrul proiectului „Întoarcere la rădăcinile noastre comune”, implementat în cadrul Programului Comun România-Ucraina 2014-2020 și este amenajat în unul din beciurile din Centrul Istoric.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe