Connect with us

EVENIMENT

Wine Paris & Vinexpo Paris 2024: Tendințe și oportunități în industria vinurilor și băuturilor spirtoase

Publicat

targ vinuri 9

În perioada 10-12 februarie 2024 la Paris, a avut loc evenimentul dedicat vinurilor și băuturilor spirtoase „Wine Paris &Vinexpo Paris”.

”În perioada 10-12 februarie, Wine Paris &Vinexpo Paris a devenit epicentrul industriei vinurilor și băuturilor spirtoase, transformând provocările economice actuale în oportunități strategice.

Această ediție a consolidat statutul evenimentului nu doar ca un centru vital pentru afaceri, ci și ca o platformă influentă, intensificându-și rolul decisiv în spațiul comercial și politic la nivel global.” ne transmit organizatorii evenimentului.

”Cifre impresionante au marcat acest moment de cotitură, cu un număr de 4.074 de expozanți din 48 de țări producătoare și o creștere cu 53% a expozanților internaționali.

Prezența vizitatorilor a înregistrat o creștere de 14%, ajungând la 41.253 de persoane, din care 41% au fost vizitatori internaționali reprezentând 137 de țări.

Aceste cifre subliniază apelul sporit și amploarea internațională a Wine Paris & Vinexpo Paris.

targ vinuri

Angajamentul Vinexposium (compania organizatoare a evenimentelor Vinexpo din întreaga lume) față de dezvoltarea afacerilor a fost reflectat în creșterea cu 30% a participării principalelor companii cumpărătoare din piețele cheie.

După Franța, cele mai bine reprezentate țări au fost Italia, Belgia, Regatul Unit, Statele Unite și Germania.

Serviciul de matchmaking a atins, de asemenea, un nou prag, cu 10.146 de întâlniri online între producători și cumpărători.” mai adaugă aceștia.

Rodolphe Lameyse, CEO Vinexposium a evidențiat rolul evenimentului ca spațiu strategic în care industria poate vorbi cu o singură voce, împărtăși idei și aborda provocările actuale, având totodată în vedere un viitor sustenabil.

Importanța comerțului internațional și a eforturilor colaborative necesare pentru a gestiona riscurile geo-economice au fost, de asemenea, subliniate.

targ vinuri1

Premiumizarea în industria vinurilor și a băuturilor spirtoase continuă să se manifeste, implicând în principal segmentul super-premium.

Consumatorii din țările dezvoltate devin tot mai orientați spre plăcere și manifestă un interes crescut pentru produse de calitate superioară,
vinuri rare, băuturi spirtoase de înaltă clasă și experiențe de degustare exclusive.

Această tendință este alimentată de dorința de calitate, autenticitate și diferențiere.

În ciuda unei încetiniri generale a consumului de vinuri și băuturi spirtoase, consumatorii tind să descopere noi perspective, dorind să-și stârnească curiozitatea prin explorarea unei game extinse de apelative, soiuri de struguri și zone viticole.

Vinurile din Lumea Nouă devin tot mai populare, câștigând recunoaștere și premii, cum ar fi vinurile americane.

Industria băuturilor spirtoase se află, de asemenea, în plin avânt, cu creșterea continuă a culturii cocktail, popularitatea băuturilor artizanale și a băuturilor gata de băut (RTD), care se extind constant.

targ vinuri3

Segmentul Ready-to-Drink (RTDs) este estimat să crească cu 12% în volum între 2022 și 2027, atingând un total de 40 de miliarde de dolari până în 2027 (sursa: IWSR).

Fiecare actor din industrie este afectat de schimbările climatice.

Pe măsură ce țări precum Italia, Franța, Australia și Chile își văd recoltele afectate de inundații, incendii de vegetație și variații de temperatură, țările nordice precum Suedia și Regatul Unit câștigă teren.

Industria vinurilor și a băuturilor spirtoase rămâne puternic dependentă de condițiile meteorologice și climatice, cu calitatea și consistența recoltelor sub amenințarea schimbărilor imprevizibile ale mediului înconjurător.

Chestiunile geopolitice, cum ar fi tensiunile comerciale și conflictele, continuă să influențeze fluxurile de comerț internațional.

În timp ce Statele Unite și China rămân mari jucători în acest peisaj, schimbările în politicile comerciale și alianțele internaționale au un impact semnificativ asupra producției, exporturilor și consumului global de vinuri și băuturi spirtoase.

targ vinuri4

Pe măsură ce industria se adaptează la aceste provocări, inovația și sustenabilitatea devin elemente cheie pentru viitor.

Investițiile în practici viticole durabile, utilizarea tehnologiei pentru a optimiza procesele de producție și ambalare, precum și dezvoltarea de produse  inovatoare care răspund la nevoile consumatorilor moderni sunt factori critici în menținerea competitivității într-un mediu dinamic.

Wine Paris & Vinexpo Paris 2024 nu doar a reflectat starea actuală a industriei, ci și a oferit un cadru pentru definirea viitorului acesteia.

Un eveniment important al industriei alflat ”doar” la a 5a ediție, care crește însă exponențial.

targ vinuri6

Prezența României a fost nesemnificativă, fără un stand de țară, două crame din Dobrogea, Domeniul Bogdan și Alira, prima la standul de vinuri Bio, a doua în standul companiei mamă Bessa Valley, iar a treia Purcari cu stand separat fiind deja o companie internațională.

Diana Pavelescu

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Impactul prin VOLUNTARIAT: Experiența Magdei în Izmir cu AIESEC Cluj

Publicat

mert kahveci hk7rvlxgvbw unsplash scaled e1713252851877.jpg

Magda a fost într-un voluntariat cu AIESEC din august până în octombrie, în Izmir. Aici, ea a predat timp de 6 săptămâni copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani.

De ce a vrut să meargă într-o astfel de oportunitate? Pentru că acasă făcea parte dintr-o echipă de organizare a unor tabere pentru copii și voia să afle cum poate aduce mai mult impact și ce activități inovative poate aduce în interacțiunea cu copiii din aceste tabere.

magdamagda

Cum au…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Georgiana Teodorescu (AUR): România a avut comisar european pentru Transporturi timp de 5 ani.Rezultatele? Zero pe toate liniile

Publicat

georgiana teodorescu 1.jpg

Georgiana Teodorescu, candidat AUR pentru Parlamentul European, o acuză pe Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi, că nu a făcut aproape nimic în mandatul său de 5 ani la Bruxelles.

„Toți românii știu că suntem în urmă cu infrastructura. Zi de zi de ne confruntăm cu șantiere care ajung în scurt timp să aibă 34 de ani de la inaugurare.

Mortalitatea pe șoselele României este printre cele mai mari din Uniunea Europeană. Acestea sunt doar…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Emil Boc: 4,5 milioane de euro alocați pentru sportul clujean. Cu 25% mai mult decât anul trecut. Ce sumă a primit U Cluj

Publicat

stadio cluj arena u cluj.jpg

4,5 miloane de euro, fonduri nerambursabile, au fost alocați, marți, pentru 37 de asociații și structuri care activează în domeniul sportului în Cluj-Napoca.

Finanțările pentru sportul clujean au crescut de 7 ori din 2012 până acum, potrivit primarului Emil Boc.

Emil Boc: 4,5 milioane de euro alocați pentru sportul clujean. Cu 25% mai mult decât anul trecut. Ce sumă a primit U Cluj

Suma din acest an, 21.875.000 lde ei, care reprezintă aproximativ 4,5…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Călători anulează mai multe trenuri în weekenduri: Parte din ele trec prin județul Alba. Pe ce rute nu vor mai circula

Publicat

cfr călători anulează mai multe trenuri în weekenduri: parte din

CFR Călători anulează mai multe trenuri în weekenduri. Este vorba despre mai multe trenuri regio. Parte din ele circulă și pe raza județului Alba. Motivul pentru care acestea vor fi anulate este criza de mecanici de locomotivă. 

Trenurile care vor fi anulate sunt pe raza Regionalei Brașov. Trenurile vor fi anulate din 27 aprilie, iar rutele au fost detaliate de clubferoviar.ro.

Din câte se pare anularea trenurilor  a fost cerută chiar de către conducerea de la Brașov.

Ce…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe